22/5/09

Τουρκία: Ανάγκη δημοσιονομικών μέτρων

Την ανάγκη λήψης δημοσιονομικών μέτρων, τόσο για φέτος όσο και μεσοπρόθεσμα, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ, ανεξάρτητα από το αν τελικά θα υπάρξει συμφωνία για τη χορήγηση δανείου από το ΔΝΤ

«Χρειαζόμαστε ουσιαστικά μέτρα. Αυτή η κρίση επηρεάζει την πραγματική οικονομία της Τουρκίας και θα συνεχίσει να την επηρεάζει», δήλωσε. Τα σχόλια αυτά είναι πιθανόν να ενισχύσουν τις αμφιβολίες για τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ, οι οποίες ανεστάλησαν τον Ιανουάριο, εξαιτίας διαφορών που ανέκυψαν μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Σιμσέκ έχει καταθέσει τις προτάσεις της Τουρκίας, ενώ ο κ. Ερντογάν έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για χαλινάρι στις δαπάνες.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

2 σχόλια:

  1. Μη στεναχωριέστε, θα στείλουμε με τον Αράπογλου μέσω Εθνικής 5-6 δις ευρώ να ανακουφιστείτε. Τι καρντάσια είμαστε. Εδώ στέλνουμε Κεμαλικούς συνωστισμένους στις Βρυξέλλες, λίγα λεφτουδάκια δεν θα σας δώσουμε; After all, it's only money!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τουρκία όσο κρίση και να έχει δεν παθαίνει τίποτα γιατί την στηρίζει η Δύση. Και όσο πιο πολύ "σηκώνει κεφάλι" η Ρωσία, τόσο πιο πολύ θα στηρίζει η Δύση την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.