5/4/19

Σοκάρουν τα ποσοστά εργατικών θανάτων στην Κωνσταντινούπολη – Σκοτώνονται γυναίκες από ανδρική βία

Έκθεση ασφαλείας αποκαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία.
Ένα μείζον θέμα προκύπτει στην Τουρκία όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του παρατηρητηρίου υγείας και ασφάλειας (ISIG) τουλάχιστον 226 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε ατυχήματα στο χώρο εργασίας τους στην Κωνσταντινούπολη το 2018.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων «Μεσοποταμία» το 38% των στατιστικών στοιχείων της έκθεσης συγκεντρώθηκαν από δημοσιεύματα εφημερίδων, ενώ τα υπόλοιπα βασίστηκαν σε συνεντεύξεις με τις οικογένειες των εργαζομένων, τους συναδέλφους τους, τους εμπειρογνώμονες εργατικής ασφάλειας και τους εκπροσώπους των συνδικάτων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ένα μεγάλο ποσοστό θυμάτων ήταν γυναίκες. Συγκεκριμένα το 4% των θανάτων αφορά γυναίκες. Τα τροχαία ατυχήματα παρουσιάζονται πολλές φορές ως αιτία θανάτου των γυναικών, μαζί με τις καρδιακές προσβολές, ενώ υπάρχουν περιστατικά που ο θάνατος προήλθε από βία ανδρών!
Η έκθεση προσθέτει, ότι ένα στα πέντε θύματα ήταν μεταξύ 18 και 27 ετών, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα, ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν νέοι άνθρωποι.
Είναι περιττό να σημειωθεί, ότι εδώ και χρόνια η Τουρκία έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για τις συνθήκες ασφάλειας στους εργατικους χώρους. Η πολιτική της σε αυτό τον τομέα έχει χαρακτηριστεί αποτυχημένη ιδιαίτερα ιδίως μετά από μία σειρά ατυχημάτων σε ορυγχεία τα τελευταία χρόνια. Τα εργατικά συνδικάτα δέχονται επίσης κριτική επειδή δεν πραγματοποίησαν τις αναγκαίες επιθεωρήσεις και δεν έλαβαν προφυλάξεις για την προστασία των εργαζομένων και συναδέλφων τους.
Απ 'ότι φαίνεται, η ασφάλεια των εργαζομένων δεν αποτελεί θέμα στην ατζέντα της εσωτερικής πολιτικής του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον τελευταίο καιρό, πριν τις δημοτικές εκλογές και την ήττα του στις τρεις μεγάλες πόλεις (Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άγκυρα) είχε αφοσιωθεί επικοινωνιακά στο πως θα ρίξει τους Έλληνες στη θάλασσα, όταν ο λαός του πεινάει και βιώνει τις συνέπειες μίας τεράστιας οικονομικής κρίσης με την υποτίμηση της τούρκικης λίρας.

1 σχόλιο:

  1. Ἡ τελευταία παράγραφος εἶναι ὅλα τὰ λεφτά.
    Ἡ Τουρκία κατὰ τὴν ἄσκηση τῆς ἐξωτερικῆς της πολιτικῆς, δὲν λαμβάνει ὑπ' ὄψιν ἐσωτερικοὺς ψηφοθυρικοὺς παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.