24/4/19

Εκτός λειτουργίας βγήκαν 4 στα 10 τρένα του Μετρό


Μία εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση καλείται να λύσει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, δεδομένου πως περίπου 25 από το σύνολο των 66 συρμών του μετρό στις γραμμές 2 και 3, δηλαδή σχεδόν 4 στους 10 συρμούς, είναι εκτός λειτουργίας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την οργάνωση των δρομολογίων, τα οποία εξυπηρετούν περισσότερους από 500.000 πολίτες την ημέρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του economistas, ορισμένοι από τους ακινητοποιημένους συρμούς παραμένουν εκτός λειτουργίας για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει το ένα έτος.
Κατά τις ίδιες πηγές, το πρόβλημα οφείλεται σε κακό προγραμματισμό σε ό,τι αφορά την προμήθεια ανταλλακτικών για τους συρμούς του μετρό, ο οποίος αποτελεί παθογένεια αρκετών ετών.
Μέχρι το τέλος του 2015 το υπουργείο Οικονομίας ήταν αρμόδιο για την προμήθεια ανταλλακτικών, ωστόσο οι περισσότεροι διαγωνισμοί που πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο κηρύχθηκαν άγονοι.
Το πρόβλημα με την έλλειψη ανταλλακτικών εντάθηκε ακόμα περισσότερο, λόγω της ασάφειας που επικράτησε για αρκετούς μήνες μετά την ψήφιση του νόμου 4412 το 2016 για τις δημόσιες συμβάσεις.

Για τη συνέχεια Economistas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.