27/1/16

Πιέσεις και χρηματισμός του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την βουλευτική καρέκλα του Κοκδήμα

Εδώ και τρεις εβδομάδες όλοι αναμένουν την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την αφαίρεση του βουλευτικού αξιώματος από τον Κότσο Κοκδήμα.
Για την ακρίβεια αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης που έχει ήδη ληφθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο, το όποιο αποφάσισε να αφαιρέσει το βουλευτικό αξίωμα από τον Κοκδήμα, μια απόφαση που γνωρίζουν όλοι αλλά για άγνωστους μέχρι χθες λόγους δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα από το Δικαστήριο.
Μέχρι χθες, γιατί σήμερα, ο βουλευτής και Δημοσιογράφος Nikollë Lesi, με μακροσκελές άρθρο στην εφημερίδα Koha Jone, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του πρωθυπουργού Ράμα ο όποιος πιέζει τα μέλη του δικαστηρίου να μην εκδώσουν την τελική απόφαση που είναι καταπέλτης για την βουλευτική καριέρα του Κοκδήμα.
Ο βουλευτής και δημοσιογράφος Nikollë Lesi, αναφέρετε σε τρεις προσωπικές συναντήσεις του Ράμα με τρία μέλη του Συνταγματικού δικαστηρίου που μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός έχει κρατήσει κρυφό. Ο Lesi πιστεύει πως αποκλειστικό θέμα της συνάντησης ήταν η απόφαση του για την υπόθεση του Κοκδήμα. Η συγκεκριμένη απόφαση παραμένει σχεδόν ένα χρόνο στα συρτάρια του Συνταγματικού Δικαστηρίου, από την στιγμή δηλαδή που κατατέθηκε η αίτηση του Δημοκρατικού Κόμματος για την αφαίρεση του βουλευτικού αξιώματος και άνοιξε ο φάκελος της υπόθεσης.

Ο δημοσιογράφος μέσω του άρθρου του, ρωτάει τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα αν οι συνάντησης είχαν σκοπό το χρηματισμό των δικαστών ή την άσκηση πίεσης για καθυστέρηση η ακύρωση της απόφασης κατά του Κοκδήμα. Ο πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει αλλά το σίγουρο είναι ότι στην συνάντηση με τους δικαστές δεν πήγε για να μιλήσει για την κακοκαιρία στις ΗΠΑ.
Μετά την δημοσιοποίηση του άρθρου,αντέδρασε και το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να ανακοινώσει την τελική απόφαση για την αφαίρεση του βουλευτικού αξιώματος του Κότσο Κοκδήμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.