30/10/17

Ελληνικό Πανεπιστήμιο 2017 - Ο φοιτητής ΑΜΕΑ που ξυλοκοπήθηκε στην ΑΣΟΕΕ



Φοιτητής ΑμεΑ:Επικρατεί ομερτά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Τις λεπτομέρειες για το πρόσφατο περιστατικό με τον ξυλοδαρμό του από ομάδες αγνώστων εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποκάλυψε χθες Κυριακή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Κυστική Ίνωση Δημήτρης Κοντοπίδης, κατηγορώντας ταυτόχρονα την πρυτανεία , το υπουργείο Παιδείας και την Πολιτεία λέγοντας ότι δεν έχουν κάνει τίποτα για το θέμα.Μάλιστα έκανε λόγο για ομερτά αλλά και ομηρεία από ομάδα που ασκεί βία εντός της ΑΣΟΕΕ. 

Ο κ. Κοντοπίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ , ανέφερε ότι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο προ ημερών, ήταν προσκεκλημένος προκειμένου να μιλήσει για τα δικαιώματα των ασθενών με κυστική ίνωση. Όπως ανέφερε, τα επεισόδια είχαν ξεκινήσει πριν φτάσει. 

«Πήγα υποψιασμένος . Λίγο πριν μπω είδα ένα παιδί με ανοιγμένη μύτη και έμαθα ότι είχαν χτυπηθεί συνολικά δύο φοιτητές. Όταν μπήκα ήταν σχετικά ήρεμα και δεν φοβήθηκα», ανέφερε για να προσθέσει. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά ήταν κάτι παιδιά που μοίραζαν φυλλάδια κατά της οργάνωσης. Μου έδωσαν ένα, το είδα και το πέταξα. Το θεώρησαν προσβολή και με κόλλησαν στον τοίχο». 

Παρά το γεγονός ότι είπε σε έναν από τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων ότι έχει αναπνευστική ανεπάρκεια τελευταίου σταδίου, συνέχισαν να τον προπηλακίζουν. «Κάποια στιγμή πήγα να ανοίξω το βίντεο στο κινητό και τότε άρχισαν να με χτυπούν και να με βρίζουν». 

Εν συνέχεια, είπε ο Δημήτρης Κοντοπίδης, «με έβγαλαν σηκωτό μέχρι το πεζοδρόμιο». 
Ακόμη δήλωσε ότι απέστειλε στον πρύτανη του πανεπιστημίου Μανώλη Γιακουμάκη email για τον ξυλοδαρμό, στο οποίο ο κ. Γιακουμάκης απάντησε αμέσως, ζητώντας του συγγνώμη. Ωστόσο, όταν ο φοιτητής ρώτησε τον πρύτανη «αν επιτρέπεται να ξαναπάμε στην ΑΣΟΕΕ» εκείνος δεν απάντησε ποτέ.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι η αριστερά ιδεολογία, διαίρεσις της κοινωνίας και φασισμός ή μάλλον αντιφασισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.