17/4/19

Μεταφορά ασθενούς από πλοίο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού

Μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερεύνης και Διασώσεως

Μία εξαιρετικά απαιτητική επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενούς από φορτηγό πλοίο στα δυτικά της Κρήτης έφερε σε αίσιο πέρας το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερεύνης και Διασώσεως (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), χθες αργά το απόγευμα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου S-70B “Aegean Hawk” παρέλαβε 48χρονο αλλοδαπό ασθενή που έχρηζε αμέσου νοσοκομειακής περιθάλψεως, από το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container ship) “SEAGO ANTWERP”, σημαίας Δανίας, ενώ αυτό έπλεε 40 ναυτικά μίλια δυτικώς της Κρήτης.


Το απαιτητικό της αποστολής για το οποίος έγινε αναφορά στην αρχή, έγκειτο στο ότι το ελικόπτερο απογειώθηκε από τη βάση του στο Κοτρώνι Μαραθώνος, προσγειώθηκε στην Ελευσίνα, όπου παρέλαβε δύτη του Λιμενικού και στρατιωτικό ιατρό και ακολούθως κατευθύνθηκε στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας, όπου προσγειώθηκε και ανεφοδιάστηκε σε καύσιμα. Αμέσως μετά πέταξε μέχρι τη θέση του πλοίου στα 40 ναυτικά μίλια Δυτικώς της Κρήτης όπου πραγματοποίησε την παραλαβή του ασθενούς μέλους του πληρώματος και ακολούθως επέστρεψε στην αεροπορική βάση Σούδας, όπου ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για εξετάσεις. Στη Σούδα, το ελικόπτερο ανεφοδιάστηκε εκ νέου για το ταξίδι της επιστροφής, όπου μέσω Ελευσίνος, προσγειώθηκε στο Κοτρώνι.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.