30/9/12

Βουδισμός και βοδισμός


Ενα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του πλανήτη είναι έτοιμο να λυθεί από μια ομάδα λαμπρών επιστημόνων, που -τύχη αγαθή για την ανθρωπότητα- ανέλαβαν να το λύσουν σώζοντας την πατρίδα. Το αίνιγμα αυτό τιτλοφορείται «πού πήγαν τα λεφτά;».
Ετσι βάφτισε την παγκόσμια σπαζοκεφαλιά ο μέγας μύστης ΓΑΠ, όταν το «λεφτά υπάρχουν» είχε ολοκληρώσει ως σύνθημα τη δουλειά του και έπρεπε ο σοφός άνθρωπος, γιος του Αντρέα και φίλος της Μπιρμπίλη, να οδηγήσει τους Ελληνες σε ανώτερο εξελικτικό στάδιο.
Με το «λεφτά υπάρχουν» ο Γιώργος αφύπνισε την κλασική βουλιμία που ενυπάρχει σε όλους μας. Απευθύνθηκε στη σάρκα. Οι σάρκες κινητοποιήθηκαν και τον έσυραν ως το Μέγαρο Μαξίμου. Υστερα, ο άβαταρ (σ.σ.: στα σανσκριτικά είναι η ενσάρκωση μιας θεότητας) της τρόικας πόνταρε τα ρέστα του στο πνεύμα, διότι νομίσαμε ότι ξεμείναμε από ύλη: «Πού πήγαν τα λεφτά;» ξεστόμισε όταν ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας. Αμέσως οι Ελληνες άρχισαν να ψάχνουν τις τσέπες, τα πορτοφόλια και τα συρτάρια τους. Οταν δεν βρήκαν τίποτα, κατάλαβαν ότι έπρεπε να αναζητήσουν μέσα τους, βαθιά, πολύ βαθιά, για να βρουν τις απαντήσεις και τα χρήματα.

Τρίτο μάτι
 Στο «πού πήγαν τα λεφτά» αποπειράθηκε να απαντήσει ο Δαλάι-Κλάμα Θεόδωρος Πάγκαλος. Απεφάνθη «μαζί τα φάγαμε», αλλά δεν πείστηκε ούτε ο ίδιος. Βλέπεις, δεν έχει τη φώτιση του Γιώργου. Επειτα από την 25η μπριζόλα και την τρίτη πιατέλα με τα καλαμαράκια, το τρίτο μάτι της ενόρασης γλαρώνει από τη νύστα. Κι ύστερα ήλθαν οι μέλισσες, δηλαδή ο Στουρνάρας. Εκείνος, πεπειραμένος στις εσωτερικές αναζητήσεις και στα μεταφυσικά (μια κι έκανε παρέα με τον Γκόλουμ-Σημίτη), διαπίστωσε ότι τα λεφτά δεν πρέπει να τα αναζητούμε αλλού, μακριά σε Ελβετίες, στο Θιβέτ, στην έρημο Τακλαμακάν, σε οφσόρ στις νήσους Κέιμαν και σε λιβανέζικες τράπεζες. Υπάρχουν τεράστια αποθέματα στις τσέπες των συνταξιούχων, των χαμηλόμισθων, των οικογενειαρχών που έχουν παιδιά, των ελεύθερων επαγγελματιών και γενικότερα όλων των ζωντανών που φαντάζουν φτωχοί.
 Με τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση περνάει μήνυμα εμπιστοσύνης στον μέσο πολίτη. Του λέει: «Ξέρω ότι μπορείς να κατορθώσεις το ακατόρθωτο. Ακόμα και να πληρώσεις τα ασήκωτα κέρατα που θα σου φορέσω. Δεν είσαι άνθρωπος, αλλά ένας μικρός θεός».
 Ο ελληνικός βουδισμός είναι αναμφίβολα βοδισμός...
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.