30/11/15

"Θα κατάσχεται ό,τι δεν δηλώνεται" ή "Θα κατάσχεται ό,τι δηλώνεται";

Καταθέσεις πίνακες, ρολόγια, κοσμήματα μεγάλης αξίας, κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία- ακόμα και άλογα ιππασίας- θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, το οποίο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή στα μέσα Δεκεμβρίου. 

Όπως αναφέρει η "Real news", σε περίπτωση που οι πολίτες αποκρύψουν στοιχεία και πιαστούν από τις φορολογικές Αρχές, η περιουσία τους θα δεσμεύεται υπέρ του Δημοσίου. Μάλιστα στην περίπτωση που από τον έλεγχο προκύψει ότι έχει αποκτηθεί με εισοδήματα που δεν δικαιολογούνται, θα κατάσχεται η μη δηλωθείσα περιουσία ή θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, το οποίο θα είναι ίσο με το περιουσιακό στοιχείο που δεν δηλώθηκε. 



Για τη συνέχεια capital

1 σχόλιο:

  1. Ποιός θυμάται ότι ο "μηχανοδηγός" του τραίνου που εκτροχιάζεται φώναζε και μας τρομοκρατούσε λέγοντας ότι ένας από τους λόγους που πρέπει να γίνουν εκλογές τον Γενάρη του 2015 ήταν να προλάβουμε τους προηγούμενους να μην φέρουν το περιουσιολόγιο παρουσιάζοντας το σαν μια τεράστια καταλήστευση περιουσιών των πολιτών από το κράτος και για να ενισχύσει τον τρομοκρατικό λόγο, έλεγε υπερτονίζοντας ότι μετά την δήλωση των περιουσιακών στοιχείων θα επιβάλουν εφάπαξ φόρο, το εκτιμούσε περίπου στο 10%.

    Δεν πρέπει να ξεχνάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.