24/1/09

O χριστιανισμός σε διωγμό στην Τουρκία


SΟS για χριστιανικό μοναστήρι
ΜΙΑ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ διαφορά με τα γειτονικά χωριά απειλεί το μέλλον ενός από τα παλαιότερα στον κόσμο λειτουργούντα χριστιανικά μοναστήρια, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Η διένεξη αντιμετωπίζεται από πολλούς ως ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία των διώξεων που υφίστανται οι χριστιανοί από το τουρκικό κράτος. Πρόκειται για τη συριακή ορθόδοξη μονή Μορ Γκαμπριέλ, η οποία ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα και οι...λίγοι μοναχοί της εξακολουθούν να ψάλλουν στην αραμαϊκή, τη γλώσσα του Ιησού. Η διένεξη, για την οποία πρόκειται να αποφανθεί δικαστήριο στις 11 Φεβρουαρίου, ξέσπασε όταν αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης χάραξαν εκ νέου τα σύνορα της μονής και των γύρω χωριών. Η νέα χάραξη παραδίδει στα χωριά μεγάλα κομμάτια γης που ανήκαν επί αιώνες στο μοναστήρι ενώ μοναστηριακά εδάφη χαρακτηρίζονται δασικές εκτάσεις.
ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Δίωξη Χριστιανισμού απο το Ισλάμ?!!!

    Μα που πήγε η περιβόητη "ανοχή του Ισλάμ στις άλλες θρησκείες"?

    Που πήγε η περιβόητη "Μουσουλμανική Ανεξιθρησκεία"?

    Αλλά είπαμε....

    Δύο μέτρα και δύο σταθμά...

    Η Τουρκία (αλλά και το διεθνές Ισλάμ) μπορεί να κάνει ότι γουστάρει ενάντια στις μειονότητες της επικράτειάς της....

    Ας είναι καλά οι Αμερικανο-γερμανο-αγγλοσάξονες ιστορικοί προστάτες της...

    Η Ελλάδα αντιθέτως είναι μονίμως στα Ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια για "κακομεταχείριση" των (συνήθως ανύπαρκτων) μειονοτήτων της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τουρκία αυτοχαρακτηρίζεται κράτος λαϊκό, άθεο, άρα το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να την απασχολεί είναι το θρήσκευμα των πολιτών. Κι όμως, ουδέποτε έπαψε τις διώξεις εις βάρος των χριστιανών. Το 1942 είχε επιβάλει φορολογία στην ακίνητη περιουσία των μη μουσουλμάνων. Γιατί άραγε; Νομίζω ότι στα "χαρτιά" μπορεί να είναι κράτος άθεο, στην πράξη είναι χώρα βαθύτατα μουσουλμανική. Άλλωστε και στην σημαία της έχει την ημισέληνο, που είναι θρησκευτικό σύμβολο.
    Από την άλλη πλευρά, όσοι δεν είναι μουσουλμάνοι, κατά τεκμήριο δεν είναι και Τούρκοι. Διώκοντας τον Χριστιανισμό, στην ουσία διώκει τους Έλληνες και τους Αρμένιους (κυρίως). Όχι κράτος άθεο, αλλά κράτος θρησκευτικά φανατισμένο και μισαλλόδοξο είναι.
    Ασφαλώς ένα τέτοιο κράτος κάφρων δεν θα έπρεπε ούτε να διανοείται να γίνει μέλος της ΕΕ. Στην Ευρώπη, ουδείς διώκεται για την πίστη του. Τώρα πια, πιστεύω ούτε για τα πολιτικά του φρονήματα. Το ασιατικό κράτος που λέγεται Τουρκία, είναι αιώνες πίσω ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.