29/1/16

Ευρωβουλή: Συνάντηση Ντεμιρτάς-Κύρκου με φόντο τις εξελίξεις στο Κουρδικό

 Πιέσεις για ειρήνευση
Συνάντηση με τον Σελαχαντίν Ντεμιρτάς, πρόεδρο του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) είχε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος στα πλαίσια της επίσκεψης του κούρδου πολιτικού στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 
Μετά τη συνάντηση ο κ. Κύρκος δήλωσε: 
«Θέλω να σας καλωσορίσω στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και να σας εκφράσω την αμέριστη υποστήριξή μας στην πάλη του κουρδικού λαού που απαιτεί τα δικαιώματα του. Και να εκφράσω και την αντίστοιχη υποστήριξη στον Τουρκικό λαό που παλεύει για την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης και για τις πολιτικές ελευθερίες. 
»To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε την Τετάρτη απερίφραστα την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη νοτιοανατολική Τουρκία, όμως δεν είναι αρκετό. Θα ήταν πολύ σημαντικό να προτείνετε έναν οδικό χάρτη προς την ειρηνευτική διαδικασία, όπου μετά από την μονομερή κατάπαυση του πυρός από το PKK να ακολουθήσει μια διακομματική πρωτοβουλία από την τουρκική Εθνοσυνέλευση για την άρση των περιορισμών στη μετακίνηση των κατοίκων στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη λήξη της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Μόνο αν επικεντρωθούμε σε έναν τέτοιο στόχο θα μπορούσε και η ευρωπαϊκή υποστήριξη να αποδώσει καρπούς». 
Αντιπροσωπεία Κούρδων πολιτικών επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και συμμετείχε σε συζήτηση, με φόντο τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων ανταρτών σε αστικά κέντρα της νοτιοανατολικής Τουρκίας και τις εξελίξεις στη γειτονική Συρία, όπου οι κουρδικές δυνάμεις παρ' όλο που ανέκοψαν την προέλαση των τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της χώρας, αποκλείστηκαν από τις συνομιλίες της Γενεύης. 
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.