28/11/15

Βρυκολάκιασε το βαθύ κράτος Ερντογάν-Νταβούτογλου - Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Κούρδο Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου του Ντιγιαρμπακίρ


REUTERS/SERTAC KAYAR
O Ελτσί αποτελούσε αντικείμενο διώξεων επειδή είχε δηλώσει στην τηλεόραση στα μέσα Οκτωβρίου πως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που ηγείται της κουρδικής εξέγερσης στην Τουρκία από το 1984, «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».
Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, Ταχίρ Ελτσί, σκοτώθηκε σήμερα από πυροβολισμούς ενόπλων όπως δήλωσαν νοσοκομειακές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες. 
Ο Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι ενώ έκανε μία δήλωση στους δημοσιογράφους, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου και μιας ομάδας δικηγόρων, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της τάξης. Δημοσιογράφοι και τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης.
Δικηγόρος γνωστός για τη στράτευσή του στην κουρδική υπόθεση, ο Ελτσί αποτελούσε αντικείμενο διώξεων επειδή είχε δηλώσει στην τηλεόραση στα μέσα Οκτωβρίου πως το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που ηγείται της κουρδικής εξέγερσης στην Τουρκία από το 1984, «δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».
Συνελήφθη στις 20 Οκτωβρίου στο γραφείο του στο Νιτγιάρμπακιρ και στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «υπεράσπιση της τρομοκρατίας μέσω του τύπου» από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, προτού αφεθεί ελεύθερος υπό δικαστική επιτήρηση.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.