9/5/09

Κ. Καραμανλής: Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τίποτα να συγκαλύψει


Σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού στην ΚΕ της ΝΔ, στη Θεσσαλονίκη.
«Διανύουμε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Την πιο κρίσιμη από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο τελευταίος χρόνος ήταν ιδιαίτερα δύσκολος. Οι μήνες που ακολουθούν είναι καθοριστικής σημασίας. Θα κρίνουν την ένταση, αλλά και την έκταση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής θύελλας. Θα κρίνουν τη δυνατότητά μας να τις περιορίσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής στην ομιλία του, στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, που συνέρχεται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
Πρωθυπουργός έκανε λόγο για τρεις στόχους της κυβέρνησης, οι οποίοι είναι: οι δράσεις για τη δημοσιονομική σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις για στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας και η θωράκιση της εργασίας και η αρωγή στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Σχετικά με το διακοπή των εργασιών της Βουλής, ο κ. Καραμανλής, δήλωσε πως «Ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έφτασε τώρα στο σημείο να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για δήθεν οργανωμένη σκανδαλολογία και σπίλωση[…]. Η Βουλή σχεδόν πάντα διέκοπτε τις εργασίες της πριν τις ευρωεκλογές. Παραπληροφορούν όταν αποκρύπτουν το γεγονός ότι η Βουλή αυτή ερεύνησε όλες τις υποθέσεις που της διαβιβάστηκαν από τη Δικαιοσύνη. Και αυτό σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν στη διάρκεια των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ».

Σύγκρουση στη σκιά της παραίτησης Βερελή
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τίποτε να κρύψει. Δεν έχει τίποτε να συγκαλύψει. Η Κυβέρνηση υπηρετεί με συνέπεια τους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλει να βαδίσει η Χώρα στις ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους. Επιδιώκει ήπιο πολιτικό κλίμα. Είναι αφοσιωμένη στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα του τόπου».
Ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ. ενωμένη δράση στη μάχη των ευρωεκλογών, «κανένας δεν πρέπει να λείψει», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Προχωρούμε, όλοι μαζί, με ξεκάθαρους στόχους:
- Την επίλυση των προβλημάτων του Λαού.
- Τη θωράκιση της Χώρας απέναντι στη διεθνή κρίση.
- Τη διασφάλιση νέας προοπτικής για το μέλλον.

Από τον αγώνα αυτό, κανένας δεν πρέπει να λείψει. Όλοι παρόντες. Σε διαρκή επαφή με τους κοινωνικούς φορείς. Σε ένα διαρκές άνοιγμα στην Κοινωνία. Μιλήστε για το έργο μας. Μιλήστε για τους στόχους μας. Με παρρησία. Με ειλικρίνεια. Τολμούμε τη σύγκριση σε όλους τους τομείς».
www.kathimerini.gr

8 σχόλια:

  1. Δυο παροιμίες ταιριάζουν:

    Και εμείς κακό χερόβολο και σεις κακό δεμάτι

    Εκειά που οι καπετάνοι κρεμούσαν τα άρματα βαρούν οι γύφτοι τα νταούλια

    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωσεί παρών.
    Δεν είδα, δεν άκουσα, όμως μιλώ για τα παλιά, και για εκείνα που δεν έκανα και θα... θα... θα...(πολύ ανήφορος), επιτέλους θα.. κάνω.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είπε:Δημοσιονομική σταθερότητα (αλλού παπάς αλλού τα ράσα βλέπε προυπολογισμό).Μεταρρυθμίσεις?!(που?στην υγεία,στην παραπαιδεία ή στις προσλήψεις στο δημόσιο π.χ.). Αρωγή στις ευπαθείς ομάδες(για κάνε μια βόλτα στην αγορά να δω τα αντανακλαστικά σου,στο Ιράκ πετάνε παπούτσια εδώ ντομάτες).Για την ασφάλεια του πολίτη και τα εθνικά θέματα καμμία αναφόρα?Γιατί απαξιώνεις το έργο σου?
    Αφού ξέκανε τα dvd κατασκοπίας και περιπέτειας (υποκλοπές,πακιστανοί,διαφθορά και σκάνδαλα) είπε να το ρίξει και στις κωμωδίες.
    Χαμογελάτε και βαράτε παλαμάκια,μας πέρνουν οι κάμερες άλλωστε η είκονα μένει.Το λέει και ο Λούλης.
    Μην τους αβαντάρετε άλλο.Η αδυναμία τους συντηρήται και η αλαζονία τους τρέφεται από την δική μας ανεκτικότατα και την τεχνιτή κούραση.Δεν ειναι πιο έξυπνοι από κανέναν μας.

    Φιλικά

    Sting,ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κουράστηκε να κρύβει, να κουκουλώνει, να στηρίζει κλέφτες και ανάξιους, τους οποίους μετά από κανέναν χρόνο εγκαταλείπει. Κουράστηκε, λέει, και είναι φυσικό. Εγώ τον καταλαβαίνω απολύτως. Ήταν ένα πλούσιο παιδί, σπουδαγμένο στην Αμερική, με τους φίλους του, τα μπαράκια του και τις καφετέριές του.
    Το φώναξαν κάποιοι και του είπαν "πρέπει να αναλάβεις αρχηγός του κόμματος που ίδρυσε ο θείος σου, του οποίου έχεις και το ονοματεπώνυμο". Το παιδί δεν έκανε για πολιτικός, δεν ήταν γεννημένος ούτε για ηγέτης, ούτε είχε κανένα ιδιαίτερο χάρισμα στην πολιτική. Το έμπλεξαν σ' αυτήν και χάθηκε, κουράστηκε. Αφήστε τον ήσυχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σταμάτησαν αιφνιδιαστικά οι εργασίες της ΒουλήςΚοινοβουλευτικό πραξικόπημα με σκοπό την παραγραφή σκανδάλων!! Πιάσαμε πάτο. Δεν ξέρω αν έχει νόημα, αλλά θα στείλω επιστολή στον ΠτΔ, ο οποίος υπέγραψε το κλείσιμο της Βουλής, καθιστώντας τον συνυπεύθυνο για την κατάντια της χώρας και συνένοχο των παρανόμων που με τον τρόπο αυτό, πέτυχαν την διαγραφή των αδικημάτων τους. Και λέω ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ και ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ, διότι είμαι βέβαιος τώρα ότι ήσαν παράνομοι και ότι είχαν διαπράξει αδικήματα. Διαφορετικά θα άφηναν την Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να κάνει την δουλειά της. Α Ι Σ Χ Ο Σ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με όλους, αλλά μεταξύ δύο κακών το μη χείρον βέλτιστον...ο νοών νοείτω και προβληματισθέτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν θα ηθελα να σχολιασω αυτα που λενε οι δυο αρχηγοι,
    τι να λεμε ?
    ειπε αυτο και το αλλο ,
    εχουμε αρκετα απο αυτα που εχουν κανει και κυριως πολλα απο αυτα ποου δεν εχουν κανει,
    κρινονται λοιπον απο πραξεις και παραλειψεις και οχι αερολογιες σε ενα θεατρο σκιων,

    καποιος λοιπον εξαγοραζεται και πρατει εναντια στο δημοσιο συμφερον.

    ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΛΑΣΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ?
    (δυο περιοδους της βουλης?)

    δεν ειναι προδοσια αυτο οταν την εμπιστοσυνη του ελληνικου λαου την ξεπουλας σε καπου?

    δεν εισαι υποπτος για τελεση νεου παρομοιου ή σοβαροτερου αδικηματος?
    μετα απο καποιο χρονο παραγραφεται και η διαθεση που εχει?

    εγω θα πω οτι αυτη η προδιαθεση που εχει καποιος μεγαλωνει ειδικοτερα οταν μενει ατιμωρητο,

    για μενα η τιμωρια θα επρεπε να ειναι πολυ αυστηρη τουλαχιστον φυλακιση , δεν εχει νοημα χρηματικο προστιμο ή αναστολη,

    αλλα ακομη και αν δεν θελουν φερθουν αυστηρα σε ενα προσωπο γιατι δεν προστατευουν τουλαχιστον τον θεσμο?

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΟΣ , ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΘΕΣΗ,

    αυτο για μενα ειναι αυτονοητο,
    εκμεταλευτηκες την εμπιστοσυνη και τα δικαιωματα που σου προσφερει το πολιτευμα μας για οικονομικο οφελος?

    δεν εισαι αξιος ουτε να ψηφισεις ,
    ουτε να κανεις την πιο ευτελη δουλεια και να πληρωνεσαι απο το κρατος

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙς ΕΚΤΙΜΑΜΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΥΡΩ.

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. «Έχουμε έναν πρωθυπουργό που ενώ «κληρονόμησε», δηλώνει κουρασμένος. Ο Κώστας Καραμανλής θα περάσει στην Ιστορία όχι για τις πολλάκις εξαγγελθείσες μεταρρυθμίσεις του, που δεν έγιναν ποτέ. Θα μείνει, ως ο πρωθυπουργός που δεν έπραξε απολύτως τίποτα! Ο ιστορικός του μέλλοντος, δεν θα έχει τίποτα σπουδαίο να θυμηθεί και να καταγράψει από τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ ως κυβέρνησης. Καμία θεσμική τομή, καμία μεγάλη επένδυση, κανένας μακρόπνοος σχεδιασμός. Μόνο ερασιτεχνική διαχείριση και σκάνδαλα… Η μόνη μεταρρύθμιση του Καραμανλή που θα καταγράψει η Ιστορία, είναι η απορρύθμιση στην Παιδεία των Γιαννάκου-Ρεπούση.
    Ο έτερος «κληρονόμος», που προαλείφεται μάλιστα για πρωθυπουργός, διατηρούσε μέχρι πρόσφατα ως σύμβουλο τον γνωστό για τις ανθελληνικές του θέσεις Βαλλιανάτο! Ο Γιώργος Παπανδρέου μας μίλησε παλιότερα για τον Θεόδωρο …Καραισκάκη (!!!) και θα περάσει στην Ιστορία ως ο πρώτος που έσπευσε να διαφημίσει το σχέδιο Ανάν, πριν ακόμη και από τους Αμερικανούς εμπνευστές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.