30/1/16

Economist: Ετοιμόρροπη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -Οικονομικά προβλήματα & σκάνδαλα απειλούν τον Τσίπρα

Η ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΡΙΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ
(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ)
Η «ξεσηκωτική» ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στη γιορτή για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης και το βίντεο των έξι λεπτών για τον πρώτο χρόνο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ακόμη και τους αριστερούς να δυσανασχετήσουν με την «βαριά» προπαγάνδα, σχολιάζει ο Economist. Και αντί να ενισχύσει το ηθικό, η ομιλία και το βίντεο γύρισαν μπούμερανγκ, προσθέτει.

«Πολλοί Ελληνες εκνευρίστηκαν γιατί ο πρωθυπουργός δεν έκανε αναφορά στην προσφυγική κρίση, ενισχύοντας την εντεινόμενη αίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας είναι εκτός πραγματικότητας», σημειώνει ακόμη ο Economist, σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του με τίτλο «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ετοιμόρροπη».
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας σκανδάλων διαφθοράς συνεχίζει το δημοσίευμα, κάνοντας αναφορά στον Γιώργο Σταθάκη και το πόθεν έσχες όπως και στους διορισμούς φίλων και συγγενών από στελέχη του κόμματος και βουλευτές. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι δημοφιλείς, οι φόροι αυξάνονται, η ανεργία παραμένει στο 25% και τα capital controls είναι ακόμη σε ισχύ, προσθέτει ο Economist.
«Ολα αυτά έχουν δημιουργήσει αντίδραση για τον κ. Τσίπρα», συνεχίζει, κάνοντας αναφορά στις κινητοποιήσεις αγροτών- «πρώην σύμμαχοί του», σχολιάζει το δημοσίευμα- δικηγόρων, γιατρών, συνταξιούχων και μηχανικών, ενάντια στη μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό.
«Πολλές δημοσκοπήσεις δίνουν στη ΝΔ ξεκάθαρο προβάδισμα. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής, γνωστός για απολύσεις στο Δημόσιο όταν ήταν υπουργός. Είναι ευρέως δημοφιλής, αν και η απόφασή του να τοποθετήσει κάποιους εκκεντρικούς δεξιούς σε ρόλους-κλειδιά στο κόμμα απογοήτευσε τους κεντρώους», αναφέρει ακόμη ο Economist.
Μακροπρόθεσμα, η μοίρα της κυβέρνησης εξαρτάται από το αν θα καταφέρει να αναβιώσει την προβληματική οικονομία και να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση. Βραχυπρόθεσμα όμως, συνεχίζει το δημοσίευμα, πρέπει να πείσει τους δανειστές της ότι έχει εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε το περασμένο καλοκαίρι για να εξασφαλίσει το πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ.
«Τον Φεβρουάριο το ελληνικό κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει για τις περικοπές συντάξεων. Προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις διαπίστωσαν ότι η επιβολή σκληρών αλλά απαραίτητων μέτρων είναι ένας καλός τρόπος για να πέσεις από την εξουσία. Μπορεί ο κ. Τσίπρας να είναι έτοιμος να τις ακολουθήσει», καταλήγει ο Economist.

Πηγή: Economist, iefimerida.gr

1 σχόλιο:

  1. Ποιος θα 'μιλήση σήμερα και τι γνωρίζουμε έστω και αμυδρώς για την(...)AFRICOM;Πόσοι άνθρωποι...καταδικάζονται ακόμη και σήμερα για...μαγεία;Πώς ελέγχουν ΜΚΟ(νεοαποικιοκρατικά μορφώματα και εργαλεία προώθησης του μονοδιάστατου ανθρώπου του δυτικού κόσμου)ακόμα και ηπείρους;Τι είδους πρότυπα δίδονται διεθνώς για την οικογένεια από τις εγχώριες και ξένες ελίτ-αλήτ του κόσμου μας;Τι στοιχεία υπάρχουν για την παγκόσμια σωματεμπορία(μήπως ευνοούν οι κυβερνήσεις των κρατών την εκδούλευση και τη διακίνηση γυναικών αλλά και παιδιών φαλκιδεύοντας και υπονομεύοντας το μέλλον των γενεών του Εικοστού Πρώτου;);'Μπορεί να καταμετρηθή το μέγεθος της εθνοπολιτισμικής απώλειας γλωσσών και παραδόσεων και/των εθνών της γης;Μερικά αναφυόμενα ερωτήματα από την εμφάνιση,ανάπτυξη και εδραίωση της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς..
    Το χρήμα συνιστά το δικαίωμα να έχουμε δικαιώματα και η ισχύς του εμπεδώνει και εγκαθιδρύει την απαίτηση του όρου της/μιας σιδηράς πειθαρχίας απέναντι 'στους νόμους (του).Η σύγχρονη δουλεία απέχει παρασάγγας των δούλων Κυρίου.'Σε όποια μορφή και να τη 'δης,είναι γεγονός πως ο αντίκτυπός της μολύνει,δηλητηριάζει,διαφθείρει τη γη και τους...ενοίκους της και αντιστέκεται-ενώ και εχθρεύεται..-'στον ουρανό,τη Βασιλεία (Του).Ενάντιοι,λοιπόν,'στην υποτέλεια,τη δουλοπρέπεια,τη γελοιότητα της αντιφάσεως του τωρινού συστήματος της αχαλίνωτης,ασύδοτης αγοράς(αθέμιτος και ατελής -ο- ανταγωνισμός).Επιχείρηση:θάνατος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.