6/5/09

Περιοδεία του γενικού εισαγγελέα του ICTY, Σ. Μπράμερτς, σε Σαράγεβο - Βελιγράδι και Ζάγκρεμπ

Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), κ. Σερζ Μπράμερτς, πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στο Σαράγεβο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Βελιγράδι και στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο προετοιμασίας της τακτικής έκθεσης, την οποία θα υποβάλει τον Ιούνιο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.Ο κ. Μπράμερτς, στο Σαράγεβο, όπως ανήγγειλε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας, κ. Όλγκα Κάβραν, θα συζητήσει με τους ανώτατους αξιωματούχους και τους εκπροσώπους της διεθνούς κοινότητας για τη συνεργασία και την εφαρμογή του σχεδίου περάτωσης της συνεργασίας με τo ICTY.
Η εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας του ICTY δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ημερομηνία της επίσκεψης του κ. Μπράμερτς στο Βελιγράδι, τόνισε όμως ότι ο γενικός εισαγγελέας του ICTY στη διάρκεια των συνομιλιών στη Σερβία θα εξετάσει θέματα που αφορούν τη συνεργασία των σερβικών αρχών με τη Χάγη και τις δράσεις σε εξέλιξη με στόχο τον εντοπισμό των καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου, Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάντζιτς.

Αν ο κ. Μπράμερτς στην τακτική έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτιμήσει ότι η Σερβία συνεργάζεται πλήρως με το Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) θα αρθεί και το τελευταίο εμπόδιο για την απεμπλοκή της συμφωνίας σύνδεσης και σταθεροποίησης και την προσωρινή συμφωνία μεταξύ της Σερβίας και της Ε.Ε.
ana-mpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.