30/9/12

ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΡΑΝΤΑΡ Προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων στον ελλαδικό χώρο

Προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων στον ελλαδικό χώρο
Μία βλάβη στον κεντρικό διακόπτη του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμών του συστήματος των ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορία, δημιούργησε προβλήματα σήμερα το μεσημέρι, για μία ώρα, στην ομαλή διεξαγωγή των πτήσεως σε ολόκληρο των ελλαδικό χώρο.

Στις 12:51 σημειώθηκε διακοπή ρεύματος της ΔΕΗ. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει εφεδρικό σύστημα για την αποκατάσταση της τάσης. Όμως στο σύστημα αυτό προκλήθηκε βλάβη στον κεντρικό διακόπτη, με αποτέλεσμα την απώλεια εικόνας του συστήματος ραντάρ στο Κέντρο Έλεγχου Περιοχής Αθηνών - Μακεδονίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΥΠΑ, κατά τη διάρκεια του συμβάντος, η διαχείριση της κυκλοφορίας των αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους διεθνείς και κοινοτικούς κανονισμούς για την ασφάλεια των πτήσεων, η οποία ουδόλως διακυβεύτηκε.

Η κυκλοφορία των αεροσκαφών άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά από την 14:10 τοπική ώρα, ενώ στις 6 το απόγευμα η λειτουργία του συστήματος των ραντάρ είχε αποκατασταθεί πλήρως.

Ήδη συγκροτήθηκε επιτροπή για την διερεύνηση των αιτίων της βλάβης, την οποία συνδράμει η κατασκευάστρια εταιρεία του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.
http://www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.