3/1/18

Οι Ιρανοί θέλουν αλλαγή

Οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στο Ιράν φαίνεται να είναι η απάντηση σε μια σωρεία δυσεπίλυτων προβλημάτων. Η δυσαρέσκεια αυξάνεται, οι Ιρανοί ζητούν την αλλαγή εκτιμά ο σχολιογράφος Μοσταφά Μαλεκάν.
Εδώ και δυο χρόνια πολλοί αναλυτές στο Ιράν προειδοποιούσαν ότι η συσσώρευση οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια εξέγερση. Πράγμα που τελικά έγινε. Τις τελευταίες μέρες οι Ιρανοί κατεβαίνουν στους δρόμους ζητώντας αλλαγή. Οι συνέπειες σαράντα χρόνων "Ισλαμικής Δημοκρατίας" είναι επώδυνες για την πλειοψηφία: περισσότεροι από το 40% των ανθρώπων διαβιούν κάτω από το σχετικό όριο φτώχειας, τουλάχιστον έντεκα εκατομμύρια Ιρανοί ζουν σε παραγκουπόλεις γύρω από τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι άνεργοι.

Για τη συνέχεια Capital

6 σχόλια:

  1. Παιδια οσο υπαρχει το ξενοδοχειον η 'κοιμωμενη Ελλαδα' καντε οσους πολεμους θελετε.
    Εμεις εχουμε ανοιξει και σας περιμενουμε.
    Με εναν προχειρο υπολογισμο σε συνθηκη χοτ σποτ,χωραμε 120 εκκ. συμπεριλαμβανομενων και των νησιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μουσταφά, πώς τα πάτε με τα κρύα εκεί στην Ουάσιγκτον ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού κλάψαμε για τα "ανθρώπινα δικαιώματα" στην Τσεχοσλοβακία, την Πολωνία, την DDR, συμπονέσαμε τον Σολτζενίτσιν και φρίξαμε απο τα "Γκούλαγκ", περάσαμε στην Λιβύη και το Ιράκ, τρέμουμε για τον "τρελλό" της Λ Δ της Κορέας, ανησυχούμε για τους κακόμοιρους Βολιβιανούς που σφάζει ο Μαδούρο... Ηλθε η ωρα του Ιράν !
    Υπήκοοι της ... ισχυρής Ελλάδος του Σημίτη, ξεσπιτωμένοι απο Τράπεζες και εφορία, "νοικοκυραίοι" με κλειστά μαγαζιά και βιοτεχνίες, απολυμένοι και ανεργοι, κλάψτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εμεις εκτος του Ιραν...θελουμε αλλαγη....ισως με πιο πολυ λαο να θελει...ελπιζω να γραψουν τα ΜΜΕ πιο πολλα για μας...τα παγκοσμια...που ..νιαζονται για το καλο των λαων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο Λονδινο στους δρομους συνοικιων των πλουσιων βαζουν καρφια στα πεζοδρομια για να μη κοιμουντε οι αστεγοι. Και εχεις εδω κατι ψωνια οικονομολογους του κωλου να μας μιλαν για την ανεπτυγμενη Δυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι η κολαση φουλ αναπτυξη ..εχει...στην τεχνη των δαιμονων... ολα εκει αναπτυσονται σε ...ζικ ζακ.....κυνηγανε καθε τι ισιο...το ακαθαριστο εθνικο ...πατσαβουρ της κολασης ειναι στο υψος των τριων τρις πατσαβουριων το δευτερολεπτο...αν συνεχισει ετσι θα ξεπεραδει την ταχυτητα διαφυγης 1000 γαλαξιων...Φυσικα στην συνοικια του Θεου ...εχουν στρωσει τις νταβανοπροκες των τριων χιλιομετρων μηκους και αναμενουν τους δυστυχεις δαιμονισμενους μακακες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.