8/6/10

Η Τουρκία είναι έτοιμη να επέμβει για τη συμφιλίωση της Φάταχ και της Χαμάς


Η Τουρκία είναι έτοιμη να διαδραματίσει ένα ρόλο πολύ ενεργό για να επιτύχει μια συμφιλίωση των δύο αντίπαλων παλαιστινιακών κινημάτων, της Φάταχ και της Χαμάς, δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Πιστεύω ότι μπορούμε να επιτύχουμε την ειρήνη. Αλλά γι' αυτό, είναι απαραίτητο και οι δύο πλευρές να τάσσονται υπέρ της ειρήνης. Η Χαμάς πρέπει να υποστηρίξει την ειρήνη, η Φάταχ πρέπει να επίσης να υποστηρίξει την ειρήνη", ανέφερε ο κ. Ενρτογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ.

"Οι υπεύθυνοι της Χαμάς μας εμπιστεύθηκαν για το ζήτημα αυτό και μας είπαν ότι επιθυμούν να επιλυθεί το πρόβλημα.Τώρα λοιπόν θα έχουμε μια συνεργασία και με την Φάταχ για να δούμε εάν μπορύμε να επιτύχουμε την ίδια αντιμετώπιση" (με αυτήν της Χαμάς), ανέφερε ο τούρκος πρωθυπουργός.Ο κ. Ερντογάν επέμεινε στην αναγκαιότητα να μην εξοστρακιστεί η ριζοσπαστική Χαμάς, που από πολλές χώρες θεωρείται ως μια τρομοκρατική οργάνωση.

"Το να λέγεται ότι η Φάταχ είναι μια οργάνωση με την οποία μπορούμε να συζητήσουμε και ότι η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση είναι μεγάλο λάθος", εκτίμησε καταλήγοντας ο κ. Ερντογάν.Υπενθυμίζεται ότι η Φάταχ και η Χαμάς έχουν διακόψει κάθε σχέση αφότου η Χαμάς πήρε την έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας το 2006, ενώ η αιματηρή επίθεση του Ισραήλ κατά της Γάζας το 2008, αρχές του 2009 διόγκωσε περαιτέρω τις διαφορές των δύο αυτών παλαιστινιακών οργανώσεων.

iKypros

7 σχόλια:

  1. Τι άλλο θα κάνει για να φανεί αρεστός στους Παλαιστίνιους;
    Θα τους φέρνει τυρόπιτες και καφέδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφητικά λόγια:

    "Το να προτίθεσαι να εκπολιτίσεις την Τουρκία, δίνοντάς της ατμόπλοια και σιδηροδρόμους, εκπαιδεύοντας τον στρατό της και μαθαίνοντάς την να χειρίζεται τον στόλο της, δεν σημαίνει ότι επεκτείνεις τον πολιτισμό στην Ανατολή, αλλ' ότι εισάγεις την βαρβαρότητα στην Δύση. Μελλοντικοί Ιμπραήμηδες θα μπορούν να οδηγήσουν το μέλλον μας στην εποχή του Καρόλου Μαρτέλ."

    Σατωβριάνδος

    Memoires

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έχω ξαναγράψει. Η Χαμάς 'γεννήθηκε' από τις ΗΠΑ-Ισραήλ ως αντίπαλο δέος της PLO (με αρχηγό τον Arafat), επίσης 'τρομοκρατικής' οργάνωσης. Στη συνέχεια, η PLO, λόγω διεθνών συγκυριών, 'αποχαρακτηρίστηκε' από τρομοκρατική οργάνωση και μετωνομάσθηκε σε Φατάχ. Ταυτόχρονα, η Χαμάς χαρακτηρίστηκε 'τρομοκρατική' και ο χορός καλά κρατεί, βολεύοντας βέβαια τον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ. Συμπέρασμα? η Τουρκία δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα, απλά αποσκοπεί στην εύνοια των αραβικών χωρών, χρησιμοποιώντας τη διαμεσολάβηση ως 'όχημα'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΗΒΑΤΗΕSS

    Και γιατί να φταίνε για τη Χαμάς οι ΗΠΑ-Ισραήλ και να μη φταίνε οι εξωγήινοι;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Τουρκια εχει βαλει ως στοχο την Αναγεννηση της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας με εαυτους εκπροσωπους του Αραβικου κοσμου. Τελεια και παυλα. Διαβαστε το βιβλιο του Νταβουτογλου μεταφρασμενο απο το Νεοκλη Σαρρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπως επισης οι 'πολιτισμενοι' δυτικοι ελεγαν.Ναυαρχος Μαρκ Μπριστολ,αμερικανος υπατος αρμοστης στην Κωνσταντινουπολη,επιβλεπων αυτοπροσωπος τους αμερικανους πεζοναυτες ωστε να μην αναμειχθουν την ωρα των σφαγων και των βανδαλισμων των τουρκων στην Σμυρνη.'Θα ηταν καταστροφη αν αφηναν τους Ελληνες να εχουν λογο σ'αυτα τα μερη.Οι Ελληνες ειναι η χειροτερη φαρα της Εγγυς Ανατολης'.Λιγη ωρα πριν ο τουρκος διοικητης στρατηγος Νουρεντιν,ειχε παραδωσει τον Μητροπολιτη Χρυσοστομο στο λυντσαρισμα των αποκτηνομενων στρατιωτων που του εβγαλαν τα ματια με μαχαιρι,τα αυτια,την μυτη και του ακρωτηριασαν τα χερια.Και ολα αυτα μπροστα στα ματια του Ναυαρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ΗΠΑ ως αντίβαρο στους ισλαμιστές του Χομε'ι'ν'ί υποστήριξαν τον Σαντάμ.
    Στο Αφγανιστάν υποστήριξαν τον Μπιν Λάντεν και τους Ταλιμπάν κατά των Σοβιετικών.
    Το Ισραήλ που βρίσκεται πολύ κοντά στα δύο αυτά θερμά σημεία, λογικό είναι να υποστήριξαν με όποιο μέσο διέθεταν την μαμά Αμερική.
    Σε τι συνίσταται αυτή η βοήθεια δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία.
    Τα χημικά που δήθεν έψαχναν να βρούν μετά και τα κανόνια στον Σαντάμ τα προμήθευσαν οι ΝΑΤΟικοί (Γερμανοί, Άγγλοι κλπ) με εντολή της Αμερικής αφού αυτή διαφεντεύει το ΝΑΤΟ.
    Επίσης ο Άραβας αριστοκράτης Μπιν Λάντεν είχε σπουδάσει στις ΗΠΑ και ήταν κολλητάρι των αμερικανών πετρελαιάδων μη εξαιρούμενης της οικογένειας Μπους.
    Μετά και οι δύο -Λάντεν και Σαντάμ-μαλώσανε στην μοιρασιά και έγιναν εχθροί με τις ΗΠΑ διότι δεν τους έδωσαν αυτά που είχαν συμφωνήσει ότι θα πάρουν ως ανταμοιβή των υπηρεσιών τους.
    Ο ένας το Αφγανιστάν και ο άλλος το Κουβέιτ. Εάν ήταν και τίποτα άλλο που τους είχαν τάξει, μου ...διαφεύγει τώρα !
    Ή δεν τα κάνουν αυτά τα κόλπα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ;
    Εν μέρει και η κόντρα των ισλαμοκεμαλιστών (Ερντογάν και στρατού) της γειτόνισσας με τις ΗΠΑ, οφείλεται πάλι σε κάτι που οι Τούρκοι είχαν σίγουρο ότι θα πάρουν, αλλά δεν το πήραν.
    Οι Αμερικανοί προτιμούν να υποστηρίξουν τους Κούρδους του Ιράκ αφού εκεί είναι τα φράγκα και αφού Ταλαμπανί - Μπαρζανί τους βοήθησαν εναντίον του Σαντάμ.
    Οι Τούρκοι είναι χολωμένοι αφενός γιατί υπάρχει Κούρδος Πρόεδρος στο Ιρακ και αφετέρου αυτόνομο πλέον Κουρδιστάν στα σύνορά τους. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημάνει και για την Τουρκία.
    Οι ΗΠΑ έχουν μακρά παράδοση επεμβάσεων στα εσωτερικά ξένων χωρών. Και στην Ελλάδα βεβαίως-βεβαίως!
    Υπάρχουν πολλά επίσημα στοιχεία.
    Γι' αυτό την συγγνώμη για την χούντα που μας επέβαλλαν την ζήτησε όταν είχε έλθει εδώ ο Κλίντον και όχι κάποιος ...εξωγήινος !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.