20/5/09

Τα αιθιοπικά στρατεύματα μεταδίδεται πως εισέβαλαν στη Σομαλία


Η Αντίς Αμπέμπα επισήμως διαψεύδει.
Αιθιοπικά στρατεύματα με βαρύ οπλισμό και υποστηριζόμενα από τεθωρακισμένα πέρασαν σήμερα τα σύνορα της γειτονικής Σομαλίας, όπου οι φανατικοί ισλαμιστές επεκτείνουν τον έλεγχό τους και έστησαν οδοφράγματα κοντά στην πόλη Μπελεντουέινε, στο δυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

Την πληροφορία διέψευσε το υπουργείο Εξωτερικών στην Αντίς Αμπέμπα με δήλωση του εκπροσώπου του, ο οποίος χαρακτήρισε κατασκευασμένη την πληροφορία.
«Πρόκειται για απολύτως κατασκευασμένη ιστορία. Δεν σκοπεύουμε να μπούμε στο έδαφος της Σομαλίας», είπε ο Ουαχάμπα Μπελάι στο πρακτορείο Reuters.
Οι κινήσεις των αιθιοπικών στρατευμάτων φαίνεται να συνδέονται άμεσα με την προέλαση των δυνάμεων των φανατικών ισλαμιστών της αλ Σαμπαάμπ, οι οποίοι κατέλαβαν την Κυριακή την πόλη Τζοουχάρ, η οποία συνδέει την πρωτεύουσα Μογκαντίσου με τις κεντρικές περιοχές της Σομαλίας, ύστερα από σφοδρές μάχες.
Μετά την κατάληψη της στρατηγικής σημασίας πόλης, η αλ Σαμπαάμπ ελέγχει τις νότιες και σχεδόν το σύνολο των κεντρικών περιοχών της Σομαλίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


2 σχόλια:

  1. Μακάρι να εισβάλουν .
    Το μόνο πράγμα που απομένει για να καθαρίσει αυτή η περιοχή και να απαλλαγούμε από το πρόβλημα της πειρατείας είναι η κατοχή . Εν τω μεταξύ και οι ομόδοξοι Αιθίοπες , σίγουρα έχουν συμφέρον να αποκτήσουν διέξοδο στον Ινδικό(ή γενικά σε θάλασσα).

    PRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς μιλάμε για τη βόρια Σομαλία, όπου δρουν ένοπλοί ισλαμιστές. Είναι συνηθισμένο σημείο τριβής με την Αιθιοπία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.