29/1/09

«Βλέπει» Τούρκους και διαγραφή

Ενα βήμα πριν από την αποπομπή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μουσουλμάνος βουλευτής Τσετίν Μαντατζή.
Κι αυτό, επειδή πριν από μερικές μέρες, σε συλλυπητήρια επιστολή του για τον θάνατο του Γκιουντούς Ακτάν, που ήταν πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, είχε χαρακτηρίσει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης «τουρκική και αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, χθες, δήλωσε...ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ, για το οποίο μόνο μια μειονότητα υπάρχει στην Ελλάδα και αυτή είναι η μουσουλμανική, ενώ το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού είναι καθαρά ατομικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ περιμένει από τον βουλευτή να κάνει κάποια διορθωτική δήλωση, καθώς θεωρεί τα όσα είπε εξαιρετικά σοβαρά, ειδάλλως, όπως μας έλεγαν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, το πιθανότερο είναι να τεθεί εκτός της Κ.Ο. Την όποια απόφαση θα πάρει ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος χθες και προχθές ήταν στη Γερμανία.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Σάββα και σε όλους τους φίλους.
    Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες αλλά και τα του συντάγματος αν συντρέχει λόγος έκπτωσης του εν λόγω "μπουμπουκιού" από το βουλευτικό αξίωμα και παραπομπή σε δίκη!
    Κώστας Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «τουρκική και αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους».

    Λογικά, η φράση είναι λόγος παραπομπής για εσχάτη εθνική προδοσία, ως αποσκοπούσα στην ελάττωση της ελληνικής επικράτειας.
    Από την άλλη πλευρά, ο εν λόγω κύριος θα έπρεπε να είχε κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμα του βουλευτού, ενδεχομένως να του είχε αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια και απελαθεί από την χώρα.
    Δηλώνει ανοικτά πράκτορας της Άγκυρας και να δείτε ότι ούτε από το ΠαΣοΚ δεν θα τον διαγράψουν. Μήπως είχαν διαγράψει τους Γκαλίπ και Ιλχάν; Μήπως διέγραψαν την Καραχασάν;
    Το ερώτημα είναι γιατί δεν βρίσκεται κάποιος να του κάνει αγωγή, όπως έκανε ο Λυλουρέζος στην χούντα; Έγινε καθόλου συζήτηση στην Βουλή; Στις ειδήσεις άκουσα τον εκπρόσωπο του ΛαΟΣ, Κυριάκο Βελόπουλο, να λέει ότι θα φέρει το θέμα στην Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.