30/11/15

Συρία: Eτοιμοπόλεμα για αερομαχίες θα πετούν πλέον τα ρωσικά αεροπλάνα

Οι Ρώσοι κλιμακώνουν την αντιπαράθεση με την Τουρκία
Μετά το επεισόδιο της κατάρριψης του βομβαρδιστικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά, τα ρωσικά αεροπλάνα που επιχειρούν στην Συρία θα φέρουν και πυραύλους «αέρος-αέρος» για αυτοάμυνα σε περίπτωση που χρειαστεί να εμπλακούν σε αερομαχίες
Θέλοντας να απαντήσουν στην τουρκική προκλητικότητα, οι Ρώσοι αποφάσισαν να πάρουν ένα ακόμα μέτρο αποτροπής της επανάληψης του φαινομένου της κατάρριψης του Su-24.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ρωσικής Αεροπορίας, τα Su-34 που συμμετέχουν στην επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, θα εφοδιάζονται πλέον εκτός των άλλων όπλων και με πυραύλους «αέρος-αέρος» ώστε να μπορούν να αμυνθούν σε περίπτωση που δεχτούν και πάλι επίθεση.

Οι πύραυλοι που θα φέρουν από εδώ και στο εξής τα ρωσικά αεροπλάνα, είναι όπλα καθαρά επιθετικά, και χρησιμοποιούνται για τις αερομαχίες.

Οι πύραυλοι αυτοί είναι ότι πιο εξελιγμένο διαθέτει στον τομέα η ρωσική πολεμική βιομηχανία, και επιτρέπει το χτύπημα ενός εχθρικού αεροσκάφους που βρίσκεται σε απόσταση έως και 60 χιλιόμετρα, πολύ μακριά δηλαδή από το οπτικό πεδίο του πιλότου ή το πεδίο της αερομαχίας.

Ο Κλίμοφ δήλωσε ότι οι πύραυλοι θα τοποθετηθούν ώστε να μπορούν τα ρωσικά αεροπλάνα να αμυνθούν εναντίον οποιαδήποτε επίθεσης προέρχεται από οπουδήποτε στον αέρα.

Μέχρι τώρα η ρωσική αεροπορία είχε επικεντρωθεί στους βομβαρδισμούς στόχων εδάφους χωρίς να δίνει καμία σημασία στην άμυνα των αεροπλάνων της στον αέρα, κάτι που μετά την κατάρριψη του Su 24 όπως φαίνεται όλα θα αλλάξουν.

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.