8/7/16

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα - Διεκδικεί αρμοδιότητες SAR μεταξύ Ικαρίας και Σάμου

Με μια ακόμη πρόκληση η Τουρκία επιχειρεί να αμφισβητήσει  κυριαρχικά δικαιώματα και  αρμοδιότητες της Ελλάδας στο Αιγαίο, καθώς διεκδίκησε την διεξαγωγή Έρευνας και Διάσωσης βόρεια της Ικαρίας εντός του ελληνικού Εναέριου χώρου και στην συνέχεια απαίτησε να αναλάβει την Έρευνα και Διάσωση μεταξύ της Ικαρίας και της Σάμου.
Η Τουρκία μονομερώς το βράδυ της Πέμπτης (22.30) με την ΝΟΤΑΜ Α2966/16 ανακοίνωσε ότι θα κάνει επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης  σε  θαλάσσια  περιοχή βορειοδυτικά του Καρλοβασίου  και μάλιστα αναφέροντας ότι η Ελλάδα …δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για έκδοση ΝΟΤΑΜ  προς τα ιπτάμενα μέσα ώστε να καλυφθεί η περιοχή αυτή στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου και ανήγγειλε ότι αναλαμβάνει η ίδια όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια της Αεροπλοΐας, απαγορεύοντας την πάτσι κάθε άλλου μέσου πέραν των τουρκικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που συμμετέχουν στην επιχείρηση. Η περιοχή στην οποία μονομερώς η Τουρκία αποφάσισε να αναλάβει τον έλεγχο της αεροπλοΐας, εκτείνεται εντός του Ελληνικού Εναέριου χώρου, τον όποιο έτσι αμφισβήτησε και εμπράκτως η Άγκυρα.

Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Η απάντηση της Ελλάδος θα είναι άμεση και πειστική, θα επισπεύσει το ξεπούλημα στους Ρωσό-γερμανό-κινέζους, χρήμα και προστασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.