29/10/17

Ποιος είναι και πως εντοπίσθηκε ο 29χρονος αποστολέας των δεμάτων βομβών

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.   
Είχε συμμετάσχει σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού το 2012 και σε επισκεπτήρια στις φυλακές Κορυδαλλού - Αναζητούν συνεργούς του
Ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γ. που διέμενε στο Ελληνικό και εργαζόταν περιστασιακά σε τοπικό καφενείο είναι ο αντιεξουσιαστής που συνελήφθη σαν αποστολέας δεμάτων βομβών σε Ευρωπαίους ηγέτες και άλλες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά και εκείνου που προκάλεσε τον περασμένο Μάιο τον σοβαρό τραυματισμό του πρώην Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. 
Στο σπίτι που είχε ενοικιάσει - με πλαστά στοιχεία ταυτότητας - ο 29χρονος, στην οδό Αλκαμένους στο κέντρο της Αθήνας η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανακάλυψε πολλά μασούρια δυναμίτιδας , ειδικές καλωδιώσεις για τα δέματα βόμβες, αλλά και τάπερ με εκρηκτικά που παραπέμπει σε προηγούμενη δράση της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και αναφορές στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος". 
Ακόμη βρέθηκαν πιστόλια και εκατοντάδες σφαίρες. Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και ορισμένα στοιχεία που παραπέμπουν σε επιθέσεις σε νέους στόχους. 

Πάντως η ΕΛ.ΑΣ αναζητεί δύο τρεις συνεργούς του που πιθανόν τον υποβοήθησαν στην αποστολή των δεμάτων βομβών ενώ εξετάζουν και τυχόν σχέση του με την Πόλα Ρούπα και άλλα δραστήρια μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο 29χρονος είχε συλληφθεί το 2011 για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στο Πολυτεχνείο ενώ συμμετείχε (σσ με άλλα περίπου 20 άτομα) σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού, τον 2012, στα πλαίσια συμπαράστασης σε κρατούμενα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. 

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έφθασε στα ίχνη του μετά από στοιχεία που προέκυψαν από τις αποστολές των δεμάτων βομβών και άλλα δεδομένα παρακολουθήσεων που συγκεντρώθηκαν μετά το δέμα βόμβα στον κ. Παπαδήμο. 

Ωστόσο είχε μπει στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ γιατί μέχρι το 2015 εμφανιζόταν στο επισκεπτήριο κρατουμένων αντιεξουσιαστών στις φυλακές Κορυδαλλού και από τότε είχαν χαθεί τα ίχνη του. 

Φέρεται να παρακολουθείτο στενά τις τελευταίες εβδομάδες. 

Με βάση τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί οι διωκτικές και δικαστικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης ως ύποπτο για την αποστολή των δεμάτων βομβών.

Ωστόσο το μέγεθος του οπλοστασίου που προέκυψε από την σημερινή έρευνα που υπήρξε σήμερα το πρωί εξέπληξαν ακόμη και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 29χρονος αποτελούσε μία νέα επιλογή των «Πυρήνων» ή άλλης ένοπλης ομάδας όπως είχε συμβεί και του αναρχικού με τον κωδικό «Ιάσονας» που ήταν άγνωστος στις αρχές και είχε υποβοηθήσει το σχέδιο απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού πριν από τρία χρόνια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της Αστυνομίας:

"Στο πλαίσιο των ερευνών που ενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Αθήνας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, σχετικά με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων – βόμβων, τον Μάρτιο του 2017 με διάφορους αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την 25-05-2017 με αποδέκτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ανακοινώνονται τα ακόλουθα. 

Ο 29χρονος συνελήφθη σήμερα το πρωί, εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε (3) ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν: 

8 πλαστές ταυτότητες, 

2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια, 

πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη, 

πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας, 

πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και 
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. 

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη".
ΒΗΜΑ

3 σχόλια:

  1. κωνσταντίνος γάμμα. ετών 29. Περιστασιακός σερβιτόρος τοπικού καφενέ, βασικά ανεπάγγελτος και... κατασκευαστής έξυπνων τρομο-φακέλων, αντάρτης πόλης (αρματωμένος πάνω στην κεραία της TV του, να ατενίζει...) με πλείστες συμμετοχές σε αντικοινωνικές εκδηλώσεις.
    Στα 29 οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο έχουν πτυχίο, μάστερ και μια επιχείρηση καβάλα. Έχουν παιδεία και καθόλου αυταπάτες. Ο κόσμος δεν αλλάζει με νεροπίστολα...
    Για να πέσεις στα δίχτυα του αντάρτικου πόλης, κάποιος πρέπει να σε απέρριψε και κάποιος να σε παραπλάνησε με τις αναρχικές ιδεολογίες, πράγμα που σημαίνει έλλειψη παιδείας και εμμονή σε αυταπάτες.
    Η τρομοκρατία φυτρώνει εκεί που μαραίνεται η παιδεία.
    Ο κωνσταντίνος γάμμα θα πει πως μόνο αυτός και οι σύντροφοι του έκαναν αντίσταση στους γερμανούς και τους συνεργάτες τους όπως θεωρεί τον Παπαδήμο που σακάτεψε.
    Ο κωνσταντίνος γάμμα δεν έχει καν την παιδεία για να καταλάβει ότι ο σόϊμπλε είχε δίκιο, σε όσα μας έσουρε, άσχετα αν έχει μερίδιο ευθύνης στον εκμαυλισμό μας. Ακόμη κι αν σκότωνε έναν σόϊμπλε την ημέρα, ο κωνσταντίνος γάμμα, δε θα άλλαζε τον κόσμο, άλλος σόϊμπλε θα έπαιρνε την θέση του και η χώρα μας το ίδιο λειψή θα ήταν.
    Αν είχε πάρει την κατάλληλη παιδεία ο κωνσταντίνος γάμμα θα γνώριζε πως η καλύτερη απάντηση στον κάθε σόϊμπλε δεν είναι να του φτιάξεις ένα σπέσιαλ τρομοδέμα, αλλά να φτιάξεις στη χώρα σου βιομηχανίες που να εκτοπίζουν τις δικές του, σε εξαγωγές.
    Ποιοί όμως αποβιομηχάνισαν την χώρα μας από το 1980 και μετά; ε;
    Το αληθινό αντάρτικο πόλης δεν είναι τα αριστερά ζόμπι και αναρχικά όρκ που μέσα στην πνευματική τους γύμνια, προλειαίνουν το έδαφος για την κατάργηση της δημοκρατίας, με τυφλή βία.
    Το αληθινό αντάρτικο πόλης σε μια χώρα που διολισθαίνει προς τον κομμουνισμό είναι το ακριβώς αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ! και διαφωνώ, αν δούμε το τι τραβάει ο κάθε ένας άνθρωπος ξεχωριστά από την ελλείψει οργανωμένου κράτους τότε ίσως δούμε ότι γίνετε μεγάλο κακό από απλούς ανθρώπους που περνούν την κόκκινη γραμμή.

      Διαγραφή
  2. Ο Παραλογισμος του πονου ειναι αυτοσ που φερνει τ μεγαλα στραπατσα στην ζωη μας,κ οχι ο πονος απο μονοσ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.