27/9/12

Ισπανία: "Μα... ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;"

Nooz.gr
 Το ισπανικό περιοδικό πολιτικής σάτιρας "Ελ Χουέβες" δίνει συνέχεια στο τεύχος του που κυκλοφόρησε την υπόθεση του σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ, με το εξώφυλλό του να έχει τον τίτλο: "Μα... ξέρει κανείς πώς είναι ο Μωάμεθ;", μερικές ημέρες μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες που συγκλόνισαν τον μουσουλμανικό κόσμο για μια αντιισλαμική ταινία αμερικανικής παραγωγής και τη δημοσίευση από τη γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα "Σαρλί Εμπντό" σκίτσων που κρίθηκαν προσβλητικά για το Ισλάμ.Οποιαδήποτε απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ θεωρείται βλάσφημη από τους μουσουλμάνους. Το θέμα αυτό προκάλεσε επίσης μια δημόσια συζήτηση στη Δύση όσον αφορά τη λογοκρισία και την ελευθερία του λόγου.Το "Ελ Χουέβες" αρνήθηκε να σχολιάσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σε ερώτημα για τα κίνητρα του τεύχους αυτού.


Ωστόσο σε σχόλιά της στον ιστότοπο "Χάφινγκτον Ποστ", η εκδότρια του περιοδικού Μάιτε Κίλεθ δήλωσε ότι αποφάσισαν να πάρουν μια χιουμοριστική θέση απέναντι σε ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.


"Αν δεν μπορείς να απεικονίσεις τον Μωάμεθ, πώς ξέρεις ότι είναι αυτός στα σκίτσα;", διερωτήθηκε σε δηλώσεις που έκανε στον Huffington Post.


Την περασμένη εβδομάδα η γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ λίγο μετά τις βίαιες διαμαρτυρίες κατά της αμερικανικής παραγωγής ταινίας "Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων" σε μουσουλμανικές χώρες.


Η ισπανική πρεσβεία στην Αίγυπτο συνέστησε χθες προσοχή στους Ισπανούς πολίτες που βρίσκονται στη χώρα για οποιεσδήποτε αντιδράσεις στο σκίτσο του "Ελ Χουέβες". Ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν οι ισπανικές αρχές θα εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας σε άλλες αραβικές χώρες.


"Ακόμη εξετάζουμε τι μέτρα να πάρουμε", δήλωσε πηγή του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.