19/5/09

Επιτροπή κατά της παραποίησης των ιστορικών γεγονότων συνέστησε η Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνέστησε νέο όργανο με αρμοδιότητα να εμποδίζει τις «απόπειρες παραποίησης των ιστορικών γεγονότων» που βλάπτουν τα συμφέροντα της Ρωσίας, ανακοίνωσε την Τρίτη το Κρεμλίνο.
«Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπέγραψε διάταγμα για τη σύσταση 'επιτροπής παρά τω προέδρω', η οποία θα εμποδίσει τις απόπειρες παραποίησης της ιστορίας που βλάπτουν τα συμφέροντα της Ρωσίας» αναφέρει η ανακοίνωση χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Στις 8 Μαΐου ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε τις αυξανόμενες απόπειρες «παραποίησης των ιστορικών γεγονότων», κυρίως όσον αφορά το ρόλο της Ρωσίας στη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων κατά της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Συναντούμε όλο και περισσότερο αυτό που σήμερα αποκαλούμε παραποίηση των ιστορικών γεγονότων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο και υπογραμμίζει ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν να αμφισβητήσει τα επιτεύγματα του λαού μας».
Οι ρωσικές αρχές ετοιμάζουν επίσης ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την ποινική δίωξη σε περίπτωση παραποίησης των γεγονότων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Μόσχα καταδικάζει συχνά τη θέση των βαλτικών χωρών, οι οποίες θεωρούν ότι κατελήφθησαν και δεν απελευθερώθηκαν από το σοβιετικό στρατό.
ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. Εμείς αντιθέτως στέλνουμε τη Μαριέττα στην Ευρωβουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο στην Ρωσια!Το παραδειγμα της μεγαλης και φιλης χωρας να ακολουθησουμε και εμεις εδω,στην Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την άλλη, η Ελλάδα "ξέχασε" πλήρως την ιστορία. Την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, την Μικρασιατική καταστροφή, την γενοκτονία, τα γεγονότα της Πόλης, κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Μόσχα καταδικάζει συχνά τη θέση των βαλτικών χωρών, οι οποίες θεωρούν ότι κατελήφθησαν και δεν απελευθερώθηκαν από το σοβιετικό στρατό;;;;;
    Δηλαδή δεν έχουν οι βαλτικές χώρες δικαίωμα να ερμηνεύουν την ιστορία τους όπως εκείνες νομίζουν; Αν πραγματικά ήθελε ο σοβιετικός στρατός να τις απελευθερώσει, τότε γιατί τους έκατσε στο σβέρκο δεκαετίες μετά την "απελευθέρωσή" τους; σβάστικα ή σφυροδρέπανο ήταν οι μόνες επιτρεπόμενες επιλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Ετσι κάνουν οι σοβαρές χώρες.
    Βλέπε Ρωσία, Γαλλία (και κάποιες άλλες). Χώρες που φροντίζουν πραγματικά για την Ιστορική κληρονομιά τους, και την γλώσσα τους και δεν αφήνουν καμία σαχλαμάρα και κανένα εξωτερικό συμφέρον να τα υποδαυλίσει και να τα ακυρώσει.
    Μόνο έτσι έχει μια εθνότητα μέλλον. Να γνωρίζεις σε βάθος
    το παρελθόν σου...αλλιώς είσαι για να σε κλαίνε οι ρέγγες.....παράδειγμα:
    Δες Ελλάδα. (και πως την κατάντησαν οι ότι φάμε και ότι πιούμε και οι έλα μώρε τώρα με τι ασχολείσαι...)


    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εμεις στηνουμε επιτροπες παραποιησης της ιστοριας ,

    στη γιουροβιζιον και στο μπασκετ γραφουμε ιστορια,

    επικεφαλης του ψηφοδελτιου η μαυρισμενη απο το λαο γιαννακου για της επιλογες της στην Ελληνικη ιστορια τη στιγμη που επί των ημερών της βγήκε και εγκύκλιος, όχι μόνο να τιμάται το ολοκαύτωμα στα Ελληνικά Σχολεία, αλλά και να εκπαιδεύονται με έξοδα του Ελληνικού Κράτους στο Ισραήλ Έλληνες Εκπαιδευτικοί στην διδασκαλία του ολοκαυτώματος

    τι να περιμενουμε τελικα να βγει κατι καλο ?
    οταν θελει και η κουτση μαρια να μπει στο ευροψηφοδελτιο για να ικανοποιησει τις φιλοδοξιες της και οχι να υπηρετησει την Ελλαδα

    ολοι επενδυουν στην παιδεια και την ιστορια τους εκτος απο εμας ,
    ακομη και τα σκοπια φτιαχνουν ιστορια και εμεις συστηματικα καλιεργουμε τη ληθη


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μα γιατι φιλε νημα?
    και οι ελληνες πολιτικοι πονανε τη γλωσσα μας.
    δεν ειχε πει η κυρια διαμαντοπουλου να γινουν τα αγγλικα δευτερη επισημη γλωσσα στην ελλαδα? (ισως για να μιλαει με μεγαλυτερη ευχερεια ο κυριος παπανδρεου στο ελληνικο κοινοβουλιο).
    δεν ειχε πει κυπριος πολιτικος να καταργηθουν οι φθογγοι και να μεινουν τα ι και ο μονο?δεν ειχε πει ελληνας πολιτικος να υιοθετησουμε το λατινικο αλφαβητο?
    Ολοι αυτοι αγαπανε την ελληνικη γλωσσα και στις 7 Ιουνιου ζητανε την ψηφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Ρώσοι όπως καταλαβαίνω , είναι στην ακριβώς αντίθετη θέση από εμάς . Εμείς παλεύουμε για να μην σβηστεί το γεγονός ότι αδικηθήκαμε και προσφέραμε ενώ αυτοί προσπαθούν να πνίξουν τις φωνές των μικρών που λένε ότι αδικήθηκαν από τους Ρώσους . Έχω την εντύπωση ότι εμείς έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα ενώ αυτοί φυσικά όχι .
    Για εμένα , αυτό είναι το σημαντικότερο κριτήριο για το αν πρέπει να υποστηρίξουμε μια πράξη- το δίκιο και οι Ρώσοι δεν το έχουν .

    Pro

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.