27/1/16

Ερώτηση 40 βουλευτών της ΝΔ στον πρωθυπουργό για τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη στον ΣΚΑΪ

Οι ενέργειες του κ. Βαρουφάκη «ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής», σημειώνουν, αναφέροντας ότι «οι ευθύνες του Γ. Βαρουφάκη και των συνεργών του είναι τεράστιες» αλλά και ότι η χώρα κινδύνευσε λόγω «του τυχοδιωκτισμού, της απειρίας και των ιδεοληψιών της κυβέρνησης».
«Για μεγάλο σκάνδαλο, από το οποίο προκύπτει ζήτημα τεράστιων νομικών, πολιτικών και ηθικών ευθυνών των συνεργών (σσ: του Γ. Βαρουφάκη, όπως αναφέρουν σε άλλο σημείο) και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διόρισε και διατήρησε Υπουργό Οικονομικών και πληρεξούσιο της χώρας στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη, και έπαιξαν συνολικά με τις τύχες της χώρας και τις ζωές των Ελλήνων», κάνουν λόγο σε ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα προς τον πρωθυπουργό, 40 βουλευτές της ΝΔ.

Οι «πρόθυμες αποκαλύψεις» του πρώην υπουργού Οικονομικών, σημειώνουν, αναδεικνύουν την τραγικότητα του 6μηνου πριν τη συμφωνία με τους δανειστές για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και τους επακόλουθους κινδύνους στους οποίους εκτέθηκε η Ελλάδα εξαιτίας «του τυχοδιωκτισμού, της απειρίας και των ιδεοληψιών της κυβέρνησης».

Οι γαλάζιοι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει ο Αλ. Τσίπρας για τη διερεύνηση όλων των σχετικών ευθυνών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
«Προς τον Πρωθυπουργό
Κον Αλέξη Τσίπρα
ΕΡΩΤΗΣΗ
Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΜΑ: Πρωτοβουλίες Πρωθυπουργού για τη διερεύνηση των ευθυνών του τ. Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη

Την Τρίτη 19-01-2016, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Ιστορίες», προβλήθηκε συνέντευξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων προέβη σε πρόθυμες αποκαλύψεις, αναδεικνύοντας την τραγική διάσταση των έξι μηνών που προηγήθηκαν της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου 2015 και τους κινδύνους που διέτρεξε η χώρα λόγω του τυχοδιωκτισμού, της απειρίας και των ιδεοληψιών της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνέντευξη αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων: 
«Ότι είναι οπωσδήποτε κάτι που πρέπει να σκεφτούμε(η επιστροφή στη δραχμή). […] Πολύ σύντομα είδα μια σημαντική ωρίμανση στη σκέψη του Α. Τσίπρα.[…]. Το δεύτερο μνημόνιο ήταν αυτό που άλλαξε τα πάντα. Γιατί με το δεύτερο μνημόνιο υπήρξε μια πάρα πολύ μεγάλη πόλωση. […]. Ναι, υπήρξε μια εκθετική πορεία στην ωρίμανση της σκέψης μιας μικρής ομάδας γύρω από τον Α. Τσίπρα.[…]»

«[…] Είναι αλήθεια (έχω ηχογραφήσει όλα τα Eurogroup πλην του πρώτου)».

«[…] Βεβαίως (υπήρχε ομάδα που είχε ευθύνη για το Plan Χ […]. Επικεφαλής ήμουν εγώ. […] Η εντολή που είχα από τον πρωθυπουργό ήταν να υπάρξει όσο γίνεται πιο εμπεριστατωμένη μελέτη, όλων αυτών των ζητημάτων, χωρίς να ξεφύγει αυτό από τα 5 – 6 άτομα.»

«Εγώ δεν είχα καμία απολύτως επαφή με τη ρωσική διάσταση των πραγμάτων. Για την ακρίβεια ήμουν ιδιαίτερα αρνητικός».

«[…] Είχαμε μια συμφωνία σε αυτή την ομάδα, ομόφωνη, ότι εάν μας κλείσουν τις τράπεζες θα προβούμε στην αναδιάρθρωση αυτών των ομολόγων, όταν έγινε αυτό, μειοψήφησα.»

[…] Προφανώς (ξέραμε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες με το δημοψήφισμα).»

«[…] Δεν υπήρχε καμία απολύτως σκέψη για διπλό νόμισμα.»
Τον Ιούλιο 2015 ο τ. Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρει ότι στην Telegraph, ότι «αν χρειαστεί θα έχουμε παράλληλη ρευστότητα και IOU τύπου Καλιφόρνιας σε ηλεκτρονική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν μία εβδομάδα».

« […] Κανένας δεν προσπάθησε να χακάρει τίποτα. Υπήρχε ένα κεφάλαιο για όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα (για φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαια).» Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ο διάλογος με επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds που έγινε στις 16 Ιουλίου, όπου ο κ. Βαρουφάκης περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το εναλλακτικό σχέδιό του, το οποίο προέβλεπε υποκλοπή των ΑΦΜ, από έναν παιδικό του φίλο που είχε διορίσει στο υπουργείο για να παρακάμψει την κ. Σαββαΐδου, και ηλεκτρονική εισβολή (χάκινγκ) στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. 

Γίνεται αντιληπτό ότι οι ευθύνες του κ. Βαρουφάκη και των συνεργών του είναι τεράστιες, οι οποίοι ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής και πέραν αυτών υπάρχουν οι πολλές παράνομες πράξεις όπως με τα συστήματα και τα ΑΦΜ του Υπουργείου Οικονομικών κ.α. 

Πέρα όμως από τους τεράστιους κινδύνους στους οποίους εξέθεσαν τη χώρα με τη χαρακτηριστική απειρία, άγνοια και τον τυχοδιωκτισμό της Κυβέρνησης που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η δήθεν στρατηγική της διαπραγμάτευσης κόστισε πολλά δισεκατομμύρια στο δημόσιο, αύξησε το δημόσιο χρέος, καταβαράθρωσε την εθνική οικονομία και τους πολίτες, δίχασε την ελληνική κοινωνία, τράβηξε τη χώρα χρόνια πίσω και την έσυρε με τους χειρότερους όρους σε ένα 3ο Μνημόνιο.

Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο, από το οποίο προκύπτει ζήτημα τεράστιων νομικών, πολιτικών και ηθικών ευθυνών των συνεργών και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διόρισε και διατήρησε Υπουργό Οικονομικών και πληρεξούσιο της χώρας στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη, και έπαιξαν συνολικά με τις τύχες της χώρας και τις ζωές των Ελλήνων, ζητήματα τα οποία θα πρέπει διερευνηθούν σε βάθος. 

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει ο Πρωθυπουργός για την διερεύνηση όλων των ευθυνών που προκύπτουν από τις ενέργειες του κ. Βαρουφάκη και οι οποίες ώθησαν σε άμεσο και απτό κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ασύντακτης χρεοκοπίας και καθολικής οικονομικής καταστροφής;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1.Λευτέρης Αυγενάκης, Βουλευτής Ηρακλείου
2.Γιακουμάτος Γεράσιμος, Βουλευτής Β’ Αθηνών
3.Κεφαλογιάννη Όλγα, Βουλευτής Α’ Αθηνών
4.Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς
5.Κεφαλογιάννης Ιωάννης, Βουλευτής Ρεθύμνης
6.Καράογλου Θεόδωρος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
7.Σκρέκας Κώστας, Βουλευτής Τρικάλων
8.Κεδίκογλου Σίμος, Βουλευτής Ευβοίας
9.Βεσυρόπουλος Απόστολος, Βουλευτής Ημαθίας
10.Κέλλας Χρήστος, Βουλευτής Λάρισας
11.Κακλαμάνης Νικήτας, Βουλευτής Α’ Αθηνών
12.Χαρακόπουλος Μάξιμος, Βουλευτής Λάρισας
13.Αντωνιάδης Ιωάννης, Βουλευτής Φλωρίνης
14.Δήμας Χρίστος, Βουλευτής Κορινθίας 
15.Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς
16.Κυριαζίδης Δημήτρης, Βουλευτής Δράμας
17.Παπακώστα-Σιδηροπούλου Κατερίνα, Βουλευτής Β’ Αθηνών
18.Φορτσάκης Θεόδωρος, Βουλευτής Επικρατείας
19.Βλάσης Κώστας, Βουλευτής Αρκαδίας
20.Καραμανλής Κώστας, Βουλευτής Σερρών
21.Βούλτεψη Σοφία, Βουλευτής Β’ Αθηνών
22.Μπουκώρος Χρήστος, Βουλευτής Μαγνησίας
23.Αναστασιάδης Σάββας, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
24.Αθανασίου Χαράλαμπος, Βουλευτής Λέσβου
25.Παναγιωτόπουλος Νίκος, Βουλευτής Καβάλας
26.Βαγιωνάς Γεώργιος, Βουλευτής Χαλκιδικής
27.Οικονόμου Βασίλειος, Βουλευτής Επικρατείας
28.Γιαννάκης Στέργιος, Βουλευτής Πρεβέζης
29.Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ, Βουλευτής Β’ Αθηνών
30.Γεωργιάδης Σπυρίδων-Άδωνις, Βουλευτής Β’ Αθηνών
31.Γιόγιακας Βασίλειος, Βουλευτής Θεσπρωτίας
32.Καββαδάς Αθανάσιος, Βουλευτής Λευκάδας
33.Κατσανιώτης Ανδρέας, Βουλευτής Αχαϊας
34.Κόνσολας Μάνος, Βουλευτής Δωδεκανήσου
35.Κικίλιας Βασίλης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
36.Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Πιερίας
37.Αραμπατζή Φωτεινή, Βουλευτής Σερρών
38.Δαβάκης Αθανάσιος, Βουλευτής Λακωνίας
39.Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Πειραιά
40.Μπούρας Αθανάσιος, Βουλευτής Αττικής»

Πηγή: http://www.skai.gr

4 σχόλια:

 1. Ο Σαμαράς έφυγε από Πρωθυπουργός και δεν απάντησε την επίκαιρη ερώτηση για το αν η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει failed state.

  Ο Τσίπρας γιατί να απαντήσει σε αυτή ή σε οποιαδήποτε άλλη επίκαιρη ερώτηση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ένταξη και η παραμονή της χώρας μας στο ευρώ είναι έργο των φίλων μας από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, και λειτούργησε σε βάρος της οικονομίας μας. Μας ρήμαξαν με το ευρώ. Η εθνοπροδοτική στρατηγική διατήρησης του υποκόσμου στην πολιτική, σε συνδιασμό με το ευρώ, κατέστρεψαν το νέο Ελληνισμό. Φάτε ευρώ και Κούλη στη ΝΔ, φάτε ευρώ και Τσίπρα στο Σύριζα, πάνω στο πτώμα της χώρας. Για κανιβαλισμό πρέπει να πάτε όλοι στη δικαιοσύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι το ευρώ μας πείραξε. Τόσα χρόνια στέλνουμε τα λαμόγια στη βουλή αλλά το ευρώ μας φταίει

   Διαγραφή
  2. @ Klain Main on the Line
   μας φταίει η χρήση που έκαναν τα λαμόγια στο ευρώ.

   Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.