30/1/09

Ισραηλινές αντιδράσεις για την ισπανική δικαστική απόφαση για Γάζα

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ανακοίνωσε, σήμερα, ότι «θα διαβιβάσει τις κατάλληλες πληροφορίες» στην ισπανική κυβέρνηση, αναφορικά με την ισπανική δικαστική απόφαση που περιέχει ποινές για Ισραηλινούς αξιωματούχους βαρυνόμενους με «τέλεση εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας» (αυτά τελέστηκαν το 2002. Η ισπανική νομοθεσία, προβλέπει διώξεις στην περίπτωση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και για κατηγορούμενους, που διαμένουν πέραν των ορίων της ισπανικής επικράτειας).
Με νέες δηλώσεις της, το ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος Καντίμα, και απερχόμενη ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, εξέφρασε σήμερα αρνητικά σχόλια για τη...μήνυση που έδωσε το έναυσμα στην ανωτέρω καταδικαστική απόφαση.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας ανέφερε από την πλευρά του ότι «από την ισραηλινή κυβέρνηση διαβιβάζονται στη Μαδρίτη στοιχεία συναφή με την δικογραφία». Επίσης αναφέρθηκε ότι από κυβερνητικής πλευράς, υπάρχει πρόθεση «να τροποποιηθεί σε κάποια σημεία της» η νομοθεσία, βάσει της οποίας εκδόθηκε η καταδικαστική απόφαση, για αξιωματούχους το 2002 στο Ισραήλ (για τον θάνατο και α μ ά χ ω ν στη διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών ενεργειών).
«Διάφορες οργανώσεις, με κυνικό τρόπο, χρησιμοποιούν τις νομικές δυνατότητες, πού τούς παρέχουν ξένες νομοθεσίες» και «ενεργοποιούν» διώξεις εναντίον του Ισραήλ «που πολεμά την τρομοκρατία», δήλωσε η Λίβνι.
Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον δικαστή της περιφέρειας της Μαδρίτης, Φερνάντο Αντρέϊ. Αφορούσε στα πυρά των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, από τα οποία βρήκε τον θάνατο το 2002 το στέλεχος της Χαμάς, Σαλάχ Σεχαντέχ, αλλά ταυτοχρόνως και 14 πολίτες - αναμεσά τους και πολλά πολύ μικρά παιδιά...
Το φονικό περιστατικό είχε γίνει στη συνοικία Αλ Νταράϊ στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο αεροπορικού βομβαρδισμού του Ισραήλ. Η βόμβα που ερρίφθη από ένα F-16 έχει αναφερθεί ότι ζύγιζε έναν τόνο.
Οι αξιωματούχοι του Ισραήλ το 2002, που αφορά η ισπανική δικαστική απόφαση, είναι: ο πρώην υπουργός Άμυνας Βενιαμίν Μπεν Ελιέζερ, μαζί με έξι ακόμα υψηλά ιστάμενους του ίδιου τομέα κυβερνητικής ευθύνης κι ανάμεσά τους τον τότε αρχηγό Γενικού Επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, Μοσέ Γιααλόν.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Κύριε Καλλεντερίδη θα γράψετε κάποιο άρθρο για το κίνημα Γκιουλέν στην Τουρκία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι θέλουν να παραστήσουν οι Ισπανοί και διώκουν το Ισραήλ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η Τουρκία, που είχε το θράσος δια στόματος Ερντογάν να κατηγορήσει τους Ισραηλινούς, δεν έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει εγκλήματα, διώκοντας τις μειονότητες; Οι Αλβανοί στο Κόσοβο δεν έκαναν εγκλήματα κατά του σερβικού πληθυσμού; Ή μήπως ο Ισπανός Χαβιέ Σολάνα, ανακατεμένος στην ιστορία του Κοσόβου μέχρι τα μπούνια και στηρίζων την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, δεν πρέπει να δυσαρεστηθεί;

    ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΙΣΠΑΝΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.