25/8/17

Η ανατροπή του αιώνα στην Τουρκία - Η ΜΙΤ θα παρακολουθεί αξιωματικούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Χωρίς υπερβολή, τα δύο νέα διατάγματα που δημοσιεύονται σήμερα στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τα πιο πρόσφατα σύμφωνα με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε πέρυσι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, επιφέρουν ανατροπές, που δεν έχουν ξαναγίνει στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Φυσικά η σημαντικότερη είναι η αρμοδιότητα που αναγνωρίζεται πλέον επισήμως στην ΜΙΤ, να συλλεγει πληροφορίες και να παρακολουθεί το προσωπικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες μέχρι πριν τα συγκεκριμένα διατάγματα, αποτελούσαν την... ιερή αγελάδα που δεν τολμούσε όχι να παρακολουθήσει αλλά ούτε να στρέψει το βλέμμα της προς αυτές!

Επίσης, σύμφωνα με τα διατάγματα, θα απαιτείται η άδεια του προέδρου προκειμένου να διενεργείται έρευνα για τον επικεφαλής της MIT ή προκειμένου το πρόσωπο αυτό να καταθέτει ως μάρτυρας και αν υπάρχει εμπλοκή, εντός δεκαημέρου το θέμα θα παραπέμπεται στο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της δημοκρατίας θα προΐσται της εθνικής μονάδας συντονισμού πληροφοριών.
Το γραφείο του επικεφαλής εισαγγελέα της Άγκυρας θα έχει την εξουσία να διεξάγει έρευνα για βουλευτές που κατηγορούνται για αδικήματα που φέρεται να διέπραξαν πριν ή μετά από εκλογές, σύμφωνα με ένα από τα διατάγματα.

Επίθεση εναντίον του κουρδικού κινήματος
Εξάλλου, ένα από τα διατάγματα διατάσσει το κλείσιμο του φιλοκουρδικού πρακτορείου ειδήσεων Dihaber και δύο εφημερίδων, που εδρεύουν στην νοτιοανατολική πόλη Ντιγιάρμπακιρ. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, περίπου 130 δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν κλείσει και περί τους 150 δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί.

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδη δεν υπηρχε 'γραφειο' στην τουρκια οπως σε ολες τις χωρες,που παρακολουθει τις δραστηριοτητες μελων του στρατευματος ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.