29/1/16

Θα ανατείλουν οι μέρες που σου υποσχέθηκε αυτός ο αγωγός

Με τον Σενέρ Λεβέντ
Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει φυλακτό. Ξεγέλασε τον Άσαντ. Ξεγέλασε τον Πούτιν. Ξεγέλασε τον Φετουλάχ. Ξεγέλασε τους Κούρδους. Ξεγέλασε τους αριστερούς. Ξεγέλασε εμάς. Μήπως τώρα ήρθε η σειρά των Ελληνοκυπρίων; Δηλαδή η δική σου σειρά, αδελφέ; Αέρα παίρνει, αέρα! Είσαι Κύπριος, αλλά πάνω απ’ όλα είσαι Έλληνας. Κανείς δεν μπορεί να σου κάνει κόλπα. Κανείς δεν μπορεί να σε ξεγελάσει. Εσύ μπορείς να φορέσεις στον διάβολο τα παπούτσια του ανάποδα, έτσι δεν είναι; Πιάνεις πουλιά στον αέρα. Μπορείς μήπως να πέσεις σε τέτοια παγίδα; Κοίτα, πήγε και ο Άντρος στην Άγκυρα όπως οι δικοί μας και επέστρεψε εύθυμος. Ήπιε από το νερό της Άγκυρας. Και όταν επέστρεψε έφερε σε όλους μια χαρμόσυνη είδηση. «Πετύχαμε όλους τους στόχους μας», είπε.

Τι ωραία! Ζέστανε τα σωθικά μας τούτες τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες, σαν μια σούπα φακές. Μπορούμε πλέον να κοιτάξουμε με σιγουριά το μέλλον μας. Θεωρείται τελειωμένη αυτή η υπόθεση. Μπροστά μας δεν έχουμε την αραβική άνοιξη, αλλά την κυπριακή. Νιώθετε και εσείς τη μυρωδιά των ναρκίσσων; Είναι το λουλούδι που αγαπώ πιο πολύ απ’ όλα. Θα έρθει νωρίς η άνοιξη. Και ένα πρωί θα ξυπνήσουμε και θα δούμε ότι βρισκόμαστε σε μια δικοινοτική ομοσπονδιακή Κύπρο. Έτσι δεν είναι, Άντρο; Εσείς δεν είστε ο Άσαντ. Ο Ταγίπ μπορεί να έχει χτυπήσει πισώπλατα τον Άσαντ, τον οποίο είχε αποκαλέσει «αδελφό», αλλά εσάς δεν μπορεί να σας χτυπήσει. Μπορεί να έχει πει ψέματα στον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, αλλά σε εσάς οπωσδήποτε δεν μπορεί να πει. Μπορεί να μην έχει τηρήσει τις υποσχέσεις του προς τον εξ αίματος αδελφό του Φετχουλάχ, αλλά η υπόσχεση που έδωσε σε εσάς είναι υπόσχεση. Άμα σας είπε «θέλουμε λύση στην Κύπρο», αυτό είναι. Άμα είπε «θα δώσουμε τη Μόρφου», θα τη δώσει. Άμα είπε «θα αποσύρουμε στρατεύματα», θα αποσύρει. Άμα είπε «στηρίζουμε τον Ακιντζί», θα τον στηρίξει μέχρι τέλους. Εσείς δεν είστε Κούρδοι για να ξεγελαστείτε. Είστε Έλληνες. Δεν είστε οι καλοκάγαθοι αριστεροί της Τουρκίας. Δεν είστε οι Τουρκοκύπριοι που δεν νιώθουν καθόλου ότι θα πέσει φωτιά πριν η φωτιά αυτή πέσει στο κεφάλι τους. Είστε απόγονοι του Σωκράτη, του Αριστοτέλη και του Αριστοφάνη. Μεγαλώσατε με την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Χάβετε τέτοια μπαγιάτικα κόλπα; Μπορείτε ποτέ να ξεγελαστείτε; Κοίτα. Πόσο έξυπνος είναι ο κύριος Κασουλίδης. Παρέθεσε αμέσως τους όρους της πρώτης μέρας. Της πρώτης μέρας μετά τη λύση. Θα επιστραφεί αμέσως το Βαρώσι. Θα αποσυρθούν αμέσως στρατεύματα. Θα παραδοθεί αμέσως η νεκρή ζώνη. Μπράβο! Έξυπνος άνθρωπος. Σημαίνει πως βλέπει μπροστά!

Τι έμεινε άραγε μετά που πέτυχε όλους τους στόχους στην Άγκυρα; Να μην θίξει τον Ταγίπ! Να κάνει να σιωπήσουν όσοι λένε κουβέντες κατά του Ταγίπ! Θα κλείσει αμέσως το στόμα όσων λένε ότι ο Ταγίπ προβαίνει σε γενοκτονία των Κούρδων στην Τουρκία και καίει και γκρεμίζει τα σπίτια τους. Μην δέχεστε ανάμεσά σας όσους λένε ότι ο Ταγίπ φυλακίζει δημοσιογράφους και δεν διαφέρει καθόλου από τον Χίτλερ. «Αυτοί δεν θέλουν λύση», να λέτε. Αποκαλέστε τους δολιοφθορείς. Πέστε τους ό,τι θέλετε, αλλά μην τους δώσετε ποτέ ευκαιρία! Μην κακοκαρδίσετε τον Ερντογάν, ο οποίος σας έδωσε αντρίκια υπόσχεση. Είναι αλήθεια πως το δοκίμασε και ο Άσαντ αυτό και δεν τα κατάφερε, αλλά εσείς θα τα καταφέρετε. Ο καημένος ο Άσαντ δέχτηκε τη σφαίρα στην πλάτη χωρίς να του κάνει κανένα απολύτως κακό. Ειδικά ο καημένος ο Γκαντάφι. Του έκανε καλό και ξεπληρώθηκε με αγνωμοσύνη. Αλλά σας το είπα, εσείς είστε άλλο πράγμα. Είστε Έλληνες. Δεν μπορεί να σας κοροϊδέψει. Δεν μπορεί να σας κάνει κόλπα. Ακόμα και αν δεν τήρησε την υπόσχεση που έδωσε σε κανέναν, σίγουρα θα τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε σε εσάς. Διότι τα φασόλια φαίνονται από τον τρόπο που τρώγονται. Το θέμα είναι θέμα αερίου! Ησυχάστε! Θα ανατείλουν οι μέρες που σου υποσχέθηκε αυτός ο αγωγός. Αύριο ίσως. Ποιος ξέρει. Ίσως να είναι πιο κοντά και από το αύριο!

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»
28/01/2016

2 σχόλια:

  1. εδω καποιοι εχουν πεσει στην παγιδα του οτσαλαν και τους υπερασπιζονται σαν να ειναι δικια μας υποθεση. οκ εχουμε το προηγουμενο ποσο μας βοηθησαν οι κουρδοι το 22.
    καποιοι ονειρευονται το ξανθο γενος και ο Πουτιν κρυφογελαει.
    την πατησαμε με τους ομοδοξους σερβους που πιστεψαμε το ποσο αδερφια μας θεωρουσαν κλπ. Μονο που μας εβαλαν τρικλοποδια με το μακεδονικο. Ειχαμε γινει το κακο προβατο ολων γι αυτη την συμπαρασταση
    Ειχαμε γινει το κακο παιδι για την μονομερη στηριξη στους παλαιστινιους αδερφους μας (γιατι ηταν Κρητες κλπ . σαχλαμαρες φυσικα. Για τα επιχειρηματικα συμφεροντα καποιων . ) Ωσπου ηταν απο τους ελαχιστους που ανεγνωρισαν τα κατεχομενα της Κυπρου.
    Καιρος να δουμε το δικο μας συμφερον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως Ελληνες επρεπε να εχουμε διαβασει Θουκικιδη,Αριστοτελη ,Ομηρο Αισωπο κτλ, αυτο που σχεδον ειναι σιγουρο ειδικα στην αριστερα μπορει να μην τους εχουν καν ακουστα.Δεν ειναι τυχαιο που το Δησυ-Ακελ τσακωνονται ποιος θα συναντησει πρωτος τον Σουλτανο.Η ολη ιστορια μοιζει με τον μυθο Αισωπου οπου η αλεπου καλεσε τις κοτουλες να τους κανει τραπεζι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.