31/10/17

Σε αστυνομικό κλοιό η Χειμάρρα - Νέες κατεδαφίσεις σπιτιών ομογενών

Παρά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος
Παναγιώτης Σαββίδης

H κυβέρνηση Ράμα συνεχίζει τις αυθαίρετες κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών - Έντονες είναι αντιδράσεις των κατοίκων στις νέες μεθοδεύσεις
Σε κατάσταση «πολιορκίας» από το πρωί της Τρίτης η Χειμάρρα. Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, η κυβέρνηση Ράμα συνεχίζει τις αυθαίρετες κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών. 

Αν και πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος, μετά από προσφυγή των κατοίκων, διέταξε το «πάγωμα» κατεδαφίσεων στο πλαίσιο του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης της πόλης, σήμερα το πρωί μηχανήματα έκαναν την εμφάνιση τους στην Χειμάρρα και αστραπιαία κατεδάφισαν Πρατήριο Υγρών Καυσίμων, που ανήκει σε ομογενή, υποστηρίζοντας πως δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των ακινήτων που αναφέρεται η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος.
Έντονες είναι αντιδράσεις των κατοίκων στις νέες μεθοδεύσεις, ενώ ενημερώθηκε άμεσα η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. 
Συστηματικά το τελευταίο διάστημα, στοχοποιούνται –από το καθεστώς Ράμα- και κατεδαφίζονται ακίνητα ομογενών που στεγάζουν επιχειρήσεις, με στόχο να τους στερήσουν από οικονομικούς πόρους και να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν την Χειμάρρα, στο πλαίσιο δημογραφικής ανατροπής κατά της ελληνικής πλειοψηφίας.

Η αστυνομία συνέλαβε τον ομογενή ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ενώ νωρίτερα με την επίβλεψή της κατεδαφίστηκε μέρος παρακείμενης νεοαναγειρόμενης οικοδομής.







Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.