31/10/17

Φαίδων Φαίδωνος: Έρχονται και άλλα έργα στην Πάφο το 2018

Ολοκληρώθηκε χθες η ετοιμασία του  προϋπολογισμού του Δήμου Πάφου για το 2018 και σήμερα θα υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών προς έγκριση. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Δήμος Πάφου δρομολογεί και τη χρηματοδότηση σειράς νέων έργων για την Πάφο, τα οποία θα αρχίσουν και αρκετά εξ αυτών θα ολοκληρωθούν το 2018.
Μιλώντας στον «Φ» μετά την ολοκλήρωση των διεργασιών για τον προυπολογισμό του Δήμου, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, τόνισε ότι κυριότερα εξ αυτών των έργων είναι ο νέος κυκλικός κόμβος  στην είσοδο της πόλης , η έναρξη του συνδετήριου δρόμου από τον βόρειο παρακαμπτήριο  προς τη βιοτεχνική περιοχή,  η ανέγερση ενός νέου κέντρου, παιδιού και τρίτης ηλικίας επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, η έναρξη του σχεδιασμού δύο γραμμικών πάρκων, η μηχανογράφηση των υπηρεσιών του Δήμου, η ανακαίνιση της οικίας του Αχμέτ Ρασιήντ, έναντι του Μνημείου Μακαρίου και Αντίστασης.

«Θα προωθηθούν επίσης», τόνισε,  « η ανακαίνιση των νεοκλασσικών κτιρίων που σήμερα στεγάζονται οι  Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάφου στην οδό 25ης Μαρτίου, ενώ αναμένεται και η έναρξη κατασκευαστικών εργασιών επί της Λεωφόρου Ελλάδος. Επίσης εξασφαλίστηκε ήδη κονδύλι 750 χιλιάδων ευρώ και πρόκειται να αρχίσει η επίστρωση με πρέμιξ σε δρόμους της πόλης της Πάφου όπου διαπιστώνεται ότι το έχουν ανάγκη».
Για την διευκόλυνση των μετακινούμενων ντόπιων και ξένων με λεωφορεία, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πάφου, ο Δήμος προγραμματίζει εντός του 2018, την κατασκευή  και τοποθέτηση 75 καινούργιων στάσεων λεωφορείων, ενώ προγραμματίζεται και η έναρξη εργασιών και για τους δύο σταθμούς μετεπιβίβασης, στην  περιοχή της Καραβέλλας και των Τάφων των Βασιλέων.
«Ακόμη  εντός του 2018, φαίνεται να επιλύεται και το θέμα των χώρων υγιεινής εντός της δημαρχούμενης περιοχής,  ένα ζήτημα που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα. Έτσι,  τροχιοδρομείται η δημιουργία 32 χώρων υγιεινής με πρόνοιες για παιδιά , γυναίκες και άντρες.
Ένα άλλο χρόνιο πρόβλημα που φαίνεται ότι θα βρει τη λύση του είναι αυτό της ακαλαισθησίας , ακαθαρσίας  και κακής εικόνας που δημιουργείται από την ύπαρξη στο κέντρο της Πάφου μιας μεγάλης  έκτασης γης , με δέντρα και φυτά. Εϊναι το γνωστό «Πάρκο της Πεμπές», ένας χώρος που ως τώρα δεν έτυχε της παραμικρής φροντίδας και για το οποίο αναμένεται να εκπονηθεί ειδική μελέτη για την αξιοποίηση του».
Εντός του επόμενου έτους αναμένεται να εκπονηθεί, κατέληξε ο κ. Φαίδωνος,  και η μελέτη  για την ανακαίνιση των κτιρίων που για δεκαετίες  λειτούργησαν ως Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου και που ακόμη και σήμερα φιλοξενούνται μέχρι τη μετακίνηση τους σε νέα κτίρια μερικά εκ των τμημάτων της Αστυνομίας. Μετά την ανακαίνιση των κτιρίων αυτών, τόνισε, θα  λειτουργήσει εκεί το Κέντρο Ιστορικής Τεκμηρίωσης, όπου θα μπορεί να παρακολουθεί κανείς την ιστορία της Πάφου από την εποχή του βασιλιά Νικοκλή μέχρι και σήμερα.
  Ντόρα Χριστοδούλου 
Φιλελεύθερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.