29/1/16

Μάλλον τους έχει όλους δεμένους χειροπόδαρα ο Βαρουφάκης - Τσακαλώτος: Συλλογική η ευθύνη της κυβέρνησης για τους χειρισμούς Βαρουφάκη

Xρήστος Μπόκας 
Ο υπουργός Οικονομικών για το «plan x» του Γιάνη 

Διαφοροποιείται εμμέσως από την κυβερνητική γραμμή ότι η αξιοπιστία των επιλογών Βαρουφάκη έχει κριθεί - Πώς εξήγησε γιατί δεν είχε απαντήσει μέχρι σήμερα σε όσα είπε στη συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών

Για «συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης» μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Βουλή απαντώντας στις επίμονες αναφορές της αντιπολίτευσης για τα συνταρακτικά στοιχεία του Βαρουφάκης – gate και όσα ο προκάτοχός του αποκάλυψε για το plan X σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου με διαρροή επισήμαινε για την υπόθεση πως «η αξιοπιστία των επιλογών του κ. Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση έχουν κριθεί σε όλα τα επίπεδα»   αφήνοντας να εννοηθεί πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών δρούσε με προσωπική ατζέντα και πως είχε ουσιαστικά αυτονομηθεί, ο κ. Τσακαλώτος με απόλυτη καθαρότητα είπε πως η ευθύνη είναι συλλογική και αφορά το σύνολο της κυβέρνησης.

«Εχω τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές. Διευκρινίσαμε – και το έκανε και ο πρωθυπουργός - τα θετικά και τα αρνητικά για το πρώτο 6μηνο. Υπάρχει συλλογική ευθύνη σε μια κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ανοίγοντας νέο κεφάλαιο καθώς με την αναφορά του υπαινίσσεται πως ο κ. Βαρουφάκης δεν αυτενεργούσε αλλά δρούσε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Ο κ. Τσακαλώτος πάντως άφησε αιχμή για τις συνεντεύξεις του προκατόχου του λέγοντας ουσιαστικά ότι ως υπουργός έχει πιο σημαντικά πράγματα να κάνει από το να απαντά στις διαρκείς συνεντεύξεις του κ.Βαρουφάκη. «Κάποιος μπορεί να είναι υπουργός οικονομικών και να κάνει τις υποχρεώσεις του  και κάποιος να απαντά στις συνεντεύξεις Βαρουφάκη. Και τα δύο δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχει χρόνος».

Νωρίτερα, η κυρία Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου είχε καλέσει τον κ. Τσακαλώτο να απαντήσει για το Plan x. «Δεν έχετε απαντήσει κάτι για τον προκάτοχό σας. Εσείς συνεχίζετε  την τακτική των μαγνητοφωνήσεων; Μαγνητοφωνείτε τους ομολόγους σας;» είπε η βουλευτής της ΝΔ.

Πρώτο Θέμα

6 σχόλια:

 1. Λες και δεν "μαγνητοφωνειται"απο καποιους το συνολο του προφορικου , γραπτου, ηλεκτρονικου λογου στην χωρα μας οπως και παγκοσμιως... Επειδη η κ. Μισελ φαινεται να απορει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τί εννοείς "μαγνητοφωνείται"; Και από ποιούς;

   Διαγραφή
  2. Από άλλο ιστολόγιο:

   Virginia Gaitanou •
   Εργάζεται στην εταιρεία Brussels, The European Commission
   Θα σας λύσω την απορία τής μαγνητοφώνησης. Όλες οι ευρωπαϊκές συνεδριάσεις μαγνητόφωνουνται επισήμως. Και μάλιστα στις τρεις γλώσσες εργασίας Γαλλικά, Αγγλικά και Γερμανικά! Μετά την συνεδρίαση τα κράτη μέλη λαμβάνουν επισήμως τα πρακτικά τής συνεδρίασης. Την "flash note" το αργότερο μέσα σε τρεις ημέρες από την λήξη τής συνεδρίασης, περιληπτική έκθεση τών λεχθέντων και πεπραγμένων τής συνεδρίασης με τα πλέον σημαντικά σημεία και τα λεπτομερή πρακτικά μέσα σε μία εβδομάδα! Αυτά για την αποκατάσταση τής αλήθειας. Σας ενημερώνω επωνύμως και υπευθύνως, μιας και αυτή ήταν η δουλειά μου.
   Βιργινία ΓΑΙΤΑΝΟΥ συνταξιούχος ΕΕ.

   Διαγραφή
  3. Κριστιάν
   αν συμβαίνει αυτό, ίσως είναι ακόμα χειρότερο για την Ελλάδα.
   Ο Υπουργός Οικονομικών δεν γνωρίζει ότι θα έχει στη διάθεσή του σε τρεις μέρες τα πρακτικά, μαγνητοφωνεί ο ίδιος και καρφώνεται μόνος του, λέγοντας ότι έκανε κάτι παράτυπο και ίσως παράνομο, εκθέτοντας εαυτόν και τη χώρα.

   Διαγραφή
  4. Σάββα,

   Η κ. Γαϊτάνου περιγραφεί τις διαδικασίες όπως τις γνωρίζω κ’ εγώ σχετικά με τη καταγραφή όλων των μεταφράσεων στα συμβούλια που γίνονται υπό την αιγίδα της ΕΕ η της Επιτροπής. Έχω μια επιφύλαξη για το Eurogroup επειδή είναι άτυπο συμβούλιο και διοικείται από πειρατές-μαφιόζους γερμανοτσολιάδες.

   Τώρα βέβαια, σε μια χώρα όπου ούτε η πρόεδρος της βουλής δεν δικαιούται να λάβει τα πρακτικά των συνομιλιών των αρχηγών κομμάτων στον ΠτΔ, ούτε τα πρακτικά των συζητήσεων του διοικητή της ΤτΕ στην ΕΚΤ, στα πλαίσια της επιτροπής λογιστικού ελέγχου, ας μη μιλήσω κ’ εγώ για το τι είναι δεοντολογικό, παράτυπο, παράνομο γύρω από τα θέματα καταγραφής η πρακτικών συζητήσεων και ποιος εκτίθεται και σε ποιον...

   Διαγραφή
 2. ΜΑΛΛΟΝ ΟΝΤΑΣ ΚΑΛΩΔΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΤΕΓΡΑΦΕ Κ ΤΑ ΤΕΤ Τ ΤΕΤ .Κ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΟΙΚΤΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.