30/11/15

Ρωσία – γενοκτονίες: Πλήγμα σε Τουρκία με Αρμένιους-Πόντιους;

Το τελειωτικό πλήγμα δείχνει σα να επιθυμεί να δώσει η Μόσχα στην Τουρκία του Ερντογάν, αφού σε μια διόλου τυχαία συγκυρία, φαίνεται πως με άξονα τα αιτήματα που υποβάλλονται από πολίτες μέσω διαδικτύου, ανοίγει στη χώρα ζήτημα αναγνώρισης των γενοκτονιών των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δημοσιεύθηκε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, την Κρατική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, να αναγνωριστεί η γενοκτονία των Ποντίων που διαπράχθηκε από την Τουρκία.

«Οι Έλληνες και οι Έλληνες της Ρωσίας στρέφονται προς τη Ρωσία και τις ρωσικές αρχές να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Ποντίων που διαπράχθηκε από την Τουρκία», – αναφέρει το κείμενο στο «change.org».
«Κατά την περίοδο 1914 έως 1923, οι τουρκικές αρχές εξόντωσαν σκόπιμα 326 – 382.000 Έλληνες που ζούσαν ειρηνικά στο έδαφος του Πόντου από την αρχαιότητα.

»Για πάνω από εκατό χρόνια, η ψυχή των αθώων θυμάτων ζητά δικαιοσύνη. Κάνουμε έκκληση προς τη Ρωσία, η οποία αυτά τα τραγικά χρόνια είχε γίνει ένα καταφύγιο για εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που δραπέτευσαν από τις θηριωδίες των Τούρκων.
»Κάνουμε έκκληση προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην Ρωσική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου»,
Μετά την τραγωδία του ρωσικού Su-24, η Κρατική Δούμα εισήγαγε νομοσχέδιο που προβλέπει κυρώσεις για την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915.

http://www.defence-point.gr/news/?p=142192

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.