2/5/09

Οργή προκαλεί η εκτέλεση νεαρής γυναίκας στο Ιράν

H εκτελεσθείσα Ιρανή, Ντελάρα Νταράμπι

«Δεν ήταν δίκαιη δίκη»
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντέδρασαν έντονα κατά της εκτέλεσης μιας νεαρής Ιρανής καλλιτέχνιδος για έναν φόνο που κατηγορείται ότι διέπραξε σε ηλικία 17 ετών.
Η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε εξοργισμένη από τον απαγχονισμό της καλλιτέχνιδος Ντελάρα Νταράμπι και τόνισε ότι η γυναίκα δεν έτυχε δίκαιης δίκης.
Δήλωσε μάλιστα ότι η εκτέλεση έγινε χωρίς την ενημέρωση του δικηγόρου της κοπέλας.
Ο επικεφαλής του δικαστικού συστήματος του Ιράν είχε δώσει πρόσφατα δίμηνη αναβολή της εκτέλεσής της, όμως ο δικηγόρος της υποστηρίζει ότι αυτή η απόφαση δεν έγινε σεβαστή από τις αρχές της φυλακής όπου κρατείτο.
Η υπόθεση έλαβε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας όταν τα έργα της Ντ. Νταράμπι, τα οποία βρίσκονταν στο κελί της, έγιναν γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η ίδια διατείνεται ότι είναι αθώα και πολλοί λένε ότι αρχικά ανέλαβε την ευθύνη για να σώσει τον σύντροφό της.
Newsroom ΔΟΛ

5 σχόλια:

  1. Ενώ οι σχέσεις του Ιράν με τους δυτικούς εμφανίζονται υπό εξομάλυνση, οι παρεμβάσεις και η μαύρη προπαγάνδα καλά κρατούν. Τούτο, διότι η αδικία είναι όντως εξοργιστική ιδίως όταν προκύπτει από δικαστικές αποφάσεις. Αλλά, εξοργιστικότερη είναι η υποκρισία των πρακτόρικων δήθεν ΜΚΟ των ιμπεριαληστρικών χωρών.
    Οι κυβερνήσεις τους σφαγιάζουν και αυθαιρετούν με κάθε μέσο καταστρέφοντας τις ζωές από εκατομμύρια αθώους στις χώρες του "κακού", ενώ κάνουν θέμα με τη βοήθεια των ξεδιάντροπων μήντια κάποια αμφισβητήσιμη καταδίκη σε θάνατο, ενδεχομένως άλλη μιά δικαστική πλάνη σαν τις πολλές που ανακαλύπτονται στα δυτικά συστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να υπήρχε κάποιος που να ήταν διατεθειμένος να ξεκινήσει πόλεμο για να απελευθερώσει αυτές τις γυναίκες από το Ισλάμ και όλες αυτές τις χώρες... Μακάρι οι πόλεμοι να γίνονταν για τέτοιους σκοπούς... Δεν λέω ότι ο δυτικός κόσμος είναι παράδεισος αλλά τουλάχιστον σε αυτόν υπάρχουν κάποιοι, που θυμούνται τι είναι ανθρώπινα δικαιώματα και πολεμούν για αυτά κατά καιρούς...

    Κάτι τέτοιες ειδήσεις μου θυμίζουν με τι κόλαση μοιάζει αυτός ο κόσμος και πόσο ανελεύθερος είναι... Γιατί εδώ που τα λέμε δικαιώματα δεν σημαίνουν ακριβώς ελευθερία... Η κατάκτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρεται σε έννοιες, που ανήκουν στον Άνθρωπο εξαρχής αλλά κάποιος ή κάποιοι του τις έχουν στερήσει... Η Ελευθερία παραμένει 'άπιαστη' για αυτόν τον κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 6:48 μμ
    Μην το παρακάνουμε.
    Το Ιράν έχει μπερδέψει τα θεϊκά με τα κοσμικά, όπως και οι Ταλιμπάν και η ανθρώπινη ύπαρξη έχει απαξιωθεί τελείως.
    Τί σχέση έχει αυτό με τις ΜΚΟ και τις ιμπεριαλιστρικές χώρες, όπως λές.
    Ξέρεις ποιοί αποφασίζουν για τους λιθοβολισμούς, τις μαστιγώσεις και τους απαγχονισμούς;
    Ξέρεις ότι πέρισυ συνέλαβαν τον διευθυντή του τμήματος Ηθών της Τεχεράνης με έξι πόρνες στο κρεβάτι και το έκαναν γαργάρα οι "επαναστάτες" του ισλάμ;
    Αυτός ο υποκριτής αποφάσιζε για τη ζωή και το θάνατο των απλών ανθρώπων.
    Άστα λοιπόν, να μην τα ισοπεδώνουμε τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ΕΕΕΞΙ...?!?!ΑΡΧΟΝΤΑΣ,προσκυνώ και επιφυλάγομαι...!Δηλαδή με βάση αυτόν και τα διεθνή stards o Γκουσγκουνης ειναι gay και ο Τ.Χολμς "λίγος".Τι να πω?Πάντα τέτοια...! Γειά και χαρά σε όλους!

    Α.Α ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sorry το σωστο ειναι standards.Η συγκίνηση ειναι μεγαλη...!Παρακαλω διορθωστε το.Ευχαριστω.

    Α.Α ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.