29/10/17

Ξεκινάει σήμερα η διακλαδική άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου «ΜΕΔΟΥΣΑ 5»

Από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η διακλαδική άσκηση Ελλάδας - Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 5», στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Η άσκηση διακρίνεται σε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω και εν πλω, στο Ναύσταθμο Κρήτης και στην ευρύτερη περιοχή Νοτίου-Νοτιοανατολικού Αιγαίου, αντίστοιχα.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με τρεις φρεγάτες, δύο πυραυλακάτους, μία κανονιοφόρο, ένα υποβρύχιο, μία αρματαγωγό, οκτώ αεροσκάφη F-16, ένα αεροσκάφος AWACS, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA, τέσσερα ελικόπτερα CHINOOK, τέσσερα Ελικόπτερα AH 64 και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με ένα ελικοπτεροφόρο, μία φρεγάτα, δύο πυραυλακάτους, ένα υποβρύχιο, έξι αεροσκάφη F-16, δύο αεροσκάφη C-130, ένα αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων και τεχνικής υποστήριξης .

Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών. Στην άσκηση θα συμμετάσχουν παρατηρητές από την Κύπρο, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της άσκησης, τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία θα ελλιμενισθούν στη Σούδα και τα αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν στην 115 ΠΜ. Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών. 

1 σχόλιο:

  1. Ωραία. Ελπίζω να καρπόφωρησει αυτή η ιστορία με την Αίγυπτο και για το μέλλον μακροπρόθεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.