28/11/15

Μόσχα: Γνωρίζουμε το ρόλο Ερντογάν στις πετρελαϊκές επιχειρήσεις του ISIS

Το Κρεμλίνο διαθέτει πληροφορίες και στοιχεία για τον ρόλο και τα συμφέροντα του γιού του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΜπιλάλστο παράνομο εμπόριο πετρελαίου από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους:
Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 από τουρκικό F-16, ήταν μια «πράξη εκδίκησης»της Αγκυρας στην Μόσχα για τις καταστροφές των πετρελαϊκών βάσεων της Συρίας που είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους αλλά και για τον βομβαρδισμό του κονβόι φορτηγών το οποίο μετέφερε πετρέλαιο που εμπορεύονται παράνομα οι τζιχαντιστές στην Τουρκία.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας τουΟΗΕ να λάβει επιπλέον μέτρα απέναντι στις χώρες και τις επιχειρήσεις που αγοράζουν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.
Η Συρία από την πλευρά της έχει πολλές φορές κατηγορήσει ανοιχτά την Τουρκία, όπως και άλλες χώρες του Περσικού Κόλπου πως χρηματοδοτούν τους τρομοκράτες του ISIS.
Εξάλλου στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Αττάλεια της Τουρκίας, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσίασε στοιχεία στους διεθνείς ηγέτες για το παράνομο εμπόριο πετρελαίου των τζιχαντιστών μέσω Τουρκίας ενώ τόνισε πως ανάμεσα στις χώρες χρηματοδοτούν τον ISIS υπάρχουν και μέλη των G20.
Στη σημερινή του συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1, ο Πεσκόφ τόνισε πως «σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου Πούτιν, μπορώ να πω πως υπάρχουν πράγματι ορισμένες πληροφορίες για το θέμα. Δεν ξέρω πόσο λεπτομερείς είνια, όμως σίγουρα παρουσιάζουν ενδιαφέρον».
Εξάλλου σήμερα αναμένεται να κατατεθούν από την κυβέρνηση στον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ συγκεκριμένα μέτρα “απάντησης” στις τουρκικές προκλήσεις, τόσο στον στρατιωτικό τομέα όσο και στον οικονομικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.