28/9/12

Την ώρα που τα αίματα εξάπτονται, ο Βασίλειος Μαρκεζίνης συνεχίζει να προτείνει Εθνική Συμφιλίωση.

Ακολουθεί μία βαρυσήμαντη δήλωση από τον κ. Βασίλειο Μαρκεζίνη. Αξίζει να προσεχθεί ιδιαίτερα δεδομένου ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο εγνωσμένου διεθνού κύρους, ο οποίος έχει εκφράσει δημοσίως εμπεριστατωμένες απόψεις. Παράλληλα, είναι μία ακιλήδωτη προσωπικότητα που παραμένει ουδέτερη, μέσα σε ένα νοσηρό πολιτικό τοπίο που θυμίζει πεδίο μάχης αλληλοκατηγοριών και ιδιοτελών συμφερόντων.


Ερώτηση
Αγαπητέ κ. Μαρκεζίνη, έχετε παραμείνει σιωπηλός για μεγάλο διάστημα, όμως οι εξελίξεις τρέχουν και η χώρα παραμένει σε επικίνδυνη ακροβασία σε πολλά μέτωπα. Θα ήτανε μεγάλη τιμή για το Αντίβαρο αν, ακόμη μία φορά, μας εμπιστευόσασταν με ένα άρθρο ή μία σύντομη απάντηση στην κατωτέρω ερώτησή μας.

Απάντηση
Παρέμεινα εκτός κομματικής πολιτικής από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι δημοσίως με τα προβλήματα της χώρας μου πριν 5-6 χρόνια. Περαιτέρω, αντιστάθηκα μετ’ επιμονής σε επαναλαμβανόμενες και δελεαστικές προτάσεις να αναμειχθώ ενεργά στην πολιτική. Τέλος, είναι αλήθεια ότι παρέμεινα σιωπηλός από τότε που κάλεσα τους πάντες σε Εθνική Συμφιλίωση κατά την μακρά συνέντευξή μου στον κ. Σαββίδη της ΕΤ3, πριν από μερικούς μήνες. Ένιωσα και νιώθω ότι αυτή η σιωπή ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω την πατρίδα μου, παρά να ανακατεύομαι στην καθ’ ημέραν διαχείριση της κρίσεως από την κυβέρνηση των τριών.
Θα παραμείνω λοιπόν σιωπηλός για τον ίδιο λόγο. Όμως, απαντώ στην παράκλησή σας γιατί όντως η κατάσταση έχει χειροτερεύσει: ως προς το οικονομικό σκέλος, έχει γίνει ανυπόφορη για πολλούς. Ταυτόχρονα ο κοινωνικός ιστός έχει κατακερματιστεί. Με δισταγμό λοιπόν, δημοσιοποιώ τη βαθειά μου ανησυχία για τους διχασμούς οι οποίοι αναπτύσσονται στη χώρα μου. Πράγματι, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία αντιμετωπίζουμε όχι έναν, αλλά τρεις απαράδεκτους διχασμούς μεταξύ:
• Πολύ πλουσίων και πεινασμένων συμπατριωτών μας
• Της Δεξιάς και της Αριστεράς παράταξης,οι οποίες εκφράζονται ακραία και τείνουν στον αλληλοσπαραγμό
• Κατηγόρων, οι οποίοι επιδιώκουν έναν αυξανόμενο αριθμό κατηγορουμένων
Ο ελληνικός λαός δικαίως ζητάει τη διεξαγωγή έρευνας για το αμαρτωλό παρελθόν και την απόδοση Δικαιοσύνης για το κακό που υπέστη από τους υψηλότερους αξιωματούχους της χώρας. Όμως θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στον τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού ο οποίος μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945. Το κοινωνικό υλικό είναι έτοιμο να εκραγεί και βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτός είναι λόγος, ο οποίος με κάνει να παραμένω ο μοναδικός κήρυκας της ανάγκης για Εθνική Συμφιλίωση, πριν να είναι πολύ αργά. Η πεποίθησή μου αυτή είναι ακλόνητη, όμως οι ελπίδες μου μειώνονται.

Πηγή

4 σχόλια:

 1. Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απολύτως πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της πολιτικής πραγματικότητας,η οποία θα είναι σε θέση να δώσει λύσεις,να αποδώσει δικαιοσύνη,να κερδίσει τον σεβασμό των πολιτών του κράτους,να ΘΕΣΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ,και να φέρει θετικά αποτελέσματα.

  Φταίμε και ΟΛΟΙ εμείς,που αντί να καθόμαστε και να κρίνουμε,θα έπρεπε,ως οφείλουμε,να προτείνουμε και να πράξουμε,φτιάχνοντας ΕΜΕΙΣ το νέο που θα διαδεχθεί το σημερινό κατάντημα.

  Να σχεδιάσουμε απο τώρα το νέο Ελληνικό Κράτος,ούτως ώστε να μην υπάρξει ''κενό'' κατά την κατάρρευση του σημερινού απολιθώματος.

  ΥΓ
  Θα γίνω κουραστικός υπενθυμίζοντας ότι οι Ένοπλες δυνάμεις,με επικεφαλής τον Πλαστήρα,πρόσφεραν τότε την ιδανική διέξοδο,και αποφεύχθηκαν τα πολύ χειρότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο κίνδυνος ενός εθνικού διχασμού, δεν μπορεί παρά να απασχολεί κάθε λογικό άνθρωπο, και κυρίως, πραγματικό πατριώτη.
  Ολα τα άλλα, είναι σπέκουλες για προσωπικά συμφέροντα.
  Ελίνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Χρήστος Χατζησαββίδης ... “Να σχεδιάσουμε από τώρα το νέο Ελληνικό Κράτος”
  Με ποιους άραγε; Μήπως με τους – στην πλειοψηφία μας – μαζάνθρωπους, που θα πλακώσουν με τον φραπέ στο χέρι και θα ζητάν ξανά-μανά ρουσφέτια και διορισμούς στο Δημόσιο; Μήπως πάλι για να μπει μπροστά κάποιος Καποδίστριας και αυτός για λίγο και μέχρι να τον φάνε κάποιοι Μαυρομιχάληδες; Η κατάρα έχει κυριολεκτικά φωλιάσει μέσα στο DNA μας και άντε τώρα - με ευχολόγια - να πας να την ξεριζώσεις.

  @ Ελίνα Γαληνού ... “να απασχολεί κάθε λογικό άνθρωπο”
  Μέχρι να ξυπνήσουν οι λογικοί, κλάφτα Χαράλαμπε, οι παλαβοί – από το 1831 - κάνουνε party ... to know us better!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. " Αυτός είναι λόγος, ο οποίος με κάνει να παραμένω ο μοναδικός κήρυκας της ανάγκης για Εθνική Συμφιλίωση, πριν να είναι πολύ αργά. Η πεποίθησή μου αυτή είναι ακλόνητη, όμως οι ελπίδες μου μειώνονται."

  ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ... ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ, ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΟΠΟΣ.

  Ο ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙ-ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΘΕΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΚΛΟΓΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.