13/5/09

"Νέος σχεδιασμός" για το Αφγανιστάν

Ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς τόνισε σήμερα πως είναι αναγκαίος ένας «νέος σχεδιασμός» για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, έπειτα από την ανακοίνωση της αντικατάστασης του επικεφαλής των εκεί αμερικανικών δυνάμεων στρατηγού Ντέιβιντ ΜακΚίρναν.«Η αποστολή μας εκεί έχει ανάγκη από μία νέα στρατηγική και νέες προσεγγίσεις από την πλευρά των επικεφαλής του στρατού μας», τόνισε ο Γκέιτς, ανακοινώνοντας πως επέλεξε να αναλάβει τη νευραλγική αυτή θέση ο στρατηγός Στάνλεϊ ΜακΚρίσταλ, έως σήμερα διευθυντής του γενικού επιτελείου δυνάμεων.
«Σήμερα έχουμε μία νέα πολιτική, που εφαρμόζεται από τον νέο πρόεδρό μας. Έχουμε μία νέα στρατηγική, μία νέα αποστολή και έναν νέο πρεσβευτή (τον στρατηγό Καρλ Έλκενμπερι). Πιστεύω πως είναι αναγκαίο επίσης και μία νέα στρατιωτική διοίκηση», τόνισε ο Γκέιτς για τις αλλαγές.
Ο ίδιος εξήγησε πως δεν υπήρξε αρνητικός απολογισμός στο έργο του Μακ Κίρναν στο Αφγανιστάν, αλλά πως απλώς ήταν αναγκαία «μία νέα προσέγγιση» στον πόλεμο.
Εξήγησε επίσης πως οι αλλαγές χαίρουν της έγκρισης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και πως τις σχετικές αποφάσεις τις έλαβε έπειτα από διαβουλεύσεις με τον επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ναύαρχο Μάικλ Μάλεν. Ο τελευταίος παρίστατο και στη συνέντευξη Τύπου του Γκέιτς.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

  1. Τι δουλειά έχουν οι Δυτικοί στην Κεντρική Ασία, στην Περσία, στην Μέση Ανατολή, στον Καύκασο και τα Βαλκάνια; Αλλά και την υποστήριξη "έγχρωμων" επαναστάσεων σε Ουκρανία-Μολδαβία, και τα σχέδια αποσταθεροποίησης των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών;

    Καμία υποστήριξη στα Δυτικά σκυλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.