31/10/17

Οι Τούρκοι στη Βουλγαρία ζητούν να αναγνωρισθούν ως μειονότητα


Σε άρθρο του που έχει τίτλο « Στην Αλβανία 50 χιλιάδες Βούλγαροι αποτελούν μειονότητα,  οι σχεδόν ένα εκατομμύριο Τούρκοι στη Βουλγαρία τι είναι;» ο Λιούτβι Μεστάν, ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος «Δημοκράτες για την ευθύνη, την ελευθερία και την ανοχή»- ДОСТ , ζητά την αναγνώριση της τουρκικής κοινότητας στη Βουλγαρία, ως μειονότητα.
Θα σημειώσει χαρακτηριστικά στη σελίδα του κόμματός του: 

«50 χιλιάδες Βούλγαροι στην Αλβανία έχουν το καθεστώς της εθνικής μειονότητα, (όπως πρόσφατα αναγνωρίσθηκαν) ενώ για παράδειγμα, περίπου ένα εκατομμύριο Τούρκοι στη Βουλγαρία δεν το έχουν.
 Τότε τι είμαστε; 
Πρόσωπα διαφορετικού εθνοτικού, θρησκευτικού και πολιτιστικού υποβάθρου. 

Τι, όμως, χρειάζεται για να αποκτηθούν αυτές οι ποιοτικές διαφορές, το νομικό καθεστώς μιας μειονότητας; 

Απάντηση δεν υπάρχει, ή η απάντηση είναι κυνική- απλώς δεν σας αναγνωρίζουμε. Αλλά , ούτως ή άλλως η απάντηση προπορεύεται και είναι οφειλόμενη!»
Για τη συνέχεια  Echedoros


1 σχόλιο:

  1. 1)"Οι Τούρκοι στη Βουλγαρία ζητούν να αναγνωρισθούν ως μειονότητα".
    Και έπεται η Ελληνική Θράκη? Και μετά? Η αυτοαποκαλούμενη "τουρκική μειονότητα" ζητάει αυτονομία? Μετά?
    Οι Ισλαμιστές τα παιδιά τους από πολύ μικρά τα διαπαιδαγωγούν με το Κοράνι, που απαιτεί την εξάπλωση της θρησκείας τους, στούς "απίστους", δια του σπαθιού...

    2)Εδώ η Ελλάδα μας δυστυχώς έγινε η χώρα του εκφυλισμού, του "πολυπολιτισμού", του αφελληνισμού και της "πολυθρησκευτικότητας". Ανοικτά σύνορα, τρομακτική δημογραφική αλλοίωση, μαζικός εποικισμός της χώρας από μουσουλμάνους, λυσσαλέα αντιχριστιανική προπαγάνδα, νόμοι για αλλαγή φύλου, παρελάσεις γκέϊ, διαστρέβλωση της ιστορίας, ετοιμάζεται και η νομιμοποίηση των ναρκωτικών δήθεν δια ιατρικούς λόγους. Έγινε η χώρα μας και αποικία χρέους.
    Διάβρωση και διάλυση εκ των έσω, με σχέδιο...

    3)Όταν έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή, η τότε επαναστατική επιτροπή ήθελε να δικαστούν και να εκτελεσθούν οι θεωρούμενοι ως υπεύθυνοι της ήττας στο κατάστρωμα του θωρηκτού "Λήμνος", με την κατηγορία μάλιστα της εσχάτης προδοσίας. Απετράπη με την επέμβαση ξένων πρεσβευτών, αλλά όχι η Δίκη των έξι και η εκτέλεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.