28/9/12

Η Συμμαχία στα πρόθυρα του διαζυγίου;

Θα είναι η BP, βουρκωμένη στον Κόλπο του Μεξικού, ο επόμενος μαύρος κύκνος στην αγορά των παραγώγων; 
Στην καρδιά της βρετανικής γεωπολιτικής, ο οικονομικός γίγαντας βρίσκεται σήμερα κατηγορημένος για προδοσία της Συμμαχίας.

Το 1973, η απειλή ενός εμπάργκο πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ, ξεκάθαρη μυθιστοριογραφία της οποίας το σενάριο γράφτηκε από μια ομάδα ολιγαρχών της Υψηλής Διεθνούς Χρηματοπιστωτικής Ελίτ και από το Καρτέλ του Πετρελαίου (Λέσχη Μπίλντερμπεργκ) και η εφαρμογή του οποίου ήταν υπό τη καθοδήγηση του Κίσινγκερ, είχε φέρει αυτό που ονομάστηκε «η πετρελαϊκή κρίση».

Στα βιβλία της ιστορίας επίσημης έκδοσης, οι αραβικές χώρες του ΟΠΕΚ επέβαλλαν στις καταναλώτριες χώρες μια απότομη πολύ μεγάλη αύξηση των τιμών του πετρελαίου, βάζοντας ένα απότομο τέλος στα ένδοξα τριάντα χρόνια του φτηνού πετρελαίου. 
Στην πραγματικότητα, είχε τεθεί σε εφαρμογή μια συμφωνία για να σωθούν το δολάριο, οι τράπεζες στο Σίτυ και τη Wall Street και οι 7 Αδελφές, οι κυρίαρχες εταιρείες πετρελαίου. 
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα δημιουργήσει μια ροή πετροδολαρίων, η οποία διοχετεύτηκε μέσω των τραπεζών του Σίτυ και έπρεπε να επενδυθεί σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα. 
Έτσι, η νομισματική κυριαρχία των ΗΠΑ μπορούσε να συνεχίσει, ανεξάρτητα από την ποιότητα της οικονομικής και δημοσιονομικής διαχείρισης των διαδοχικών κυβερνήσεων στο Λευκό Οίκο.

Όταν το Ιράν και το Ιράκ ανακοίνωσαν ότι θα έσπαγαν το κατεστημένο και θα πούλαγαν  το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο τους στο νόμισμα των πελατών τους, σε Ευρώ για τους Ευρωπαίους, σε γεν για τους Ιάπωνες, και σε RMB για τους Κινέζους, οι χώρες αυτές έγιναν  τρομοκρατικά κράτη για τη Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και φυσικά για τους μπράβους τους του Τελ Αβίβ. Γνωρίζουμε τα υπόλοιπα.

Η Κίνα, ανερχόμενη δύναμη και κύριος πιστωτής των Ηνωμένων Πολιτειών, εργάστηκε προς την ίδια κατεύθυνση βάζοντας σταδιακά σε εφαρμογή διμερές εμπόριο με τους μεγαλύτερους προμηθευτές ή πελάτες της, αποκλείοντας τη χρήση του δολαρίου. Οι Ρωσία, Ιαπωνία, Βραζιλία, Χιλή, Ινδία, Κορέα, Αυστραλία, Νότια Αφρική και το Ιράν έχουν υπογράψει τέτοιες συμφωνίες, οι οποίες αποδυναμώνουν σημαντικά το δολάριο και αποδίδουν διεθνές ανάστημα στο RMB.

Για αρκετούς μήνες, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία θα είχαν ενταχθεί επίσης σε αυτή τη συμμαχία που στοχεύει να ανατραπεί η μονοπολική νομισματική κυριαρχία των ΗΠΑ. 
Τον περασμένο Μάρτιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν κάθε εμπόριο με το Ιράν, απειλώντας με οικονομικές και οικονομικές κυρώσεις, όλες τις τράπεζες που διευκολύνουν τις συναλλαγές με την Τεχεράνη. Υπενθυμίζουμε ότι η Ινδία είχε ξεφύγει από το πρόβλημα ανακοινώνοντας ανταλλαγή χρυσό εναντίον αέριο-πετρέλαιο. Το μπλακάουτ της Ινδίας θα μπορούσε να ήταν μια σκληρή ποινή για την παράλειψή της να ακολουθήσει τις προσταγές των ΗΠΑ.

Στη μέση αυτού του γεωπολιτικού νομισματικού παιχνιδιού βρέθηκε η BP, ο Βρετανός γίγαντας του πετρελαίου. Η British Petroleum, όπως η Enron ή η JP Morgan, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά των παραγώγων. Η οικολογική καταστροφή της εξέδρας Deepwater Horizon, η οποία καλύφθηκε για πολύ καιρό από τις διάφορες υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, είναι από τις 5 Σεπτέμβριου υπό διωγμό από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο την κατηγορεί για ενοχικές αμέλειες.
Η BP έλπιζε να μην χρειαστεί να πάει σε δικαστήριο για να ελαχιστοποιήσει τα πρόστιμα και το κόστος αποκατάστασης και το πιο σημαντικό, να μη ρισκάρει μια υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της από τους οίκους αξιολόγησης.  Ορισμένοι αναλυτές, όπως ο Jim Willie, θεωρούν ότι αυτή η επίθεση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ πρέπει να παραλληλιστεί με την επίθεση στις βρετανικές τράπεζες για τη χειραγώγηση του LIBOR.
Πρόκειται για μια απλή αψιμαχία ή μια κατά μέτωπο επίθεση κατά του βρετανικού κολοσσού, η οποία θα μπορούσε να προεκταθεί στην αγορά των παραγώγων;

Οι λόγοι αυτής της επίθεσης

Η Βρετανία ήταν καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου μέχρι το 2001, αλλά η παραγωγή στη Βόρεια Θάλασσα έχει μειωθεί σημαντικά, και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πλέον αναγκασμένο να εισάγει, γεγονός το οποίο ζυγίζει βαρεία στη βρετανική οικονομία που βρίσκεται σε στασιμοπληθωρισμό. 

Επί του παρόντος, η BP αγοράζει διυλισμένα προϊόντα από τη Mangalore Refinery & Petrochimical Ltd, μια ινδική εταιρεία, η οποία εισάγει το μεγαλύτερο μέρος του αργού πετρελαίου της από το Ιράν, για να το πουλήσει στην BP με ένα μπόνους.

Προφανώς η ικανότητα διύλισης της BP δεν είναι κορεσμένη, αλλά η βρετανική εταιρεία δεν μπορεί να αγοράσει απευθείας ιρανικό πετρέλαιο χωρίς να παραβιάζει την απαγόρευση της Ουάσιγκτον. 
Γι 'αυτό παρακάμπτει το πρόβλημα με ταχυδακτυλουργικά κόλπα για να σχηματίσει τα χειμερινά αποθέματα της.
Το παιχνίδι της Συμμαχίας διακόπτεται επομένως από τον πρώτο εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι Σύμμαχοι βρίσκονται διαιρεμένοι σχετικά με το πώς να συμπεριφέρονται έναντι του Ιράν, για βασικούς, αλλά απαραίτητους λόγους τροφοδοσίας. 
Θα αναγκαστεί η Βρετανία να χαλαρώσει την επιθετική πολιτική της στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική (MENA), προκειμένου να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες;

Η Fed θα μπορέσει και θα θελήσει να επιτεθεί στη BP μέσω των παραγώγων για να την τιμωρήσει για την παράβαση του κανόνα;

Η Βρετανία εξάλλου εξαρτάται από τη Ρωσία για το φυσικό αέριο που αγοράζει με τιμές που ορίζονται από τη Gazprom, που δεν λαμβάνουν υπόψη τις χειραγωγήσεις που παρατηρήθηκαν στις αμερικανικές αγορές. 
Το δίδυμο Πούτιν-Μεντβέντεφ φαίνεται να έχει πάρει το πάνω χέρι στη σκακιέρα. Διαθέτουν σήμερα μέσα πιέσεων που δεν είχαν πριν από δέκα χρόνια. Γυρίζει ο τροχός.

Στο Μεγάλο Παιχνίδι, τι θα γίνει το πιόνι Ισραήλ, που δημιουργήθηκε εκ του μηδενός από τα αγγλο-αμερικανικά καρτέλ για να διαιρέσουν την περιοχή και να την κυριαρχήσουν καλύτερα;

Ο Ομπάμα μόλις έκλεισε δυνατά την πόρτα στους Ισραηλινούς που απαιτούσαν στρατιωτική συνεργασία για να καταστρέψουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. 
Ο Νετανιάχου είναι, όπως γνωρίζετε, ένας επικίνδυνος σύμμαχος δύσκολα ελεγχόμενος, του οποίου οι μυστικές η ειδικές υπηρεσίες εφαρμόζουν σήμερα, σε μεγάλη κλίμακα, τρομοκρατικές μεθόδους με τον τρόπο του Stern Gang. 
Αυτή η σιωνιστική πολιτική καλύπτεται από ένα υπέρ-δυνατό δίκτυο μέσων ενημέρωσης, που ελέγχει πλήρως τον Πόλεμο της Πληροφόρησης, όπως το ζήσαμε για τη 11 Σεπτεμβρίου, μεταξύ άλλων, αλλά επίσης για την αραβική άνοιξη, τη Λιβύη, τη Συρία, τη πρόσφατη ταινία, κλπ ...

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση αυτού του επικίνδυνου ελεύθερου ηλεκτρονίου;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.