31/10/17

Ακιντζί: Λύση δύο συνιστωσών πολιτειών ή διχοτόμηση

«Δεν θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις για άλλα 50 χρόνια»
Η τουρκοκυπριακή κοινότητα δεν θα κάνει το λάθος «να πετάξει στα σκουπίδια τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών για λύση του Κυπριακού» δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν προτίθενται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για άλλα 50 χρόνια.
Σε ομιλία του σε Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, ο Ακιντζί, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, είπε ότι η τουρκική πλευρά είναι έτοιμη για την ίδρυση «μιας ομοσπονδιακής δομής δύο συνιστωσών πολιτειών κάτω από την ίδια στέγη» και συμπλήρωσε πως, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, τότε «αντί για μια στέγη θα υπάρξουν δύο ξεχωριστές στέγες δίπλα- δίπλα».
Ο Ακιντζί επέκρινε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, επειδή, όπως είπε, επέρριψε ευθύνες και στις δύο πλευρές για την αποτυχία στο Κραν Μοντανά, υποστηρίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να επιρρίπτεται ευθύνη στην τουρκοκυπριακή πλευρά.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι ο λόγος, για τον οποίο δεν υπήρξε αποτέλεσμα, είναι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήθελε να μοιραστεί την κρατική εξουσία, ενώ μετέτρεψε σε σλόγκαν την φράση «μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις». Ανέφερε, επίσης, ότι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες μπορεί να πυροδοτήσουν νέες εντάσεις.
ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Τους τουρκοκύπριους τρομάζει ο εκπρόσωπός τους και όχι τους έλληνες με τέτοιες δηλώσεις. Υπάρχει περίπτωση σήμερα η de facto διχοτόμηση να αναγνωριστεί de jure από οποιονδήποτε άλλον εκτός από την Τουρκία που τους δυναστεύει; Είτε θα προσαρμοστούν στο κοινοτικό κεκτιμένο είτε θα συνεχίσουν στη διεθνή απομόνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.