28/1/16

Επεσαν οι υπογραφές για το «Αφροδίτη» - Πήρε μερίδιο η British Gas από την ισραηλινή Delek


Κυριάκος Κυριακίδης
Υπογράφηκε απόψε στη Λευκωσία, η συμφωνία με τον όμιλο British Gas, για την εξαγορά μεριδίου των δικαιωμάτων στο οικόπεδο 12 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αμερικανική Noble παραμένει ο βασικός διαχειριστής του τεμαχίου με μερίδιο 35%, ενώ 35% κατέχει πλέον η BG και 30% ο ισραηλινός όμιλος Delek.

Υπογράφηκε αργά το απόγευμα στο υπουργείο Ενέργειας, η συμφωνία με τον όμιλο BG για την εξαγορά μεριδίου των δικαιωμάτων στο θαλάσσιο οικόπεδο «12» της κυπριακής ΑΟΖ. Η βρετανική εταιρεία εξασφάλισε πρόσφατα από την Noble Energy, το 35% των δικαιωμάτων, που πηγάζουν από την Άδεια Έρευνας για το ερευνητικό τεμάχιο Αφροδίτη, έναντι του ποσού των 165 εκατ. δολαρίων. 

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και εκπρόσωποι των εταιρειών Noble Energy, Delek Drilling, Avner και BG Cyprus Ltd. 

Η κοινοπραξία έχει ενδυναμωθεί τόσο τεχνικά όσο και οικονομικά, δήλωσε ο υπουργός Ενεργειας χαιρετίζοντας τη συμμετοχή του ομίλου BG στην κοινοπραξία του τεμαχίου «12». 
Η Noble παραμένει ο βασικός διαχειριστής του τεμαχίου με μερίδιο 35%, ενώ 35% θα κατέχει η BG και 30% ο ισραηλινός όμιλος Delek (15% Delek Drilling και 15% Avner Oil )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.