7/5/09

Οι ριψάσπιδες φυγόστρατοι και η αντιμετώπισή τους

ΚΑΘΑΡΕΣ κουβέντες: Όσοι αποφεύγουν την προσφορά ένστολης και ένοπλης υπηρεσίας προς την πατρίδα είναι ριψάσπιδες. Και οι ριψάσπιδες, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είναι λιποτάκτες και δειλοί. Οι φυγόστρατοι είναι λιποτάκτες έναντι των ευθυνών τους προς την πατρίδα, επειδή ενσυνείδητα αποφασίζουν να την εξαπατήσουν. Αδιαφορούν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Με την ενσυνείδητη αποφυγή υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά φωνάζουν ξεκάθαρα ότι δεν τους νοιάζει αν η πατρίδα τους απειληθεί, κινδυνεύσει ή χαθεί. Αρκεί το δικό τους, ευτελές σαρκίο να σωθεί και γαία πυρί μιχθήτω. Οι φυγόστρατοι είναι καταδότες της πατρίδας τους, επειδή με την αποφυγή στράτευσής τους, τη στερούν και από τις δικές τους δυνάμεις ώστε να την καταστήσουν ικανή να αντιπαλαίσει προς επίβουλους εχθρούς όπως σήμερα κατά του Τούρκου Αττίλα.
Οι φυγόστρατοι, με την ενσυνείδητη άρνησή τους να υπηρετήσουν, αφοπλίζουν την πατρίδα τους και την παραδίδουν σφάγιο στον Τούρκο. Με απλά λόγια, φωνάζουν στον Τούρκο εισβολέα και κατακτητή της πατρίδας μας ότι κανείς σχεδόν δεν υπάρχει για να την υπερασπίσει επειδή υπάρχει μια στρατιά ριψάσπιδων, έτοιμων να την παραδώσουν στην αρπακτική βουλιμία του. Κι αυτούς τους άθλιους λιποτάκτες, κυβερνήσεις και κόμματα, για λόγους ψηφοθηρικούς και κομματικούς, ανέχονται να προσβάλλουν, να εξευτελίζουν και να αποθωρακίζουν τον τόπο. Οι φυγόστρατοι, με την υποκίνηση και ενθάρρυνση εξίσου ριψάσπιδων γονιών, παίζουν τους πελλούς για να τους βγάλουν σκάρτους. Πριν από μερικά χρόνια, η φυγοστρατία ισοδυναμούσε με προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ατιμία και προσβολή. Ο φυγόστρατος δήθεν πελλός δεν τολμούσε να κυκλοφορήσει. Όλοι τον έφτυναν και τον κατηγορούσαν ως υπονομευτή και εχθρό της πατρίδας.
Σήμερα, που οι αρχές και οι αξίες, που διαχρονικά οικοδομούν τους ευπρεπείς και αξιοπρεπείς ανθρώπους, λασπώνονται στην αναξιοπρέπεια, στην ευτέλεια, στην ιδιοτέλεια και στην παλιανθρωπιά, θεωρείται… τιμή και κατόρθωμα η απατεωνιά της ενσυνείδητης φυγοστρατίας. Οι επιτελείς του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς ανησυχούν σφόδρα από την έκταση του νοσηρού αυτού φαινόμενου. Όποιος κληρωτός δηλώσει πελλός ή με ψυχολογικά προβλήματα, αναστέλλεται η στράτευσή του και τελικά απολύεται. Και τι κάνουν αυτοί οι άθλιοι; Περιγελούν συνομήλικους και φίλους τους ότι είναι μ…..ες, που υπηρετούν και δεν παίζουν κι εκείνοι πελλόν. Κομπάζουν και καυχώνται, οι θρασείς ριψάσπιδες, ότι θα πάνε για σπουδές ενώ οι φίλοι τους θα λιώνουν στ’ άρβυλα. Αυτός ο τόπος είναι κατεχόμενος; Απειλείται με αφανισμό; Θέλει ελευθερία; Ανάλογα πρέπει να αντιμετωπίζονται όσοι ενσυνείδητα τον ξεπουλούν στον εχθρό.
Επειδή οι φυγόστρατοι έχουν, λένε, ψυχολογικά προβλήματα ή είναι ψυχικά διαταραγμένοι, η πολιτεία με αγάπη πρέπει να φροντίσει για την προφύλαξή τους: Να μην επιτρέπεται σε κανέναν φυγόστρατο να διεκδικεί θέση σε καμία δημόσια ή ημικρατική υπηρεσία ή στον ιδιωτικό τομέα. Να μη γίνονται δεκτοί στα Πανεπιστήμια. Να μη δικαιούνται να οδηγούν αυτοκίνητο. Να μην μπορούν να ταξιδεύουν, να μετακινούνται, να κυνηγούν. Να παρακολουθούνται στενότατα από ψυχιάτρους και, κατά καιρούς, να εγκλείονται σε ψυχιατρικές κλινικές για καλύτερη παρακολούθηση και έλεγχο της πελλάρας και της ψυχικής διαταραχής τους. Να δούμε τότε ποιος ξεφτιλισμένος γονιός θα ανεχθεί αυτόν τον κοινωνικό και επαγγελματικό αποκλεισμό του γιου του. Να δούμε τότε ποια ξιππασμένη, αππωμένη μητέρα θα δεχόταν ο κανακάρης της να μην υπηρετεί τη θητεία του. Τέτοια μέτρα απαιτούνται. Ποια κυβέρνηση και ποια κόμματα έχουν τα κότσια; ΟΥΔΕΙΣ!
ΣΗΜΕΡΙΝΗ - ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

19 σχόλια:

  1. μην περιμενουμε ποτε απο τους πολιτικους μας να εφαρμοσουν τετοιες αποφασεις και ας ειναι σωστες γιατι πολυ απλα ενα αρκετα μεγαλο ποσοστο απο αυτους και απο τους κανακαρηδες τους ειναι φυγοστρατοι η ακομα οσοι υπηρετησαν υπηρετησαν απο τον καναπε του σπιτιου τους...την σημερινη εποχη οσοι υπηρετουμε η υπηρετησαμε την πατριδα θεωρουμαστε κοροιδα...... ακομα και ελληναρα η φασιστα με εχουν αποκαλεσει προσωπικα εμενα επειδη εχω πει οτι ηταν τιμη μου που υπηρετησα την πατριδα.
    Μανος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΙ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ. ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΨΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, ΕΓΩ ΕΔΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ "ΣΑΚΗ" ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ ΕΦΤΑΣΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΊΝΑΙ ΚΑΚΟ "ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να συμπληρώσω πως ακόμα πιο φασίστας είσαι αν δε βάλεις βύσμα να πάρεις καλή μετάθεση-ειδικότητα-άδεια κ.τ.λ.
    Και ερωτώ, δεν είναι οι αξιωματικοί μας αυτοί που τελικά θα δώσουν όλες αυτές τις ευκολίες στους "βυσματούχους";
    Η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια έχουν βαθιά τις ρίζες τους στην κοινωνία μας και ο στρατός δεν εξαιρείτε δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσα ακόμα και από ποιούς θα υποφέρει η ΚΥΠΡΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σοβαρό-αξιόμαχο επαγγελματικό στρατό. Η Ελλάδα θα πρέπει να υπερεξοπλιστεί, με σύγχρονους εξοπλισμούς, να αγοράσει από την Ρωσία, και να προχωρήσει σε αμυντική συνεργασία με την Ρωσία, ανοίγοντας και Ρωσικές βάσεις σε Ελλάδα-Κύπρο.

    Η Ελλάδα δεν χρειάζεται στρατό με πολλούς στρατιώτες, αλλά S400, αεροπλάνα Σουχόι, κτλ. Η Τουρκία δεν φοβάται 100.000 παιδιά που κρατούν τουφέκια. Ούτε ακόμα και αν κάθε Έλληνας, όλοι οι Έλληνες, κρατούν από ένα καλάζνικοφ.

    Η Τουρκία φοβάται μια συστοιχία S300, φοβάται 30 Ρωσικά αεροπλάνα.

    Η Ελλάδα πρέπει να υπερεξοπλιστεί άμεσα. Στόχος πρέπει να είναι να υπερεξοπλιστεί περισσότερο και από το Ισραήλ. Πρέπει να δημιουργήσει ισχυρή αμυντική βιομηχανία, πράγμα που θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσει σταθερούς-ισχυρούς συμμάχους. Σύμμαχοι θα πρέπει να είναι οι Ορθόδοξες χώρες και πρωτίστως η Ρωσία, αλλά και οι Άραβες, Κούρδοι, Κίνα, Ινδία, Λατινική Αμερική.

    Χρειάζεται αλλαγή οικονομικής πολιτικής, αλλαγή πολιτιστικής πολιτικής.

    Χρειάζεται ΑΡΔΗΝ αλλαγή πολιτικής σε όλους τους τομείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δστυχώς East τα SU-35BM δεν συγκαταλέγονται ανάμεσα στα μαχητικά, που πρόκειται να επιλέξει η Ελλάδα προς το παρόν. Νομίζω πως βρήκαν κόλλημα ότι δεν είναι συμβατά με τα νέα ιπτάμενα radar. Πάντως σε περίπτωση, που επιλεγεί F-16E/F λόγω οικονομίας θα πρέπει όντως να αναβαθμιστεί η άμυνα με νέα αντιαεροπορικά ρωσικής κατασκευής και να πετάξει επιτέλους τα Rheinmetall για παλιοσίδερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 'Ποια κυβέρνηση και ποια κόμματα έχουν τα κότσια; ΟΥΔΕΙΣ!'

    εγω δε βλεπω που χρειαζονται τα κοτσια ,

    τους απειλει καποιος ?

    γιατι οι περισσοτερες πολιτικες αποφασεις οδηγουν στην ατυμωρησια και τον εκφυλισμο?

    ειναι τυχαιο?

    πιο συστηματικο δε γινεται,

    ποιος εχει συμφερον ?

    εξαλου τα παιδια τους σε γραφεια θα υπηρετουσαν ,

    αλλα η ουσια ειναι υποβαθμιζουν το θεσμο,
    κλονιζουν το ηθικο μας
    και το κανουν συνεχεια

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ7 Μαΐου 2009 στις 10:37 μ.μ.

    Αφήστε τα εθνικοπατριωτικά κατά μέρος κύριοι .θέλουμε να θεωρούμαστε κάτοικοι μιας δημοκρατικής χώρας και αυτό προϋποθέτει την αναγνώριση συγκεκριμένων δικαιωμάτων σε μερίδα πολιτών. Εξάλλου, υπάρχουν διάφοροι τρόποι εναλλακτικής θητείας με σημαντικότατη δυνατή συνεισφορά στην κοινωνία ή στον στρατό .Ή μήπως θεωρείται ότι η βυσματική λουφαδόρικη θητεία που επιδιώκαμε και επιδιώκουμε η πλειοψηφία των στρατευσίμων και ενίοτε καταφέρναμε ,(με την αρωγή πολιτικών στρατιωτικών, ακόμα και ανθρώπων της εκκλησίας),είναι περισσότερη πατριωτική από την ενναλακτική θητεία όταν γίνεται επίκληση ιδεολογικών ζητημάτων?
    Συμφωνω μαζί σου 11:33

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα πολλοί, αρκετοί, πολιτικοί είναι "ριψάσπιδες".Τι σημαίνει "νόμιμη απαλλαγή";;; Επειδή ο (π.χ) Τσοχατζόπουλος ήταν στην Γερμανία παίρνει νόμιμη απαλλαγή;;;Θεωρώ τουλάχιστον υποκρισία όλα όσα λέμε.Δεν υπηρέτησες στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν μπορείς να είσαι υποψήφιος σε καμία εκλογική διαδικασία.Ούτε πρόεδρος σε ποδοσφαιρική ομάδα...Εστω και σαν τον Ν.Παπ που πήγε στη Λήμνο και μάλιστα πήγε και η μάδερ του εκεί.Εστω και αν η μάδερ του επέστρεψε με το απογευματινό και αυτός με το βραδυνό...Οποιος είναι ανίκανος να υπηρετήσει είναι ανίκανος και να γίνει δημόσιος άνδρας.Νομίζω.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγγνώμη που θα επαναληφθώ. Να γίνονται σωστοί εξοπλισμοί αλλά κυρίως από την εγχώρια βιομηχανία. Ήδη υπάρχει βιομηχανία που συμμετείχε στην ανάπτυξη του IRIS-T. Έτσι ενισχύεται κυρίως η εθνική ανεξαρτησία. Εθνική ανάπτυξη τεχνογνωσία και παραγωγή. Στο Defence.net αναφέρθηκε ότι οι τούρκοι προχώρησαν στην ανάπτυξη των δικών τους πυραύλων τύπου IRIS-T και αέρος επιφανείας (εναντίων πλοίων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο νοσοκομείο αεροπορίας ο Μουτσινάς για να πάρει Ι5!

    Ο κ. Μουτσινάς, τέσσερα χρόνια μετά το σάλο που είχε προκαλέσει η υπόθεση με τα περίφημα χαρτιά Ι5 προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο (η οποία εκδικάζεται αυτές τις ημέρες), επιδιώκει να μην υπηρετήσει τη θητεία του, κουκουλωμένος με κάποιο σεντόνι του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.
    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, ευελπιστώντας ότι θα τον κρατήσουν -αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζει- μακριά από την πύλη του στρατοπέδου. Ο Νίκος Μουτσινάς φέρεται να επικαλείται μια σειρά από σοβαρά παθολογικά -και όχι ψυχικά- (όπως πληροφορούμαστε από πηγή του περιβάλλοντός του) ζητήματα, τα οποία ευελπιστεί να «μπλοκάρουν» την...

    εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Το «παίζει» δηλαδή ή είναι πραγματικά άρρωστος για να μην υποχρεωθεί να ντυθεί στο χακί (στο ραφ της Αεροπορίας για την ακρίβεια), όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες όλοι οι άρρενες Ελληνες πολίτες άνω των 18 ετών. Ο παρουσιαστής και performer, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχει επικαλεστεί ακόμη και ορθοπεδικά προβλήματα -συγκεκριμένα στο γόνατο- προκειμένου να μην πιάσει όπλο στα χέρια του και να μείνει στο σπιτάκι του και στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις - που ήδη έχουν τρέχουν για τη νέα σεζόν.
    espresso(Όλο το ρεπορτάζ εκεί)


    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/5_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρασκευή, 8 Μάϊος 2009
    Ο Μουτσινάς πριν πάει για το Ι5 έτρωγε του...σκασμού τα σουτζουκάκια στην Λυκαβηττού

    "Διαβάζω για τον Μουτσινά που πάει να πάρει το Ι5 και τρελαίνομαι.Ηταν σε διπλανό τραπέζι προχτές το βράδυ στο Διαγωνίως στην Λυκαβηττού και το τι σουτζουκάκια ντολμαδάκια και γύρο Θεσ/νίκης κατέβασε "δεν υπάρχει".Μετά από τέτοιο γεύμα μόνο...


    αν είσαι απόλυτα υγιής σηκώνεσαι από την καρέκλα.Και σας πληροφορώ δεν διέκρινα καμία πάθηση εκτός της γνωστής και μη αποκρύπτουσας..."

    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/5_5601.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να γίνουν εξοπλιστικά προγράμματα σχολιάζουν κάποιοι αναγνώστες.

    Να γίνονται εξοπλιστικά προγράμματα με διαφανείς διαδικασίες συμπληρώνω εγώ.
    Μήπως αυτό είναι ένα θέμα πολύ σοβαρότερο από τους φυγόστρατους που δεν έχουν προβλήματα υγείας;;;
    Κατά καιρούς πολλοί έχουν κάνει λόγο για φαγοπότι γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σύγχρονο σοβαρό αξιόμαχο επαγγελματικό στρατό. Ο στρατός της Ελλάδας έχει μείνει στην εποχή των Βαλκανικών πολέμων, στην εποχή της δημιουργίας των κρατών-εθνών, στην εποχή του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, του 1922, και του Ελληνοιταλικού πολέμου του 1940.

    Επίσης χρειάζεται μία ριζική συνολική αλλαγή της πολιτικής των εξοπλισμών, της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, της διπλωματίας, των ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ, και μία ριζική αλλαγή της οικονομικής, πολιτιστικής πολιτικής, κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρέπει να θυμάστε ότι η "γονατο-αγκωνιαία θέση-στάση προκαλεί επώδυνες εκδορές στα γόνατα και τους αγκώνες και.... τωρα πως να κάνει προσοχή ή 1-2 κάτω το...παλλουκάρι. Αυτά να τα βλέπετε ηλιθιοι που παρακολουθείτε αυτές τις εκπομπές και μαζέυουν διαφημίσεις οι λούγκρες.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι,νομίζω ότι διαφευγει ακόμη στην αλλοδαπή ο ιατρός του ΝΙΜΙΤΣ(;;;) που χορηγούσε τα πιστοποιητικα έναντι αδράς αμοιβής.Όμως ολα τα πιστοποιητικά με την υπογραφή του έπρεπε ή δεν έπρεπε να θεωρηθούν ΑΚΥΡΑ;;;; Μήπως έγινε "γαργάρα";;;Και μην ξεχνάτε τις περιπτώσεις του Νιόνιου,του Νταλάρα(;;)του Λαζό και πολλών ών ούκ έστι αριθμός.Θυμάμαι ότι όταν υπηρετούσα στο 424 ερχόταν άνδρες με παιδιά(κυριολεκτώ οταν λέω άνδρες) ,δήλωναν φούστηδες στον Νευρολ-Ψυχίατρο και έπερναν αναβολή στην αναβολή.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το γνωστό και πολυπατημένο δρόμο της οριστικής απαλλαγής από το στρατό λόγω (ανυπέρβλητων και σοβαρών) προβλημάτων υγείας φαίνεται να ακολουθεί και ο τηλεπαρουσιαστής και ηθοποιός Νίκος Μουτσινάς σε ένα ακόμα σκάνδαλο που αναμένεται να δημιουργήσει αναταράξεις στη στρατευμένη νεολαία. Ο κ. Μουτσινάς, τέσσερα χρόνια μετά το σάλο που είχε προκαλέσει η υπόθεση με τα περίφημα χαρτιά Ι5 προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο (η οποία εκδικάζεται αυτές τις ημέρες), επιδιώκει να μην υπηρετήσει τη θητεία του, κουκουλωμένος αυτές τις ώρες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», με κάποιο σεντόνι του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένει τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, ευελπιστώντας ότι θα τον κρατήσουν -αν όλα πάνε όπως τα υπολογίζει- μακριά από την πύλη του στρατοπέδου. Ο ταλαντούχος Νίκος Μουτσινάς φέρεται να επικαλείται μια σειρά από σοβαρά παθολογικά -και όχι ψυχικά- (όπως πληροφορούμαστε από πηγή του περιβάλλοντός του) ζητήματα, τα οποία ευελπιστεί να «μπλοκάρουν» την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Το «παίζει» δηλαδή ή είναι πραγματικά άρρωστος για να μην υποχρεωθεί να ντυθεί στο χακί (στο ραφ της Αεροπορίας για την ακρίβεια), όπως κάνουν εδώ και δεκαετίες όλοι οι άρρενες Ελληνες πολίτες άνω των 18 ετών. Ο παρουσιαστής και performer, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έχει επικαλεστεί ακόμη και ορθοπεδικά προβλήματα -συγκεκριμένα στο γόνατο- προκειμένου να μην πιάσει όπλο στα χέρια του και να μείνει στο σπιτάκι του και στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις - που ήδη έχουν τρέχουν για τη νέα σεζόν.

    Και μπορεί βέβαια πηγές από το περιβάλλον του να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που είχαμε από προχθές για τον τηλεπαρουσιαστή (ότι δηλαδή επιδιώκει την απαλλαγή), δημιουργεί όμως εξαιρετική καχυποψία η «πολυασθένεια» την οποία φέρεται να έχει υποστηρίξει ο Μουτσινάς ενώπιον των γιατρών που τον εξέτασαν. Γεγονός που δημιουργεί εύλογους συνειρμούς για άλλες μαύρες καταστάσεις του παρελθόντος, με «τρελόχαρτα» και «ψυχωσικές» διαταραχές που επικαλέστηκαν έτεροι «αναγνωρίσιμοι» πολίτες, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, τραυματίζοντας την περίφημη ισονομία και αξιοκρατία που το Σύνταγμα επιτάσσει. Τα πραγματικά περιστατικά του νέου σίριαλ Μουτσινά, ο οποίος αρνείται πεισματικά να καταταγεί στις Ενοπλες Δυνάμεις, δεν μας πείθουν ότι δεν έχει επικαλεστεί και ο ίδιος κάποιας φύσης «ψυχολογικά κωλύματα» για να τη... σκαπουλάρει. Ολα τώρα θα κριθούν από την επιτροπή απαλλαγών που μετά το κάζο του 2005 με την υπόθεση Παπακαλιάτη, έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους κάθε λογής φυγόπονους και επαγγελματίες φυγόστρατους.

    Το team των celebrities εξακολουθεί λοιπόν να αρνείται το στρατό, να λουφάρει από τις αγγαρείες και τις σκοπιές χρησιμοποιώντας την αναγνωσιμότητά του. Πλην της υπόθεσης Παπακαλιάτη, κάποιοι πολύ γνωστοί κατάφεραν με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες να γλιτώσουν τη στράτευση, κάποιοι άλλοι αρκέστηκαν στην «παραλλαγή». Ο Κώστας Μαρτάκης, μπορεί να μην έψαξε (προς τιμή του) για απαλλακτικό, ωστόσο φρόντισε να εξασφαλίσει την προνομιακή μεταχείριση που τον άφηνε να βγάζει κατά καιρούς τα ναυτικά του ρούχα και να λικνίζεται on stage σε συναυλίες. Τώρα είναι η ώρα του Νίκου Μουτσινά. Κρύβεται στο ΓΝΑ και παρά την «πολυασθένειά» του, κάνει δημιουργικά σχέδια για το μέλλον του και τη δουλειά του επιδιώκοντας να παραπλανήσει για να διαφύγει από την τσιμπίδα του νόμου.

    Ο πρώην οικοδεσπότης του «Πρωινού καφέ» είχε κληθεί το Φεβρουάριο του 2008 να υπηρετήσει τη θητεία του στην Αεροπορία, συγκεκριμένα στην 129 Πτέρυγα υποστήριξης της βάσης του Ελληνικού, αλλά επέλεξε να μην εμφανιστεί. Οι λόγοι για τους οποίους δεν έδωσε το παρών παραμένουν ασαφείς. Ωστόσο, ο πρώην παρουσιαστής του «Πρωινού καφέ», επτά μήνες αργότερα, καταδικάστηκε από το Αεροδικείο Αθηνών σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή για ανυποταξία. Συγκεκριμένα, η υπόθεση εκδικάστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου όπου ο 32χρονος παρουσιαστής-ηθοποιός επίσης δεν έδωσε το παρών, καθώς εκείνο το πρωινό, στις 10.00 ακριβώς, ήταν η πρεμιέρα του με την Κατερίνα Ζαρίφη στον «Πρωινό καφέ». Βέβαια, άνθρωπος από το περιβάλλον του παρουσιαστή δήλωσε τότε πως η υπόθεση είχε κλείσει πολύ νωρίτερα από τις 15 Σεπτεμβρίου).

    Ανεξάρτητα από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ο Νίκος Μουτσινάς έχει ήδη συμφωνήσει κάποιες από τις επόμενες επαγγελματικές του δραστηριότητες. Μπορεί να μην έκλεισε ακόμη κάτι τηλεοπτικό, φρόντισε όμως να βρίσκεται από τη νέα σεζόν στο θέατρο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Μίκος Μουτσινάς θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παράσταση «Σεσουάρ για δολοφόνους» που θα ανέβει και την επόμενη χρονιά στο θέατρο «Αποθήκη». Οσο για το ρόλο του; Θα υποδυθεί το χαρακτήρα που έκανε φέτος ο Τάκης Ζαχαράτος. Ως γνωστόν, ο τελευταίος δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με τον υπόλοιπο θίασο κι έτσι αποχώρησε.
    http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&artid=991828&catID=16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σπανιώς υπάρχει τόσο σοβαρό πρόβλημα, το συναντάμε σε ανθρώπους που..φυσικα δεν ειναι σε θέση να δουλεύουν στην τηλεόραση..Όσο για τον Μαρτάκη, επειδη έτυχε να είμαι στο Πολεμικό Ναυτικό όταν μπήκε, την επόμενη ώρα που μπήκε, "κάποιοι" φρόντισαν να τον βγαλουν κατευθειαν εξω απο το στρατόπεδο πριν καν ορκιστει..!!και φυσικά οτι ο Μαρτάκης υπηρετεί, ειναι απλά ΨΕΜΑ, καθότι είναι με απόσπαση στο οικημα του ΑΓΕΝ και δεν παταει ΠΟΤΕ.. Αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τζάμπα έκανε την κομπίνα ο Παπακαλιάτης- Με νέα διάταξη εξαγοράζεται η ανυποταξία με 90 ευρώ
    Τελικά τζάμπα καταδικάστηκε με 30 μήνες ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για το Ι5 που πήρε με πλαστά χαρτιά. Έναντι 90 ευρώ θα μπορούν ως τις 31 Δεκεμβρίου να εξαγοράζουν ξανά κάθε μήνα πρόσθετης στρατιωτικής θητείας που έχουν χρεωθεί οι πάνω από 33.000 ανυπότακτοι.
    Από την 1η Ιανουαρίου 2010, όσοι δικαιούνται εξαγορά, θα την πληρώνουν με 1.100% αύξηση, δηλαδή αντί 1.000 ευρώ τον μήνα.
    Αρχικά, στην κοινή απόφαση των αρμοδίων Υπουργείων, Άμυνας και Οικονομικών, τον περασμένο Δεκέμβριο(16/12/08), δεν...
    προβλεπόταν κάτι τέτοιο(μεταβατική περίοδος), αλλά τώρα, προστέθηκε νέα παράγραφος που αναφέρει ότι :

    "κατ΄ εξαίρεση όσοι κηρύχτηκαν ανυπότακτοι ή λιποτάκτες μέχρι 17-12-2008 και διέκοψαν ή θα διακόψουν την ανυποταξία ή τη λιποταξία τους μέχρι 31-12-2009 καταβάλλουν για την εξαγορά κάθε μήνα πρόσθετης υποχρέωσης που επιβλήθηκε το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ".

    Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας αναφέρεται ότι όσοι στρατευμένοι κλήθηκαν και πλήρωσαν μέχρι τώρα την οφειλόμενη εξαγορά με 1.000 ευρώ τον μήνα, η διαφορά θα τους επιστραφεί".

    http://aletri.blogspot.com/2009/05/blog-post_9137.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.