27/1/16

Κομισιόν: Σοβαρές αδυναμίες της Ελλάδας στους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων


EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Βρυξέλλες,
του Νίκου Μπέλλου
Η Ελλάδα αμελεί σοβαρά τις υποχρεώσεις της σε σχέση με τη διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, διαπιστώνει η έκθεση που εξέτασε σήμερα η Κομισιόν, η οποία καλεί τη χώρα μας να προχωρήσει σε εξάλειψη αυτών των αδυναμιών. 
Η έκθεση που δεν θα δημοσιοποιηθεί, αλλά θα υποβληθεί για έγκριση στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε., βασίζεται σε αιφνίδιες επιτόπιες επισκέψεις στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα, καθώς και στη Χίο και τη Σάμο, το διάστημα 10 - 13 Νοεμβρίου 2015.
Η έκθεση εξετάζει την παρουσία προσωπικού της αστυνομίας και της ακτοφυλακής στις περιοχές που ελέγχθηκαν, την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας ταυτοποίησης και καταγραφής, την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων και τη συνεργασία με τις γειτονικές χώρες.
Αν και αναγνωρίζει ότι οι ελληνικές αρχές υφίστανται πιέσεις, η έκθεση υπογραμμίζει ότι η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής παράτυπων μεταναστών δεν είναι αποτελεσματική, ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα δεν εισάγονται συστηματικά στο σύστημα και ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα δεν ελέγχονται συστηματικά για τη γνησιότητά τους ούτε αντιπαραβάλλονται με σημαντικές βάσεις δεδομένων ασφαλείας, όπως το SIS (σύστημα πληροφοριών Σένγκεν), η Ιντερπόλ και άλλες εθνικές βάσεις δεδομένων.
Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις, το σχέδιο έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αμελεί σοβαρά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες στη διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, οι οποίες πρέπει να εξαλειφθούν και να αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές αρχές.
Ναυτεμπορική

7 σχόλια:

 1. Ευθύνες δεν έχει η Ευρώπη συνολικά;Για καθήστε;δίνουν τα πάντα στην Τουρκία για να περιορίσει τις ροές και δεν την ελέγχουν κιόλας.....λαμβάνουν οι χώρες της Ε.Ε μέτρα για προστασία των συνόρων, ανάλογα με αυτά που έπαιρνε ο Χίτλερ, δείτε Δανία Βέλγιο Γερμανία και ρίχνουν όλες τις ευθύνες στην Ελλάδα; λένε τους Έλληνες ρατσιστές ενώ αυτοί συμπεριφέρονται έτσι; για ποια ενωμένη Ευρώπη και ποιό όραμα μιλάμε; όταν η ίδια η Αυτών η συμπεριφέρεται εχθρικά απέναντι στην Ελλάδα....Ο εχθρός ίσως να βρίσκεται εκτός με εσωτερικούς δορυφόρους...χρειάζεται εθνική συνεννόηση για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων μακριά από τις διχαστικές ιδεοληψίες της αριστεράς και της δεξιάς...η συμπεριφορά των Ευρωπαίων και στο θέμα του Χρέους αλλά και κυρίως στο προσφυφικό δείχνουν την βαθιά κρίση του ευρωπαϊκού οράματος...ας μην εθελοτυφλούμε...η Ελλάδα και ο Τσίπρας με την κυρά Τασία, με τη πολιτική των ανοιχτών συνόρων έδωσαν την αφορμή για τις απίστευτα παράλογες απαιτήσεις των Δανειστών μας..αλλά είναι ξεκάθαρο η χώρα μας ως μέλος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος δεν μπορεί ούτε πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της την προσφυγική κρίση...σε διαφορετική περίπτωησ το πουλόβερ του ευρωπαϊκού οικοδομήματος θα ξηλωθεί πάρα πολύ γρήγορα....στο κάτω κάτω της γραφής δεν μπορούμε να πνίγουμε ανθρώπους στο Αιγαίο για να κάνει τα στρατηγικά της παιχνίδια η Τουρκία με την Ε.Ε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ...ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΧΑΖΟΚΜΠΛΕΞΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ...
  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΑΥΤΟΣ ΔΕ Ο ΧΑΖΟΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ 'Η ΣΕ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΛΙΓΟΥΡΟΔΑΝΕΙΑΚΕΣ Ή ΦΙΛΟΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ 'Η ΦΙΛΟΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ...
  Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΣΕ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Η ΥΨΗΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΕΥΡΩ...ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ; ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ...ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ...ΑΡΑ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ...ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟ ΜΕΤΑΝΕΥΣΤΙΚΟ,ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ,ΤΗΝ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ,ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ,ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΟΠΟΙΗΣΗ,ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟ...ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ.ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το πιο λυπηρό από όλα είναι πως η κοινή γνώμη (δυστυχώς με βαρύτατη ευθύνη των ΜΜΕ που διαδραματίζουν πολύ ύποπτο ρόλο) δεν έχει κατανοήσει το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους. Αποτέλεσμα είναι ότι αντί να είμαστε ενωμένοι, με κοινή στάση απέναντί τους, παίρνουμε μέρος στο blame game που αυτοί έχουν στήσει σε βάρος μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιάννη
   το πιο λυπηρό είναι να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε τις εγκληματικές ευθύνες των ιδεοληπτικών, Τσίπρα, Χριστοδουλοπούλου, Δρίτσα, που ένοιξαν τα σύνορα και προκάλεσαν τεράστια εθνική ζημιά στη χώρα.

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Σάββα, ειλικρινά θέλω την άποψή σου επί του πρακτέου. Αν κάποιοι άνοιξαν τα σύνορα, τί πρέπει να γίνει για να κλείσουν; Πώς ακριβώς κλείνεις τα σύνορα σε σαπιοκάραβα φορτωμένα γυναικόπεδα τα οποία οι Τούρκοι διακινητές αμολάνε στα χωρικά σου ύδατα; Είναι εύκολο να λες κλείνω τα σύνορα, όμως εδώ δεν έχεις στεριά για να υψώσεις φράκτες...Αν λοιπόν δεν υπάρχει σαφής και έυκολη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, καλό είναι να μην αναπαράγουμε αυτή τη συζήτηση περί ανοίγματος ή κλεισίματος των συνόρων, διότι απλά παίζουμε το παιχνίδι κάποιων στην ΕΕ που θέλουν να μας φορτώσουν το πρόβλημα για να καλύψουν τη δική τους εγκληματική ανοχή απέναντι στην Τουρκία η οποία το δημιούργησε και το συντηρεί..

   Διαγραφή
  3. Παναγιώτη
   δεν μπορώ να σου γράψω κάτι για το πρακτέο.
   Για εθνικούς λόγους.
   Πάντως αυτή η πρακτική που ακολουθούσαν σιωπηρά όλοι οι προηγούμενοι, ΟΛΟΙ, την οποία κατήγγειλαν και κάρφωσαν στη διεθνή κοινότητα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, αυτοί οι ίδιοι που μέχρι και σήμερα θέλουν να γκρεμίσουν τν φράχτη του Έβρου, δούλευε και δεν ήταν ελκυστικά τα νησιά μας.
   Στο λέω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται.
   Βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας.

   Διαγραφή
 4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είσαι όσο πιο ξεκάθαρος μπορείς. Αν είναι έτσι τα πράγματα, την έχουμε πατήσει...ας ελπίσουμε τουλάχιστον οι όποιοι υπεύθυνοι να βάλουν μυαλό πριν είναι πολύ αργά...Ανεξάρτητα όμως από τις όποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν (ανακοινώσιμες ή μη) πρέπει και να βρούμε πως θα αντιμετωπίσει η χώρα την ύπουλη επικοινωνιακή επίθεση που δέχεται. Και σ'αυτό πρέπει να υπάρξει άμεσα εθνική συνεννόηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.