21/5/09

Σκωτία: Επίσημη έναρξη του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου της Ευρώπης


Dow Jones – Το τελευταίο τμήμα του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου της Ευρώπης θα ξεκινήσει την επίσημη λειτουργία του σήμερα από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Iberdrola Renovables SA , της ισπανικής ιδιοκτήτριας της ScottishPower, η οποία κατασκεύασε το πάρκο Whitelee στη Σκωτία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BBC, στην τελετή θα είναι παρών και ο Σκωτσέζος πρωθυπουργός Alex Salmond. Η αξία του έργου, το οποίο βρίσκεται στο Eaglesham Moor, του East Renfrewshire, ανέρχεται στις 300 εκατ. βρετανικές λίρες.
Η ScottishPower Renewables εκτιμά πως το πάρκο, το οποίο έχει 140 ανεμογεννήτριες, μπορεί να παράγει ενέργεια για 180.000 κατοικίες.
Η εταιρεία θέλει να προσθέσει ακόμα 81 ανεμογεννήτριες στο πάρκο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2008. Η αίτηση για τις πρώτες 36 εξετάζεται ήδη από την κυβέρνηση της Σκωτίας, σύμφωνα με το BBC.

© Dow Jones Newswires

ΠΗΓΗ  www.capital.gr


4 σχόλια:

  1. Για να μή ξεχνιόμαστε, είναι αυτοί "που κάποτε έτρωγαν βελανίδια."
    Τώρα μας βάζουν τα γυαλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν οι Αγγλοι με τον Γκορτον Μπραουν επιδοτουν τα ηλεκροκινιτα αυτοκινητα, εμεις κανουμε ποιο φτηνα τα τελη στα συμβατικα αυτοκινητα.
    Μαλλον οι πολιτικοι μας βρισκονται μια 20ετια πισω στα προβληματα της εποχης μας και στη πολιτικη που χαραζουν δυστηχως.
    Στην αγγλια γινεται χαμως για σπαταλισει μερικων εκατονταδων λιρων απο τους βουλευτες τους και στην Ελλαδα θαβονται σκανδαλα δεκαδων και εκατονταδων χιλλιαδων ευρωπουλων.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως ξέρει κάποιος να μας πει με πόση κατανάλωση ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ (που ΣΤΕΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ) και λοιπών τοξικών κατασκευάζονται τα πολυδιαφημισμένα πάνελ και οι ανεμογεννήτριες (ΑΧΡΗΣΤΑ τις περισσότερες ώρες του χρόνου και σε άπνοια αντίστοιχα, με ζέστη ή κρύο...), και αν αντί για αποκέντρωση-αυτάρκεια, οι ολίγοι πλουτίζοντες θα σώσουν με αυτά τα κλεμμένα, εμάς τα 7 ΔΥΣεκατομμύρια από τον κανιβαλισμό;http://www.youtube.com/watch?v=1d8G4mX70UYhttp://aftarkia.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αιολικά πάρκα καταστρέψαν την Ελλάδα. Πλουτίσαν 5 εταιρίες, οι οποίες εισπράτουν τεράστια κονδύλια από την ΕΕ, και η ΔΕΗ υποχρεώνεται να αγοράσει το ρεύμα από αυτούς πιο ακριβά από ότι το πουλάει, ενώ εκβιομηχανίστηκε και καταστράφηκε η ύπαιθρος και γέμισε καλώδια και πυλώνες υψηλής και μέσης τάσης. Όλα αυτά εις υγείαν των κορόιδων βέβαια...

    Ενώ από την άλλη, η Ελλάδα αρνείται πεισματικά το φθηνό οικονομικό φιλο-περιβαλλοντικό Φυσικό Αέριο της Ρωσίας, που είναι εξασφαλισμένο για πάνω από 100 χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.