28/11/15

Σάββας Καλεντερίδης: "Τα πράγματα είναι απλά - Η Τουρκία με την κατάρριψη εκβιάζει τη στήριξη του ΝΑΤΟ, όπως εκβιάζει την Ε.Ε. στέλνοντάς της πρόσφυγες"

Τζιχαντιστικό φίδι στον κόρφο του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. η Τουρκία
Ερντογάν-Νταβούτογλου, ένα δίδυμο τζιχαντιστών με προβιά πολιτικού
Του Σάββα Καλεντερίδη
Η Τουρκία επιτέθηκε με βάση προηγούμενο σχεδιασμό σε πολιτικό επίπεδο και κατέρριψε ένα ρωσικό αεροσκάφος, που δρούσε στον εναέριο χώρο της Συρίας, κατόπιν πρόσκλησης της νόμιμης κυβέρνησης, η οποία είναι η μόνη που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ.
Το ρωσικό αεροσκάφος βομβάρδιζε στόχους τζιχαντιστών, που δρουν από κοινού με τουρκομάνους πράκτορες της Τουρκίας και κατέχουν μια στρατηγικής σημασίας ορεινή περιοχή, η οποία συνορεύει με τον νομό Αντιόχειας (Χατάυ), τον οποίο έκανε δώρο η Γαλλία στην Τουρκία (1937), όταν παρακαλούσε ολάκερη η Δύση τον «επιτήδειο ουδέτερο» να λάβει το μέρος των δυνάμεων που πολεμούσαν τον ναζισμό και τον φασισμό.
Για την ιστορία, η Τουρκία προσάρτησε το νομό Αντιόχειας το 1939 και αντί να συνασπιστεί με τη Δύση, συνασπίστηκε στην ουσία με τους ναζί, υπογράφοντας σημαντικές συμφωνίες με τη χιτλερική Γερμανία.
Το τμήμα που βομβάρδιζε το ρωσικό αεροσκάφος, βρίσκεται μεταξύ της Λατάκειας και της πόλης Ιντλίμπ και όποιος το κατέχει, έχει το επιχειρησιακό πλεονέκτημα στην περιοχή. Την ημέρα που οι Τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό αεροσκάφος, μεγάλο μέρος της περιοχής περνούσε στα χέρια του  νόμιμου συριακού στρατού.
Η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος, για να ανακοπεί η ανακατάληψη της περιοχής Μπαγίρμπουτζάκ από το συριακό στρατό, γιατί η Τουρκία έχει επενδύσει στους τουρκομάνους και στους τζιχαντιστές που έχουν για έδρα τους την περιοχή, τους οποίους χρειάζεται για έναν επί πλέον λόγο. Θέλει να τους αναθέσει τον στρατιωτικό αλλά και τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ έλεγχο της λωρίδας των 98 χλμ που συνδέει τα καντόνια Κομπάνι και Αφρίν, αφ’ ενός μεν για να μην την καταλάβουν οι Κούρδοι και ενώσουν τα καντόνια τους και αφ’ ετέρου για να αποτελεί μια βάση μέσω της οποίας η Άγκυρα θα διεκδικεί ρόλο στα τεκταινόμενα στη Συρία, την επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι αυτή, όποτε κι αν έλθει.
Ένας από τους λόγους που έκαναν την Τουρκία να «λυσσάξει» στην κυριολεξία για την απώλεια της συγκεκριμένης περιοχής είναι και η πιθανότητα η περιοχή Μπαγίρμπουτζάκ να δοθεί ως διέξοδος στους Κούρδους προς τη θάλασσα, εξέλιξη που αφήνει την Τουρκία εκτός του παιχνιδιού του κουρδικού πετρελαίου, ενώ έχει και άλλες σοβαρότατες γεωπολιτικές συνέπειες για την ίδια.
Ο δυτικός κόσμος και οι δυτικοί αναλυτές προσπαθούν να αναλύσουν την συμπεριφορά του διδύμου Ερντογάν-Νταβούτογλου και την απόφασή τους -γιατί ήταν δική τους απόφαση που την πήραν την προηγούμενη εβδομάδα, όταν άρχισε να χάνεται το Μπαγίρμπουτζάκ- για τα κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους με όρους και κριτήρια πολιτικά και ευρύτερα γεωπολιτικά. Και κάνουν λάθος. Πρόκειται για ένα δίδυμο τζιχαντιστών, που έχει φορέσει εδώ και χρόνια την προβιά του πολιτικού, πλην όμως δεν έχουν καμία διαφορά από τους τζιχαντιστές που βιάζουν παιδιά και γυναίκες, που αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους -αλήθεια, πόσο βάρβαρος πρέπει να είσαι για να σκοτώσεις έναν πιλότο που πέφτει με το αλεξίπτωτό του!- που ανατινάζουν τις αρχαιότητες και την Παλμύρα, που, που…
Ναι, όταν το δίδυμο Ερντογάν-Νταβούτογλου έπαιρνε την απόφαση για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, σκέφθηκαν και λειτούργησαν σαν τζιχαντιστές, τους οποίους άλλωστε όλοι γνωρίζουν, και πρώτα απ’ όλα οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Ουάσιγκτον, ότι ως ομοϊδεάτες που είναι ενισχύουν, προστατεύουν, εξοπλίζουν και χρηματοδοτούν, δίνοντάς τους μόνο μέρος των εσόδων από το παράνομο πετρέλαιο που εμπορεύεται ο γιος του Ερντογάν, κρατώντας το μερίδιο του λέοντος για την οικογένεια, γιατί η πολιτική έχει… έξοδα.
Το τραγικό είναι ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει αντιληφθεί, ότι η όπως εκβιάζει Τουρκία την Ε.Ε. με τους πρόσφυγες, τους οποίους το ίδιο το τουρκικό κράτος στέλνει στην Ευρώπη, έτσι εκβιάζει και τη συμμαχία με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, για να πετύχει τη στήριξη και να έχει λόγο στα τεκταινόμενα στη Συρία.
Και είναι τραγικό γιατί και η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, έχουν βάλει ένα τζιχαντιστικό φίδι στον κόρφο τους, το οποίο Κύπρος και Ελλάδα το πληρώσαμε ακριβά και τώρα ήλθε η σειρά να το πληρώσει και η Δύση.
Δημοσιεύεται στην εφημερίδα "δημοκρατία"

28 σχόλια:

  1. Νὰ δοῦμε πῶς θὰ τὸ πληρώσῃ ἡ Δύσις, νὰ δοῦμε, διότι στὸ τέλος ἐμᾶς πιάνουνε κορόιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόνιον
    όπως πλήρωσε η Γαλλία, με τις δολοφονικές επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι.
    Είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα τους έχεις πάρει φαλάγγι τις τελευταίες ημέρες... Νά 'σαι γερός να σε χαιρόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οἱ "πρόσφυγες" ὅμως μένουν ἐγκλωβισμένοι ἐδῶ καὶ μὲ τὴν κυβέρνησι ποὺ ἔχουμε δὲν αἰσιοδοξῶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύμφωνα με το Ισλαμικό εγχειρίδιο πολέμου, μια πολιτική αστοχία ισοδυναμεί με εκατό στρατιωτικές ήττες.
    Στο ερώτημα , αν η Τουρκία υπέπεσε σε πολιτικό ολίσθημα με την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους , η απάντηση είναι κατηγορηματικά Όχι.
    Αν δούμε την ροή των γεγονότων όπως αυτή εξελίχθηκε μέχρι την στιγμή της κινηματογράφησης ! της κατάρριψης του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους, θα διαπιστώσουμε ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία προς τα ηνωμένα έθνη συν παράσταση διαμαρτυρίας προς τον Ρώσο πρεσβευτή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα ανεχθεί την συνέχεια των βομβαρδισμών της Τουρκμένικης μειονότητας από την ρωσική πολεμική μηχανή και μάλιστα με την χρήση των απαγορευμένων βομβών διασποράς.
    Η ρωσική αντίδραση μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά χαλαρή, περιοριζόμενη σε οικονομικά μέτρα, ενώ δεν υπάρχει ανάκληση του Ρώσου πρεσβευτή από την Άγκυρα, ούτε απέλαση του ομολόγου του από την Μόσχα κάτι το οποίο θα σηματοδοτούσε μια κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών.
    Φυσικά στο παρασκήνιο, η ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία επωφελείται τα μάλλα από την κατάρριψη.
    Αυτά τα στοιχεία , έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα για την Ελλάδα, η οποία καλείται πλέον να ερμηνεύει τις Τουρκικές θέσεις και αξιώσεις υπό διαφορετικό πρίσμα.
    Όχι τουλάχιστον αυτό με το οποίο τις ερμήνευε μέχρι και πριν λίγες μέρες.
    Η ελληνική πλευρά οφείλει να ξεφύγει από την στείρα αναπαραγωγή ιστορικών γεγονότων που σημάδευσαν την οθωμανική παρουσία στην Ελληνική-Βαλκανική χερσόνησο, Χωρίς την Αποποίηση Αυτών και να αντιληφθεί το σύγχρονο δυναμικό και σκεπτικό της γειτονικής χώρας, οργανώνοντας ταυτόχρονα μηχανισμούς ικανούς να αντιμετωπίσουν στο μέτρο του δυνατού την τουρκική πολιτική-διπλωματική σκέψη και φυσικά την στρατιωτική και παραστρατιωτική τουρκική μηχανή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην δυνατότητα χρήσης από τουρκικής πλευράς μιας ισχυρής παραστρατιωτικής-τρομοκρατικής μηχανής που μπορεί να πλήξει τα ελληνικά συμφέροντα και φυσικά την κοινωνική ηρεμία της χώρας.
    Η Ευρώπη αποδείχτηκε μετά το χτύπημα στην πόλη του φωτός, ότι τελεί υπό την σκιά της ισλαμικής τρομοκρατίας και μάλιστα σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ο εγκέφαλος των επιθέσεων βρίσκονταν στην Ελλάδα από τις αρχές του έτους, ασχέτως αν είχε έρθει από αραβική χώρα ή από ευρωπαϊκή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. French Prime Minister Manuel Valls told a German newspaper that EU countries have reached their limit in the number of “refugees” they can absorb, and cannot take any new arrivals.
    He said that the EU must impose tighter controls on its external borders.

    Ἔτσι ἐγκλωβίζονται ἐδῶ καὶ ἐφ᾿ὅσον ἡ Ἑλλάδα δὲν συμμορφώνεται μὲ τὴν τελευταία πρότασι,ὄχι μόνο τὶ ἀριθμὸς μᾶς μένει ἐδῶ ,ἀλλὰ δείχνει νὰ συμφωνῆ μὲ τὴν Τουρκία στὸν ἐξισλαμισμὸ τῆς Εὐρώπης καὶ κυρίως στὸν ἐξισλαμισμὸ τῆς χώρας μας.

    Ὁ δὲ Ἀρχιεπίσκοπος συμφωνεῖ μὲ τὴν κατασκευή Τζαμιοῦ,δλδ δέχεται τὴν παραμονὴ στὴν χώρα τῶν λάθρο ,ἀλλὰ δὲν μιλᾶ γιὰ δημοψήφισμα ὥς πρὸς αὐτὸ,ἀλλὰ μόνο γιὰ τὸν χωρισμό κράτους-ἐκκλησίας.

    Πόσο τελειωμένος μπορεῖ νὰ εἶναι ἕνας λαὸς ὅταν δέχεται νὰ κτίζη χώρους λατρείας γιὰ τὴν σάρα,μάρα καὶ τὸ κακὸ συναπάντημα τῆς Ἀφροασίας πού τοῦ παραβίασε τὰ σύνορα;

    Κάποτε εἶπε ὁ πολὺ καλὸς Μητροπολίτης Σεβαστιανὸς (Ἠπείρου) ὅτι μᾶς κατέστρεψε ἡ καλοπέρασι,καὶ εἶχε ἀπόλυτο δίκιο.

    Τρυφὴ,κόρος,ὄλεθρος·ἔτσι πάει ἡ σειρὰ σὲ μιὰ Πολιτεία σὰν τὴν δικὴ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι αυτά που ανέλυσε ο Σάββας να τα έλεγαν - έγραφαν οι κονδυλοφόροι τζιχαντιστές της πουλημένης δύσης ως προς τους λαούς τους , όπου επευφημούσαν χθες την Κομισιόν για τις άδειες εξαγωγής του λεηλατημένου πετρελαίου των Συρία - Ιράκ από τους κατσαπλιάδες Τούρκους μαζί με τους επαναπατρισμένους δολοφόνους στις χώρες τους χωρίς οι αρχές συνειδητοποιημένα να κάνουν τίποτα! Τώρα τί? Ας μαζεύουν τα πτώματα μέσα από καφετέριες , θέατρα και ταχυφαγεία , μαζί με τα νέα κεφάλαια που συμφώνησαν να ανοίξουν για τους Τούρκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. We have to invite Russia to the Aegean. EU doesn't help us not in paper not in action. Two bases, Evoia and Samothrace, would make it a Greek sea as it should be. In the meantime, we would be able to seal the country to illegal migration

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Το τραγικό είναι ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει αντιληφθεί...": Και βέβαια έχει αντιληφθεί. Συνειδητά υποστηρίζει τους Τούρκους τζιχαντιστές ηγέτες, και τούτο διότι πάντοτε τους υποστήριζε και τους υποκινούσε και μάλιστα εναντίον της Ελλάδας η οποία είναι μητροπολιτικό έθνος της πάλαι ποτέ Βυζαντινής αυτοκρατορίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Πως εξηγείται η εγγενής αντιπάθεια της συμμαχίας προς τη χώρα μας; Δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της μέσω ημών; Η Κρήτη δεν τους κάνει; Η ιστορία δεν εξηγείται αν τη διαβάσεις αποσπασματικά, πρέπει να τη δείς υπό το πρίσμα των τελευταίων χιλίων ετών, τότε που δεν υπήρχαν πετρέλαια και άλλα οικονομικά συμφέροντα αλλά αβυσσαλέο μίσος των δυτικών προς κάθε τι ελληνικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που μάλλον στερούνται λογικής. Το ΝΑΤΟ σαφώς υποστηρίζει την Τουρκία, διότι την έχει ανάγκη στην περιοχή, αλλά με ποια λογική στην στρέφει εναντίον τής Ελλάδος, επίσης κράτους-μέλους, το οποίο, όπως γράφεις, παρέχει και βάσεις στην Συμμαχία. Για την ακρίβεια, εκτός του ΠΒΚ (Πεδίου Βολής Κρήτης), το οποίο είναι νατοϊκό, στην Αμερική παρέχει την βάση τής Σούδας. Δεν υπάρχουν άλλες πια.

      >Ελλάδας η οποία είναι μητροπολιτικό έθνος της πάλαι ποτέ Βυζαντινής αυτοκρατορίας με ότι αυτό συνεπάγεται<

      η Ελλάδα είναι χώρα, κράτος, αλλά όχι έθνος. Και το πάει να πει "μητροπολιτικό" έθνος της πάλαι ποτέ Βυζαντινής αυτοκρατορίας;

      Αν δεις την ιστορία, για να την καταλάβεις, υπό το πρίσμα χιλίων ετών, τότε δεν υπήρχαν ούτε Τούρκοι, ούτε Αμερικανοί, και δεν ξέρω τι ακριβώς θα καταλάβεις.

      Διαγραφή
    2. H Eλλαδα ειναι χωρα κρατος αλλα οχι εθνος ?
      Πες μου πως δεν εισαι ενστολος να ηρεμησω . Πες μου πως εισαι ενας κουλτουριαρης νεοταξιτης καριεριστας να μπουν τα πραγματα στην θεση τους.
      Τι να σου πω ρε ? Αμα σου πω αυτα που πρεπει θα με βγαλει στον τακο ο καπτεν.
      Αλλα δεν φταις εσυ φταινε οι αλλοι που σε ανεχονται και δεν σου εχει πει κανεις τιποτα.
      Μαλακιες του καπτεν για να μην τον λενε οτι φιμωνει κοσμο.

      Διαγραφή
    3. Πριν βρίσεις, βάλε το μυαλό σου να δουλέψει, ή άνοιξε κανένα λεξικό. Από πότε κράτη/χώρες είναι έθνη; Οι Έλληνες είναι έθνος. Το ίδιο και οι Γάλλοι. Όχι όμως η Ελλάδα και η Γαλλία. Τι δεν καταλαβαίνεις, ρε γελοίε;

      Διαγραφή
  10. Και όπως ΣΚ. Αυτό το τερατώδες "πράγμα" πάνε να το "παντρευτούν" με ΔΔΟ οι κομματικοί αριστεροδεξιοί καβαλάρηδες της εξουσίας στην Κύπρο με κίνδυνο όχι μόνο για γίνουν υποτελείς αλλά μέχρι να φύγουν όπως οι Ίμβριοι, οι Τενεδιοί και άλλοι θα είναι στρατηγικοί όμηροι των "νεο"-ισλαμιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Germans Opposed to Mass Migration are "Free to Leave"


    After factoring in family reunifications, the actual number of migrants could exceed 10 million, and some believe that Germany's Muslim population is on track to nearly quadruple to an astonishing 20 million by 2020.

    N24 television news reports that up to 50% of the asylum seekers arriving in Germany have gone into hiding and their whereabouts are unknown by German authorities.

    "It cannot be that offenders continue to fill the police files, hurt us physically... and there are no consequences. ... We are losing control of the streets." — Tania Kambouri, a German police officer.

    "We are not excluding anyone, we are just trying to run a business. If we ignore the complaints of our female guests, we have to expect that many of our regular customers will stay away.... Financially, we do not know how long can we cope with this." — Thomas Greil, manager of the discotheque "Brucklyn," Bad Tölz, Bavaria.

    "We are reproducing faster and faster. You Germans are not getting any children. In the best case you get two children. We make seven to eight children. Okay mate? And then we take four wives each, then we have 22 children. Maybe you Germans have one child and a dog. Huh? And that's it." — Video showing a Muslim threatening a German man openly on the street.

    In Berlin, lawmakers are considering emergency legislation that would allow local authorities to seize private residences to accommodate asylum seekers. The proposal was kept secret from the public until November 9, when the leader of the Free Democrats (FDP) in Berlin warned the measure would violate the German Constitution. Berlin Mayor Michael Müller now wants to expand the scope for warrantless inspections to include "preventing homelessness."

    "The same empathy we show for refugees we must show to our own people, the host society." — Mayor Ulrich Maly, Nuremberg.


    http://www.gatestoneinstitute.org/6944/germans-oppose-mass-migration

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ολο και βγαίνουν νεότερες πληροφορίες .Η κυριότερη ειναι η αναφορά του Πούτιν οτι η Αμερική γνώριζε ολο το σχέδιο πτήσης γν βομβαρδιστικών,γιατι αυτο ειχε συμφωνηθεί απο τις δυο πλευρές για αποφυγή απρόβλεπτων επαφών μεταξυ τους και το περαςε με κάποιον τροπο στους Τούρκους ,οι οποίοι απλα στήσανε την ενέδρα ...Εαν αυτο ειναι αληθές τοτε αγαπητά Σαββα το πραγμα παει πολυ μακρύτερα οπως καταλαβαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η τουρκια βλεποντας οτι η Αμερικη, Γαλλια, Αγγλια, Γερμανια και Ρωσια, αρχησαν "να τα βρισκουν" εναντιον του ΙΣΙΣ, εριξαν το Ρωσσικο αεροπλανο για να διαλυσουν την "συμαχια" εναντιον του ΙΣΙΣ. Αλλα δυστυχως βλεπω οτι αυτος ο βλακας αρχηγος του ΝΑΤΟ ειναι τελειος τουρκοφυλος και βαζει την παγκοσμια ειρηνη σε κυνδινο !!! Ευτυχως που η Ελλαδα, Γαλια, Ιταλια και Ρουμανια, καταψηφυσαν τη διακυριξη που το ΝΑΤΟ ηθελε να βγαλει για υποστηριξη της τουρκιας. Ασε να δουμε πως θα εξελυχθουν τα πραγματα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tο τραγικό είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει. Δείτε εδώ :

    https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/11/25/μεταναστευτικό-απαιτείται-κλείσιμο/comment-page-1/?trashed=1&ids=12325

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προς τον κ. GEORGE DOGIVANIS27 Νοεμβρίου 2015 - 12:17 μ.μ.

    Η ελληνική πλευρά οφείλει να ξεφύγει από την στείρα αναπαραγωγή ιστορικών γεγονότων που σημάδευσαν την οθωμανική παρουσία στην Ελληνική-Βαλκανική χερσόνησο, "Χωρίς την Αποποίηση Αυτών" και να αντιληφθεί το σύγχρονο δυναμικό και σκεπτικό της γειτονικής χώρας, οργανώνοντας ταυτόχρονα μηχανισμούς ικανούς να αντιμετωπίσουν στο μέτρο του δυνατού την τουρκική πολιτική-διπλωματική σκέψη και φυσικά την στρατιωτική και παραστρατιωτική τουρκική μηχανή, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην δυνατότητα χρήσης από τουρκικής πλευράς μιας ισχυρής παραστρατιωτικής-τρομοκρατικής μηχανής που μπορεί να πλήξει τα ελληνικά συμφέροντα και φυσικά την κοινωνική ηρεμία της χώρας.

    Συμφωνώ και εγώ πως έτσι είναι ορθό, αλλά ποιός θα το πράξει από την Ελληνική πλευρά;

    Μάλιστα πότε επιτέλους θα φροντίσει να αντιληφθή "το σύγχρονο δυναμικό και σκεπτικό της γειτονικής χώρας, οργανώνοντας ταυτόχρονα μηχανισμούς", όταν εδώ και χρόνια δεν διαθέτει π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής;

    Κατά τα άλλα τόσο το άρθρο είναι ;άριστα τεκμηριωμένο όσο και οι απόψεις του κ. Καλεντερίδη είναι όπως πάντα ορθότατες!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Καρδιανέ,
      γνωστόν εις ημάς και υμάς είναι το γεγονός ότι ακρογωνιαίος και θεμέλιος λίθος, θεμέλιος και ακρογωνιαίος λίθος μιας συντεταγμένης κοινωνίας , είναι η οργάνωση-λειτουργία υπηρεσιών και μηχανισμών, ταγμένων στην διασφάλιση και εξασφάλιση της ομαλής κοινωνικής συνέχειας.
      Μιας συνέχειας, ιδιαίτερα και ειδικά, εξασφαλισμένης από ξένες επιρροές και επιδράσεις που επιδιώκουν το αυτονόητο.
      Σε αντίθετη περίπτωση, οι λειτουργικές επιλογές και δυνατότητες, είναι από ελάχιστες ως μηδενικές.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  16. Καμιά δύση δεν πολεμούσε το ναζισμό το 1938, όταν οι Τούρκοι καταλάμβαναν το νομό Αντιόχειας το με στημένα δημοψηφίσματα κλπ. Αντίθετα ενίσχυε το Χίτλερ παραδίδοντας του την Τσεχοσλοβακία και την Αυστρία κατά ανάλογο τρόπο. Όπως τώρα που ενισχύει τους τζιχαντιστές εναντίον των παγκόσμιων και περιφερειακών ανταγωνιστών της, γιατί "έχει αντιληφθεί πολύ καλά" τι συμβαίνει. Απλώς νομίζει ότι το φίδι θα δαγκώσει μόνο τους άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Kε καλεντεριδη περιμενα απο εσας με το σθενος που σας διακρινει να παραδεχτειτε επιτελους και εσεις οπως και πολλοι αλλοι ειτε στην κυβερνηση ειτε στην στρατιωτικη ηγεσια οτι η τουρκια ειναι ενα σοβαρο κρατος με σοβαρους πολιτικους που το μονο που την ενδιαφερει ειναι τα συμφεροντα της συμφωνα με τα ανωτερω γραφομενα σας.Σε αντιθεση με εμας που ενω μας φτυνουν λεμε οτι βρεχει.Για ναμπορει μια χωρα να παιζει τετοια παιχνιδια με το νατο και την Ε.Ε ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι την υπολογιζουν πολυ οι διεθνεις οργανισμοι σε αντιθεση με εμας που μας εχουν γραμμενους στα παλαιοτερα των υποδηματων τους.Ας παραδεχτειτε επιτελους οτι η τουρκια εχει πολυ σοβαρο ρολο στην ευρυτερη περιοχη στα αρθρα σας και οχι να κλαιγεσται και να κλαι γομασται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οταν ανέλαβε ως Πρόεδρος τών ΗΠΑ ο Μπαράκ, η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε ήταν η Τουρκία!
    Τι είπε τότε και ποιός το θυμάται;
    "Η Τουρκία εμπόδισε τήν ανασύσταση μιάς αυτοκρατορίας"!!!
    Εγώ κ. Καλεντερίδη κατάλαβα ότι εννοούσε τήν Χριστιανική Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αυτήν που οι δυτικοί βάφτισαν Βυζαντινή.
    Κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εύστοχος, όπως πάντα Σάββα.
    Έχω μια απορία.
    Αν στη θέση του Ρωσικού αεροσκάφους ήταν Ισραηλινό και καταρρίπτονταν για τους ίδιους λόγους, κι ο πιλότος που κατακρεουργήθηκε ήταν Ισραηλινός, οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και τα τσιράκια τους, θα τηρούσαν την ίδια στάση ή θα καταδίκαζαν την ενέργεια των Τούρκων και θα καλούσαν τα κράτη να λάβουν μέτρα κατά της Τουρκίας;
    Το ερώτημα είναι ρητορικό και η απάντηση γνωστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι είναι τελικά η τρομοκρατία .
    Μορφή κοινωνικής βίας ;
    Μορφή ασύμμετρου πολέμου ;
    Τμήμα ενός ολοκληρωτικού πολέμου ;
    Ανορθόδοξη στρατιωτική επιχείρηση ;
    Παραπολιτικό εργαλείο ;
    Όλα τα ανωτέρω και όχι μόνο.
    Στο εγχειρίδιο ανορθόδοξου πολέμου του Ελληνικού στρατού με ημερομηνία …1963, διαβάζουμε μεταξύ άλλων στο εκπαιδευτικό αντικείμενο περί ..ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:
    Απαγωγές και εκτελέσεις σημαινόντων προσώπων με σκοπό την ψυχική κάμψη του αντιπάλου.
    Αυτό λοιπόν το οποίο ζούμε είναι ένα κομμάτι ενός ακήρυχτου πολέμου, το οποίο εξελίσσεται στην ασιατική και ευρωπαϊκή ήπειρο.
    Το ίδιο έργο, με διαφορετικά σκηνικά-μοτίβα.
    Σε αυτό το σκληρό και επικίνδυνο παιχνίδι δεν χωρούν συναισθηματισμοί και αναστολές.
    Απαιτείται άμεση επανεκτίμηση της γενικότερης και ειδικότερης κατάστασης και κυρίως η δημιουργία πίνακα COURSE of ACTIONS.
    Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι πολιτικοί δεν είναι στρατηγοί και οι στρατηγοί δεν είναι ΡΑΜΠΟ.
    Κοινόν Έργον!
    Αυτό το κενό έγινε αισθητό με την εισβολή χιλιάδων αλλοδαπών μέσω των νήσων του ανατολικού αιγαίου.
    Η ελληνική σκηνή, θυμίζει την εγκατάλειψη του Ρωμανού Διογένη στην μάχη του Ματζικέρτ, την ανούσια και εγκληματική αερομεταφορά στην Κύπρο του 1974 και φυσικά το έγκλημα των Ιμίων.
    Ο Αβέρωφ είχε πει:
    http://combatraining.blogspot.gr/2014/01/blog-post_148.html
    Υ.Γ
    Πιθανόν κάποιοι να αντιδράσουν για το….., ανούσια-εγκληματική αερομεταφορά.
    Η απάντηση είναι απλή.
    Μια μονάδα αλεξιπτωτιστών μεταφέρεται και ρίπτεται σε ασφαλή τοποθεσία, ανασυγκροτείται και προωθείται αναλαμβάνοντας επιχειρήσεις ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-για τις οποίες έχει εκπαιδευθεί και ουχί πεζικού.
    Στην Κύπρο δεν υπήρχε σκηνικό ΝΤΙΕΝ-ΜΠΙΕ-ΦΟΥ για να σταλεί η μοίρα μέσα στο στόμα του λύκου, …..κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Συμφωνω με οσα λες κυριε Καλεντεριδη αλλα μην το παρατραβας. Διοτι δεν ειναι δυνατον να γινει πιστευτο απο ενα σημειο και μετα. Την ολη κατασταση απο την Αραβικη ανοιξη και μετα και την δημιουργια του ΙΣΙΣ. Την δημιουργησαν αλλα, πιο πολυπλοκα και ανωτερα συμφεροντα απο την Τουρκια. Η Τουρκια υπηρετει αυτα τα συμφεροντα και ελεγχεται-χρηματοδοτειται απο αυτους. Αρα πολυ δυσκολο το βλεπω ξαφνικα να στασιαζει και να τα παιζει ολα μια ζαρια ρισκαροντας τα παντα.
    Αυτη την σχεση της Τουρκιας με το ''ΝΑΤΟ'' εμεις οι Ελληνες την ξερουμε καλα.
    Επισης Αμερικανος αξιωματουχος ειπε οτι οι Αμερικανοι γνωριζουν πολυ καλα τι εχει συμβει, εχουν ακουσει τις συνομιλιες-προειδοποιησεις και οι Τουρκοι εχουν δικιο...
    Δεν ειδα καποιον Αμερικανο να βγει και να τους διαολοστειλει ουτε καποιον Ευρωπαιο. Αρα, δεν νομιζω οτι μονο οι Τουρκοι ειναι κακοι. Ειναι και αλλοι, αλλα . . .
    Μαλλον εδω κανετε πολιτικη δεν εκφραζετε απλα αποψεις.
    Συγνωμη, αλλα στην χωρα μου με εμαθαν πως η παραμικρη κινηση η εστω σκεψη, εκτος πνευματος ΝΑΤΟ-Ευρωπης θα επιφερει τον ολεθρο, τον βομβαρδισμο την αποσταθεροποιηση την διαλυση.
    Μια ζωη ητοπαθεια και σεναρια φτιαγμενα απο ολους τους πολιτικους ταγους, με μονο σκοπο να το βουλωνουμε και να σαπιζουμε στην ακινησια την ανυπαρξια και απαθεια.

    ΧΧΜΜΜΜΜ
    Δεν πιστευω να φτασουμε στο σημειο να διαβασουμε καποια μερα κατι σε στυλ .
    Ειδατε τι παθαν οι Τουρκοι που καναν τους μαγκες και εκαναν δικη τους πολιτικη .
    Ενω εμεις πιστοι παντα και προθυμοι σε οσα μας ζητουν . . . κ.λ.π.
    Το θεατρο του παραλογου . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κ.Τραμπάκουλα.
      Ξεχνάτε νομίζω το .....
      είδατε τι έπαθε η Κύπρος ;
      για τα οικονομικά μέτρα εννοώ.
      Καλημέρα και πάλι.

      Διαγραφή
  22. Η ιδια αχλη μυστηριου εδω και δεκαετιες. . .
    Μας εγινε πια δευτερη φυση το Αμερικανιζειν.
    Προφανως εννοειται οτι η Κυπρος τα επαθε λογο της αρνησης του Παπαδοπουλου και μπλα μπλα μπλα...
    Μηπως ξερετε ομως η συστηματικη απο το '90 υποβαθμιση της Ελλαδας πια αμαρτια πληρωνει ?
    Αν ισχυε η λογικη οτι μονο τα κακα παιδια τιμωρουνται τοτε τι το τοσο κακο εκανε η Ελλλαδα, η π.χ. η Γιουγκοσλαυια ?
    Γιατι ειναι τοσο κακο να πουμε μια κουβεντα για τους ''συμαχους'' μας αν αυτοι μας εξοντωνουν ?
    Νομιζα οτι η διαφορα στους παλιους κατακτητες π.χ. (Αξων) και στους καινουργιους. Ειναι οτι οι καινουργιοι κατακτουν με τον ''πολιτισμο'' σου αφηνουν πεδιο να νοιωθεις ελευθερος . . .
    Αλλαξε μαλλον το δογμα. . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιατι ειναι τοσο κακο να πουμε μια κουβεντα για τους ''συμαχους'' μας αν αυτοι μας εξοντωνουν ?
    Σύμμαχοι ;
    Σε ποια μάχη;
    Η κριτική για συμμάχους και μη, όχι μόνο είναι επιτρεπτή αλλά και επιβεβλημένη!
    Η κριτική, οδηγεί σε αξιολόγηση-εκτίμηση-συμπεράσματα-διατήρηση –βελτίωση- αλλαγή αυτού που περιλαμβάνει τον όρο Σύμμαχος/οι.
    Η πλέον μικρή ιδιωτική επιχείρηση, σε καθημερινή βάση, παρατηρεί-αξιολογεί και αναζητά την βελτίωση της τόσο στο εντός αυτής περιβάλλον όσο και στο εκτός άμεσο και έμμεσο αυτής.
    Αυτή η διαδικασία , άκρως απαραίτητη για την επιβίωση-διατήρηση και επέκταση της , στην ελληνική πραγματικότητα έχει αντικατασταθεί με την ρουσφετολογία και τον πολιτικαντισμό , τουλάχιστον.
    Όπου δεν είναι εφικτό να λειτουργήσουν οι ανωτέρω δύο βασικοί πυλώνες της ελληνικής πολιτικοκοινωνικής και οικονομικής καθημερινότητας, επιστρατεύονται η αθλιότητα, η λασπολογία, ο διασυρμός και ο εξευτελισμός του αντιπάλου.
    Αν επιχειρήσουμε μια ιδιαίτερη προσέγγιση του ζητήματος ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΜΟΝΤΕΛΌ, θα διαπιστώσουμε τα εξής στοιχεία.
    Πλήρης αδιαφορία για την καλή φήμη της χώρας.
    Ανυπαρξία μηχανισμών οικονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης
    Διαφθορά
    Παράβλεψη και παράβαση των νομικών πλαισίων
    Πολιτικαντισμός
    Ανυπαρξία του λεγόμενου CODE of CONDUCT
    σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας περικλειομένης και αυτής της διαπροσωπικής κοινωνικής σχέσης .(άκρως επικίνδυνη παράμετρος που οδηγεί σε απομονωτισμό και απονενοημένες ενέργειες)
    Σε μία εποχή που η πολιτεία ακόμα και σε αυτήν την μακρινή - τριτοκοσμική Τανζανία μελετά σε βάθος 25ετίας, ο Έλληνας πολίτης αγνοεί το μέλλον του σε βάθος 24ωρου.
    Μερικά ακόμα ενδιαφέροντα σημεία:
    Στρατηγικός από-πληθυσμός της χώρας.
    Οικονομική αφαίμαξη!

    (Εξάγουμε στην Τουρκία χρυσό και εισάγουμε... κοσμήματα
    Οι ελληνικές εξαγωγές προς την Τουρκία, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας, αφορούν κατά κύριο λόγο σε ακατέργαστο χρυσό και ασήμι, το οποίο εισάγεται στην Τουρκία για να επεξεργαστεί και να παραχθεί το τελικό προϊόν.
    ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΗΓΗ:
    Κέρδος online 19/1/2014 7:05)
    Μήπως τελικά δεν φταίνε οι σύμμαχοι αλλά το κάκιστο λειτουργικό μοντέλο μας;
    Καλό βράδυ φίλτατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.