28/11/15

Πούτιν: Καμία επαφή με τον Ερντογάν, εάν δεν ζητήσει συγνώμη

Russian President Vladimir Putin

Δεν έχει καμία πρόθεση να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο η Αγκυρα και ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός αρνούνται να ζητήσουν συγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24: Αυτό δήλωσε σήμερα ο προεδρικός βοηθός Γιούρι Ουσάκοφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αίτημα του Ερντογάν να συνομιλήσει με τον πρόεδρο Πούτιν στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου.

«Βλέπουμε την απροθυμία της Τουρκίας να απολογηθεί για το περιστατικό με το αεροσκάφος», είπε ο Ουσάκοφ. Το Κρεμλίνο έχει επιβεβαιώσει το αίτημα Ερντογάν για τη συνάντηση των δύο προέδρων στο Παρίσι, όμως η ατζέντα του ρώσου προέδρου δεν περιλαμβάνει κάτι τέτοιο.
Πάντως ο πρόεδρος Πούτιν έχει προγραμματισμένες συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με θέμα τη συριακή κρίση αλλά και στο παλαιστινιακό, όσο και με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ σχετικά με τη Συρία αλλά και την Ουκρανία.

1 σχόλιο:

 1. " Δεν έχει καμία πρόθεση να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο η Αγκυρα και ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός αρνούνται να ζητήσουν συγνώμη..."
  Δέν εἶναι θέμα ἰσχύος, εἶναι θέμα ἀξιοπρέπειας.
  Ὁ Ἐρδογάνος, ὡς τοῦρκος, θά κάνῃ ὅ,τι εἶναι δυνατόν γιά νά ὑποχρεώσῃ τόν Πούτινα νά παραμερίσῃ τήν ἀξιοπρέπεια, π.χ. χάριν μιᾶς συνενοήσεως γιά ἕνα μεῖζον ζήτημα.Δέν θά ζητήσει ὅμως συγνώμη γιατί δέν ἔχει πραγματικά συναίσθηση τοῦ τί ἔχει κάνει, ἀλλά καί γιατί ἔχει τήν ἀντίληψη ὅτι ὅποιος ζητᾶ συγνώμη "κονταίνει".
  Ἐνῶ, αὐτός ἔχει τήν ἐμπειρία ὅπως καί ὅλοι οἱ δικτάτορες, ὅτι αὐξάνεται μόνο βγαίνονας ἀπό πάνω. Πρόκειται για κλασσική πλάνη ὅλων τῶν αὐταρχικῶν ἡγετῶν, δικτατόρων κλπ, στό πολιτικό τέλος τῆς καρρίερας τους, πού ἀπό συνήθεια στήν αὐθαιρεσία κάνουν τό ἕνα λάθος πάνω στό ἄλλο, ἐπιταχύνοτνας τήν πτώση τους, ἀφοῦ ὅμως φέρουν πρῶτα τήν μία καταστροφή ὕστερα ἀπό τήν ἄλλη....
  Τώρα,ὅσο δέν ζητάει συγνώμη (ἀλλά, καί δέν θά ζητήσει), ποιός τόν προλαβαίνει τόν... Ἐρδογάνο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.