5/5/09

Υπό την επιτήρηση του FBI ο τουρκικός Τύπος

Η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», με τίτλο «Ο τουρκικός Τύπος υπό την επιτήρηση του FBI», γράφει σήμερα ότι η Σιμπέλ Εντμοντς, πρώην μεταφράστρια του FBI, ισχυρίστηκε ότι στην Κύπρο, χωρίς να διευκρινίζεται αν αφορά τα κατεχόμενα, πραγματοποιείται το ξέπλυμα του μαύρου εμπορίου (ναρκωτικά) και ''εκατομμύρια δολάρια αλλάζουν χέρια''.

Για το ξέπλυμα του χρήματος αυτού, υποστηρίζει το δημοσίευμα, ιδρύθηκε από τις ΗΠΑ η τράπεζα “Kibris First Merchant» η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, το 2004 η εν λόγω τράπεζα συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα για ξέπλυμα χρήματος.Τα χρήματα που ξεπλύθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για επιχειρήσεις σε τρίτες χώρες.
Όσον αφορά την αγορά των ναρκωτικών, τα οποία μεταφέρονται στην Ευρώπη και στην Αμερική, αυτή πραγματοποιείται στο τρίγωνο Αφγανιστάν – Ιράν – Τουρκίας. Και μέσα σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι της «βαθιάς Αμερικής» περιλαμβάνονται ο Μπιν Λάντεν, ο Βελή Κιουτσούκ και ο Τσατλί.
Η Εντμοντς ισχυρίστηκε ακόμα ότι όλοι οι Τούρκοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρίσκονται στις ΗΠΑ, παρακολουθούνται βήμα προς βήμα και καταγράφονται οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους.
Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η διακίνηση των ναρκωτικών στη Μ. Ανατολή κατευθύνεται από τις ΗΠΑ.
Oσον αφορά την παρακολούθηση των Τούρκων δημοσιογράφων, η Εντμοντς ανέφερε ότι το FBI έχει υπό τον έλεγχό του όλους τους Τούρκους ανταποκριτές της Ουάσιγκτον.
Με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων τους καταφέρνει να περιορίζει τη διακίνησή τους στην Αμερική. Παράλληλα, δυσκολεύεται η παραμονή στη χώρα όσων δημοσιογράφων δεν εγκρίνονται οι εργασίες τις οποίες πραγματοποιούν και μεταδίδουν ειδήσεις που δεν έχουν επικυρωθεί.
iKypros

4 σχόλια:

  1. Οι πιό σημαντικές αποκαλύψεις της Κας. SIEBEL EDMONDS (Ιρανικής καταγωγής με ενδιάμεση πολύχρονη διαμονή στην Τουρκία προ της μετανάστευσής της προς Η.Π.Α. - η οικογένειά της έφυγε από Ιράν μετά την Ιρανική επανάσταση του 1978-1979), έχουν να κάνουν με τις ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ δραστηριότητητες ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ Η.Π.Α. ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ στην δεκαετία του '90. Οι Τουρκικές αυτές κατασκοπευτικές δραστηριότητες συμπεριέλαβαν και την ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ Αμερικανών αξιωματούχων ομοσπονδιακής κυβ. Η.Π.Α. μέσω Τουρκο-Αμερικανικού ιδρύματος ώστε Τούρκοι με διδακτορικά φυσικής να μπορέσουν να διορισθούν σε ομοσπονδιακά πυρηνικά εργαστήρια των Η.Π.Α. τα οποία ενασχολούνται με πυρηνικά όπλα (π.χ., LOS ALAMOS LABORATORIES), και να περάσουν πληροφορίες στην Πακιστανική Πρεσβεία της Ουάσινγκτων, Η.Π.Α. Η SIEBEL EDMONDS είχε κάνει τις ανάλογες μεταφράσεις των ηλεκτρονικών υποκλοπών από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών Η.Π.Α. (Federal Bureau of Investigation - FBI) διαφόρων τηλ. συνομιλιών. 'Οταν αυτές οι μεταφράσεις και οι σχετικές έρευνες θαφτήκανε κυριολεκτικά μέσα στο FBI, η EDMONDS διώχθηκε από την θέση της. Η απόλυσή της κηρύχθηκε παράνομη από τον Γενικό Επιθεωρητή του FBI αργότερα.

    Σε συνεντεύξεις προς την Αγγλική εφημερίδα LONDON TIMES η EDMONDS είχε αναφερθεί στον Τουρκικό ρόλο (συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκικής ΜΙΤ) στην διακίνηση και κατεργασία οπιοειδών από Αφγανιστάν, και στα περιοδικά φαινόμενα αλληλοκαρφωμάτων μεταξύ της Τουρκικής αστυνομίας και της ΜΙΤ σ' αυτόν τον τομέα. Δεδομένου ότι οι διάφορες τράπεζες στα κατεχόμενα της Κύπρου ΔΕΝ λειτουργούν κάτω από τις διεθνείς κι ευρωπαϊκές προδιαγραφές (ΕΕ) περί πλυσίματος βρώμικου χρήματος, είναι φυσικό να χρησιμοποιούνται στο εμπόριο οπιοειδών από Αφγανιστάν.

    Το ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ παραμένει όμως - ποιά είναι τα στρατιωτικο-τεχνικά ανταλλάγματα της ΤΟΥΡΚΙΑΣ από την ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ που διενεργούσε στις Η.Π.Α. υπέρ του ΠΑΚΙΣΤΑΝ; Πέραν της δωρεάς Πακιστανικής τεχνολογίας όπλων μαζικής καταστροφής (ΟΜΚ) - ενδεχομένως και πυρηνικής τεχνογνωσίας - δεν βλέπω κάποιο άλλο στρατηγικό αντάλλαγμα.

    Εν Η.Π.Α. ένας μετανάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τη μια "πυρηνική κατασκοπεία" στις ΗΠΑ - και όχι μόνο φαντάζομαι - για λογαριασμό του Πακισταν και απο την άλλη επί δεκαετίες συστηματική συμμετοχή του Τουρκικού Παρακράτους στο διεθνές παράνομο εμπόριο ραδιενεργών υλικών.

    Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια?

    Σιγά μην περιμένει η Τουρκία τα πυρηνικά της εργοστάσια για να αναπτύξει πυρηνικά όπλα.

    Προφανώς, θα τα αναπτύξει πολύ πολύ πιο σύντομα.

    Εαν δεν το έχει κάνει ήδη.

    Μήπως αυτό συνδέεται και με το εκτεταμένο βαλλιστικό σύστημα μακράς εμβέλειας που ξεκίνησε να αναπτύσσει πρόσφατα?

    Κι εμείς?

    Εμείς κύριοι κύριοι Πολιτικοί αλλά ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ?

    Τι θα πείτε μωρέ στον Ελληνικό λαό εαν ανατραπεί σε τέτοιο δραματικό και καθοριστικό βαθμό η στρατιωτική ισορροπία με την Τουρκία?


    Ή ακόμη χειρότερα, εαν ισοπεδωθεί με ένα πυρηνικό πλήγμα όλη η Αττικοβοιωτία (που συγκεντρώνει το 50% του πληθυσμού, της βιομηχανίας και σύντομα και της παραγωγής Ενέργειας)?

    Άντε και να τα φορτώσουν οι Τούρκοι σε ένα "καθεστώς λίγων ημερών", να κρεμάσουν και μερικούς πολιτικούς και στρατηγούς για το ειδεχθές έγκλημα (όπως κάποτε τον Μεντερές δήθεν για τα έκτροπα του '55 - αφού πρώτα έκαναν τη δουλειά τους) και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

    Η Ελλάδα θα έχει τελειώσει με μερικούς πυραύλους όλο κι όλο και κανά δυό πυρηνικές κεφαλές.

    Και καλά οι πολιτικοί. Μια ζωή Κοτζαμπάσηδες προδότες ήταν σε τούτο τον τόπο.

    Εσείς μωρέ οι Αξιωματικοί τι θα πείτε τότε σε τούτο τον λαό που ορκιστήκατε να προστατεύετε?

    Πως δεν ξέρατε, διαταγές εκτελείτε και πως φταίνε οι πολιτικοί?

    Άντε και να κρεμαστούνε τότε και μερικοί απο δαύτους στο Σύνταγμα.

    Θα αλλάξει τίποτα για τη χώρα?

    Θα πάψει τότε να υπάρχει Ελλάδα και το ξέρετε καλά.

    Τι κάνετε γι' αυτό όμως κύριοι κύριοι Έλληνες αξιωματικοί?

    Τι μέτρα λαμβάνετε προκειμένου να συνειδητοποιήσουν και οι πολιτικοί και η κοινωνία μας τους σοβαρότατους Εθνικούς κινδύνους που απειλούν ΑΜΕΣΑ τη χώρα?

    ΤΙΠΟΤΑ.

    Απλά κάθεστε και περιμένετε το μοιραίο.

    Συγχαρητήρια κύριοι.

    Να χαίρεστε τη στολή που φοράτε και το εθνόσημό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάλλιστα τα λέτε κ. Ανεστόπουλε αλλά δυστυχώς άλλη μια φορά τους κάνατε/με, τα μούτρα κρέας. Ο μισθός εκ του πρυτανείου και η μίζα να πίπτει και όλα καλά, ας είναι και σε γρόσια. Όσο για το εθνόσημο, ε, δε βαρυέστε...όλοι αδέλφια είμαστε σε τούτο τον κόσμο...
    ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ!!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ΙοΠ δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι δυνατόν να φτάσαμε σε τέτοιο οικτρό σημείο.

    Δηλαδή, εαν εμείς οι απλοί απληροφόρητοι πολίτες κάνουμε τους παραπάνω "λογικούς επαγωγικούς συλλογισμούς" στηριζόμενοι σε επίσημα δημοσιεύματα κι εκφράζοντας δικαιολογημένες ανησυχίες, φαντάσου τι έχουν στα χέρια τους οι διάφοροι "Πολιτειακοί ειδήμονες".

    Και παρ' όλα αυτά, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση απο τον Ελληνικό Στρατό.

    Αντί να τον ενισχύουν δραστικά οι πολιτικοί (πειθώμενοι για τον κίνδυνο απο τους αξιωματικούς), τον αποδυναμώνουν κάθε τρεις και λίγο.

    Κι όμως, οι Αξιωματικοί επιμένουν να λάμπουν δια της απουσίας τους απο το Δημόσιο Λόγο.

    Εκτός εαν υποθέσουμε πως ε, δεν μπορεί, κάποια "κινητικότητα εκδήλωσης ανησυχιών" θα υπάρχει στους κόλπους του Στρατεύματος.

    (Αλλά εν τοιαύτη περιπτώσει, πως είναι δυνατόν να μην "φτάνει και λίγος καπνός προς τα έξω"?)

    Μα τι στο διάολο, ζωντανός οργανισμός είναι ο ΕΣ. Με ιστορία χιλιάδων ετών πίσω του. Ακόμη κι αν δεν το θέλουν, έχει αναπτύξει κάποια αμυντικά "γενετικά ανακλαστικά πολιτικού λόγου" μέσα του.

    Γιατί όμως, όχι μόνον δεν βλέπουμε τίποτα ν' αλλάζει προς το πατριωτικότερο στην Ελληνική κοινωνία (με πρωτοβουλία των Αξιωματικών) αλλά δεν ακούμε ούτε καν την "ΑΝΑΣΑ" τους?

    Ακόμη και τις χειρότερες περιόδους της χώρας, όταν εκτελούσαν αντιφρονούντες αξιωματικούς με το παραμικρό, πάντα υπήρχε ο "πεισματικός πολιτικοκοινωνικός αντίλογος" απο κάποιους αξιωματικούς.

    Αυτή τη στιγμή, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ολίγων αποστράτων - καλή ώρα ο Σάββας μέσω του infognomon και των δημόσιων παρουσιών του - δεν κινείται φύλλο στο Σώμα των Αξιωματικών.

    Άρα:

    Ή έχουν δίκηο οι αναλύσεις που λένε πως οι σημερινοί Έλληνες αξιωματικοί (ένεκα επιλογής, εκπαίδευσης κι επετηρίδας) μοιάζουν περισσότερο με στελέχη επιχειρήσεων κι επ' ουδενί με Πολεμιστές/ηγήτορες (άρα δεν έχουν και εθνικές ανησυχίες),

    ή έχουν όντως "ανησυχίες" πλην όμως, πως τα "καταφέρνουν" και δεν περνάει τίποτα προς τα έξω στον κόσμο?

    Ή, πως είναι δυνατόν να μην έχουν κατορθώσει (έστω και σιωπηρά) να αλλάξουν κάτι στην στάση των πολιτικών προς το πατριωτικότερο?

    Κι ακόμη χειρότερα, πως είναι δυνατόν να μην έχουν πείσει την Πολιτεία να ξεκινήσει την "προετοιμασία" του πληθυσμού για τις "δύσκολες μέρες" που έρχονται?

    (πχ οι παραπάνω "πυρηνικές σκέψεις" περί Τουρκίας στερούνται λογικής βάσης? )

    Αφύσικα πράγματα.

    Και καλά οι πολίτες. Την ραστώνη επιζητούν.

    ("Πες μου ένα ψέμα ν' αποκοιμηθώ")

    Και καλά οι Πολιτικοί.

    Η φύση τους είναι να είναι "παντός καιρού μηχανές πονηρής επιβίωσης"...κινούνται με αυτόματο πλοηγό την πολιτική επιβίωση (βλ.διαπλοκή) και μόνο.

    Και καλά οι επιχειρηματίες. Το κέρδος δεν έχει χρώμα. Τι κι αν είμαστε Ελλάδα ή Βουλγαρία, ή Τουρκία ή Αλβανία. Το χρήμα να ρέει.

    (Οι παραπάνω ενσαρκώνουν τον Κοτζαμπασισμό σε όλο του το κακόηθες μεγαλείο).

    Οι Αξιωματικοί όμως δεν δικαιολογούνται. Ήταν πάντα το πρώτο και τελευταίο Πατριωτικό Οχυρό του Γένους.

    Εαν τώρα χάθηκε κι αυτό, τότε να πάμε να πνιγούμε απο τώρα.

    Δεν μπορώ να πιστέψω πως, ακόμη κι έτσι νάναι και να "σκάρτεψε" η πλειοψηφία του ΕΣ, δεν απέμεινε ούτε ένας Πατριώτης αξιωματικός με Πολιτικό Πνεύμα.

    Ε, δεν μπορεί, κάποιοι πατριώτες θα έχουν απομείνει.

    Και είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να βλέπεις πως δεν "κρούεται καμία καμπάνα Κινδύνου" ούτε καν απο μέρους τους.

    Άρα, υπ' αυτό το "πρίσμα" θα πρέπει να υποθέσουμε πως με κάποιον τρόπο η Τάξη των Πολιτικών και των Κοτζαμπάσηδων "κρατάει" τους Αξιωματικούς καθηλωμένους στη "Σιωπή" και στην "Πατριωτική Αδράνεια".

    Τι είναι αυτό εν τέλει που κάνει ακόμη και έναν απόστρατο να "προτιμάει τη σιωπή" απο τον "Ένθερμο αφυπνιστικό πατριωτικό λόγο"?

    Το τι συμβαίνει, το γνωρίζουν μόνον αυτοί οι ίδιοι.

    Και καθώς φαίνεται, δεν έχουν σκοπό να μιλήσουν, ούτε καν γι' αυτό.

    (Μόνο που αγαπητοί Έλληνες Αξιωματικοί, η "Φωνή της Σιγής" είναι περισσότερο εκκωφαντική - όταν ξεφεύγει απο κάποια όρια - απ' ότι ίσως φαντάζονται αυτοί που σας διέταξαν να την τηρήσετε).

    Προφανώς πάντως, εφόσον ακόμη και τούτο το οχυρό έπεσε, το εθνικό μας πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο απ' ότι νομίζαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.