28/9/12

Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


«Σε κάθε δρόμο θάστηνα και από μία κρεμάλα…/ τους κυβερνήτες θά στελνα σε γάϊδαρο καβάλλα,/ Σα σκύλοι να ψοφήσουνε στον Κάνθαρον εκεί./ Αρχή καμιά δε θάμενε στο έθνος, ούτε κόμμα./ Και ίσως τότε θα ‘λειπεν η μούχλα και η βρώμα…» 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ


Ο ανεξάντλητος πλούτος της λόγιας και της λαϊκής μας Παράδοσης, ο λόγος και η γραφή δηλαδή που άφησαν ξωπίσω τους κληρονομιά για εμάς οι πνευματικοί άνθρωποι της φυλής μας, αποτελεί διαχρονική μαρτυρία παθημάτων και πυξίδα ορθής πορείας. Η καταγραφή της ελληνικής κοινωνίας από του τέλους της παλιγγενεσίας του Εικοσιένα είναι ένας καθρέφτης που μας στέλνει τον αντικατοπτρισμό του. Ένα κράτος που κινήσανε πολιτικάντηδες να το κάνουν Ελλάδα και το καταντήσανε Ελλαδούλα, μια ελληνική κοινωνία που την κάνανε δούλα του ξένου παρά και παραδουλεύτρα ανθελλήνων και ένα δόγμα γραικύλων οκνηρών πως πρέπει να δώσουμε προίκα στον ίδιο τον κατακτητή λευτεριά και γη. 

Μας πείσανε βεβαίως πρωτίστως να κλειστούμε στον μίζερο εαυτό μας. Να προτιμήσουμε την εύκολη ζήση παρά τον τραχύ αγώνα. Να πούμε με τιποτένια σιγουριά ότι η εικόνα της πατρίδος ξεκινά από εμάς και καταλήγει πάλι σε εμάς. Αποδεχτήκαμε έτσι μια ηλίθια αστική αντίληψη ότι τα ορατά στο μάτι μας πράγματα και η γη που πατάμε είναι η Ελλάδα και τίποτα έξω από αυτόν τον γυάλινο μικρόκοσμο δεν μας πρέπει και δεν μας χρειάζεται. Και επειδή έπρεπε να μας κρατάνε ήρεμους πως έχουμε τη διοίκηση στο χέρι μας, ονόμασαν την θνησιγενή κυβερνώσα τάξη αστική δημοκρατία και το κρατίδιο που την περιέβαλε το ονόμασαν Ελλάδα αντί για ψευτορωμέϊκο αφού ψεύτικοι είναι και οι δημιουργοί του. 


Αλλά οι δημιουργοί αυτοί είναι δημιουργοί του ολέθρου και το αληθινό τους επάγγελμα είναι τύραννοι των Ελλήνων και δεσμοφύλακες της αληθινής Μεγάλης και Πανώριας Ελλάδος μας. Αυτοί λοιπόν οι τύραννοι και οι δεσμοφύλακες βάλανε γρήγορα – γρήγορα τις υπογραφές στα συμβόλαια του κρατιδίου με τους προστάτες τάχα συμμάχους και τους δήθεν φίλους και πρώην κατακτητές χρόνους πίσω με υποθήκες μελλοντικές ελαστικής κυριαρχίας και ισόβιας άδειας κοιλίας. 

Και επάνω στην πρεμούρα και τον σχετικό «συμμαχικό» εκβιασμό «ξέχασαν» σαν αποσκευή στην άκρη του δρόμου μερικά χιλιάδες στρέμματα γης και εντός των νέων μα ψεύτικων συνόρων στα κατάβαθα της ματωμένης γης πλούτο πολύ μην τύχει και παύσουμε να χρωστάμε. Τον παρά που λέγαμε και τις Μνήμες των Ηρώων. Αυτούς προσπάθησαν να τους ξεχάσουμε, ανεπιτυχώς φρονώ, με το ξεφύτρωμα ελληνοτουρκικών βέβηλων «φιλιών» και την ανάδειξη τάχα του οθωμανικού πολιτισμού που πολλά του χρωστάμε και πρέπει να ανοίξουμε κερκόπορτες. Να μοιράσουμε γη και θάλασσα στα δυο με τον Τούρκο. 

Δάνεια, «φιλίες», υποθήκες, ξενομανία, δουλομανία, προδοσία, φτωχοποίηση Ελλήνων και εγκατάλειψη Ελλάδος είναι οι χρόνιες θηλιές που θέτουν οι εχθροί μας στο λαιμό του Έθνους των Θεών, των Ηρώων και των Μαρτύρων. Μα ο κυριότερος εχθρός πάντα ήταν ο ελληνόσχημος βάρβαρος, κανονικός προβατόσχημος λύκος. Ο αιώνιος γραικύλος που Θεό δεν έχει και στην Ελλάδα δεν ανήκει. Περιούσιος φίλος των Δυνατών, όμοιος με εκείνους που πατρίδες δεν γνωρίζουν και δεν σέβονται. Ο πολιτικάντης που πασχίζει να εμφανίσει τους Ήρωες προδότες και τους προδότες σαν την μούρη του τους δίνει εξουσίες. Και τους Έλληνες καθημερινά τούς τρέπει σε διωγμό, σαν Μάρτυρες του Νέου Ελληνισμού να χύνουν αίμα, ιδρώτα και δάκρυ. Δώσε παρά, δώσε υποταγή και καρδιά σε όσους σε μισούν και ίσως δώσουμε λίγο ψωμί να φας με την οικογένειά σου και μια απειροελάχιστη γωνιά γης για να ψευτοζείς. Αυτά λέγανε στους πατέρες των πατέρων μας. Αυτά λένε στους πατέρες μας και σε εμάς. 

Ιδού τι έλεγε ο Σουρής για τους Έλληνες του σχετικά μακρινού καιρού του: ««Σε κάθε δρόμο θάστηνα και από μία κρεμάλα…/ τους κυβερνήτες θά στελνα σε γάϊδαρο καβάλλα,/ Σα σκύλοι να ψοφήσουνε στον Κάνθαρον εκεί./ Αρχή καμιά δε θάμενε στο έθνος, ούτε κόμμα./ Και ίσως τότε θα ‘λειπεν η μούχλα και η βρώμα…»! Η κρεμάλα υπήρχε στο νου του Έλληνα από τότε ως αντίτιμο των χαμερπών και επικίνδυνων πράξεων της αστικής πολιτικής τάξης μιας εισαγόμενης και αταίριαστης στον Ελληνισμό μας δημοκρατίας. Γιατί πολύ απλά ο στόχος των εισαγωγέων ψευτοσυμμάχων και των αντιπροσώπων τους πολιτικάντηδων ήταν και είναι η αποκοπή του λαού από το Έθνος και η παράδοση της κυριαρχίας και της εξουσίας σε κύμβαλα αλαλάζοντα αθεΐας και ανθελληνισμού. Μια Ελλάς δίχως Έλληνες όπως συνηθίζω να λέω. Το Έθνος όμως είναι η απώτατη και ιερότατη αρχή της Ελληνικής Φυλής χάριν του οποίου οι φερτές αρχές και τα δοτά κόμματα αξίζει να εκλείψουν δια παντός. 

Ναι λοιπόν, για τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό το Ελληνικό Έθνος πρέπει να συντρίψει διχαστές και κληρονόμους ξένων ιδεών και δεσμών. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΧΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ. ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ, ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.


ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://polemosgenel.blogspot.com/2011/11/blog-post_2537.html#more
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

http://karachalios-spiros.blogspot.com

Φόρον εις το κατούρημα και φόρον εις το 
κλάμα 
φορολογούνται χωριστά ή και τα δυο αντάμα; 
Ομως το εις την ύπαιθρον λαμβάνον χώραν
 χέσιμον 
 τυγχάνει εξαιρέσιμον. 
 Γεώργιος Σουρής

5 σχόλια:

 1. Και Τώρα σπεύδουν να νιφθούν στων Βρυξελλών το Νάμα,/

  Αφήνοντας ξοπίσω τους Γυναίκας και Μητέρας,/

  Ν΄αγωνιούν! - Αν επανάληψης θα τύχει η Γκιουζέλ, εις τας μικράς Οθόνας τους/
  -που έχασαν για μανικιούρ, ως οι καλές Χαρέμ./

  -Μη τρέμετε γυναίκες, και των Ανδρών το στέμμα θα φέρει επιδοτήσεις σας.../

  Να νίβεστε στο Ψέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτά τα λόγια εγράφησαν 100 χρόνια πρίν και είναι τόσο επίκαιρα όσο ποτέ γιατί προφανώς η μούχλα και η βρώμα είναι ο ίδιος ο νεοέλληνας.
  Αν ποτέ το παραδεχτούμε και αποφασίσουμε να αλλάξουμε την αφεντιά μας, τότε θα διορθωθούν και κάποια πράγματα, διαφορετικά θα σέρνουμε καμαρωτοί καμαρωτοί εσαεί τη ντροπή μας από βράχο σε βράχο και τη γελοία ύπαρξή μας σε κάποιες γραμμές της ιστορίας αυτού του έθνους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν εχει κανει αποδοχη της κληρονομιας του ακομα ο νεοελλην, παρ' ολο που περασαν κοντα 200 χρονια. Αυτο λοιπον το υβριδιο (μουλαρι), κατα το σωμα ελλην και εις το πνευμα Εβραιος κατα Λιαντινη, το εχει πλεον εξεμεσει η ιστορια.... Κοντα ειναι ο καιρος να επιστρεψει και τυποις στην αγκαλια της μητερας Τουρκιας.

  ΑΖ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Adonios, δυστυχώς, είσαι πάρα πολύ σωστός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το πόσο εκπληκτικά επαναλαμβάνεται η Ιστορία...
  Το θέμα είναι γιατί η τάδε ή δείνα συγκεκριμένη περίοδος με τα χαρακτηριστικά της...
  Τι ήθελαν να πετύχουν τότε οι μεγάλες εξουσίες και τι πέτυχαν, που εμπνέει και τις σημερινές, ώστε να θέλουν να το μιμηθούν;
  Είναι δυνατόν να παρουσιάζουμε π.χ σήμερα, την ίδια εικόνα με τις παραμονές του 1843, ας πούμε;
  Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.