9/6/10

Να συνάψουμε Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας με το Ισραήλ

Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Η ΙΣΧΥΣ του αδύνατου είναι να εξυπηρετεί αξιόπιστα και να εξυπηρετείται ανάλογα. Να συνάπτει φιλίες και συμμαχίες με ισχυρούς, ώστε την κρίσιμη ώρα να προστατεύεται και την επομένη της νίκης να είναι ομοτράπεζός τους. Στην πολιτική δεν υπάρχει συναισθηματισμός και δεν λειτουργεί το δίκαιο, όπως αυτό μορφοποιείται στη λαϊκή συνείδηση.

Ας μιλήσουμε ρεαλιστικά: Στόχος μιας αξιόπιστης πολιτικής είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του κράτους, η διαφύλαξη της επιβίωσης και η ασφάλεια των πολιτών. Συνεπώς, ύψιστο καθήκον της υπεύθυνης και εκλεγμένης ηγεσίας είναι να προασπίζεται με κάθε πρόσφορο και τελεσφόρο μέσο και μέτρο τα πιο πάνω. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αδύναμη. Δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέγει φίλους και εχθρούς. Οι εχθροί, επιβάλλονται. Οι φίλοι, επιλέγονται, με βάση τα κοινά συμφέροντα, τη σύγκλιση σκοπών και την ταύτιση επιδιώξεων. Να μιλήσουμε ωμά και κυνικά: Οι εχθροί του εχθρού μας, Τούρκου κατακτητή της Κύπρου, είναι ή μπορεί να γίνουν φίλοι και σύμμαχοί μας.

Αυτό τον καιρό σοβεί σοβαρότατη και βαθύτατη κρίση στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ. Αυτή η κρίση πυροδοτήθηκε μεθοδικά από την Τουρκία εδώ και μια 8ετία, με αποκορύφωμα τα τραγικά γεγονότα της Γάζας και το θάνατο ακτιβιστών. Η Κύπρος, ανέκαθεν, διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον αραβικό κόσμο και πάντα υποστηρίζει την υπόθεση των Παλαιστινίων, χωρίς ανταπόδοση. Άνευ βλάβης αυτών των σχέσεων, που δεν τηρούνται από πλευράς ενίων αραβικών χωρών στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας, η Λευκωσία καλείται να αναπτύξει και να ενισχύσει, σε όλους ανεξαίρετα τους τομείς, τις σχέσεις της με το Ισραήλ. Ας μη λειτουργήσουν πάλι οι γνωστές συναισθηματικές εκρήξεις, που δεν προσφέρουν τίποτε στην υπεράσπιση των κρατικών μας συμφερόντων. Το Ισραήλ είναι μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη, με ισχυρές συνδέσεις με τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις. Το εβραϊκό λόμπι είναι πανίσχυρο.

Το Ισραήλ θεωρεί την Ελλάδα και την Κύπρο ως τους φυσικούς και πιο κοντινούς του συμμάχους, απέναντι σε έναν ωκεανό Αράβων και μουσουλμάνων, οι περισσότεροι από τους οποίους θέλουν συνειδητά την καταστροφή του. Πριν από την κρίση των Ιμίων (1996), το Ισραήλ πρότεινε στην Ελλάδα τη σύναψη μιας Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας, που θα διευκόλυνε την ισραηλινή αεροπορία και θα διεύρυνε τη συνεργασία σε όλους τους τομείς άμυνας και ασφάλειας. Εξαιτίας των σχέσεων της Ελλάδας με τους Άραβες, η Αθήνα δεν ανταποκρίθηκε στο ισραηλινό αίτημα. Και οι Ισραηλινοί, φυσιολογικά, απευθύνθηκαν στην Τουρκία. Η κρίση των Ιμίων, η γκριζοποίηση του Αιγαίου, η μη σύναψη Συμφωνίας με το Ισραήλ, η διπλωματία των σεισμών και η από τότε σταδιακή αποδυνάμωση και εξουδετέρωση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου συνήργησαν ώστε η Ελλάδα να εκδιωχθεί από την Τουρκία, από την από χιλιετηρίδων πολιτισμική, ιστορική και γεωπολιτική κοιτίδα της, την Αν. Μεσόγειο.

Η Τουρκία, με τις μεθοδεύσεις της στην περιοχή της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, επιδιώκει ανατροπή και ανακατανομή του συσχετισμού ισχύος. Ισχυρό εμπόδιο είναι το Ισραήλ και, βεβαίως, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η ΕΕ και ευρωπαϊκές δυνάμεις. Οι συγκυρίες και οι εξελίξεις, που θα σηματοδοτήσουν την περιοχή στο μέλλον, επιβάλλουν όπως τώρα, όχι αργότερα, η Λευκωσία ζητήσει τη σύναψη, σε πρώτο στάδιο, ενός Συμφώνου Αμυντικής Συνεργασίας με το Ισραήλ, που από καιρό επιζητεί στενότερη συνεργασία με την Κύπρο. Θεωρούμε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει μία -μοναδική- ευκαιρία να ενισχύσει και να θωρακίσει την Κύπρο. Να μην τη χάσει, κινούμενος ή ενεργώντας από συναισθηματικές φορτίσεις ή ιδεολογικές εξαρτήσεις.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

37 σχόλια:

  1. Ο Σάββας Ιακωβίδης ειναι Κυπριος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τὸ ἄρθρο ἔχει μία γερὴ δόση ἀλήθειας. Ὅταν χανόμαστε ζητᾶμε βοήθεια ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ μᾶς δίνουν.
    Τὸ Ἰσραὴλ εἶναι ἀμαρτωλό (Κύπρος κ.λπ.), ἐμεῖς ὅμως δὲν πᾶμε καθόλου καλὰ καὶ τὸ ποιὸ φοβερό εἶναι ἡ ἀνυπαρξία βιώσιμης ἐξωτερικῆς πολιτικῆς.
    Δὲν χρειάζεται βιασύνη μὴν καὶ χάσουμε τὸν σύμμαχο, πρῶτα ὀρθὴ ἀντίληψη καὶ μελέτη καὶ μετὰ κινήσεις, ἀλλὰ νὰ γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. //...Το Ισραήλ είναι μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη, με ισχυρές συνδέσεις με τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις. Το εβραϊκό λόμπι είναι πανίσχυρο.//...


    Άσε μας ρε φίλε κι εσύ. Αφού είναι έτσι, γιατί χρησιμοποιούν όλες τις βρώμικες μεθόδους;

    http://www.youtube.com/watch?v=EC6C-cAc240

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. File Ioani an nomizeis oti to Israel den exei dinami tote zeis se allo kosmo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια συμμαχία Κύπρου Ισραηλ δεν προσφέρει τίποτε στην Κύπρο πέραν της στοχοποίησης της στον μουσουλμανικό κόσμο πράγμα που θα την κάνει ακόμα πιο αδύναμη και επομένως περισσότερο εξαρτημένη απο το Ισραηλ.
    Ουτε μια συμμαχία Ελλάδας Ισραηλ θα προσφέρει κάτι θετικο στην Ελλάδα.
    Τουρκία και Ισραηλ παρά τα γεγονότα συνεχίζουν να συνεργάζονται πρέπει επιτέλους περα από την επιφάνεια να κοιτάμε και λίγο πιο βαθιά.
    Εκτος κι αν το συγκεκριμένο άρθρο κοιτάει όντως πιο βαθιά αλλά εξυπηρετώντας τα συμφέροντα τινος στην πραγματικότητα;

    Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαιρεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τους απόγονους των Σχολάριων και των Νοταράδων τύπου Ioannis, μην περιμένετε άλλη συμμαχία εκτός από αυτήν που έχουν οι Νομαρχίες με την Κεντρική Διοίκηση. Δηλαδή η Αθήνα με την Άγκυρα. Ταγμένα γιουσουφάκια, δαγκωτό...
    Γειά σου Ιακωβίδη ΕΛΛΗΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο νενεκος Ιακωβιδης μας αποκαλυπτει:

    "Το Ισραήλ είναι μία μεγάλη περιφερειακή δύναμη, με ισχυρές συνδέσεις με τις ΗΠΑ και άλλες δυνάμεις. Το εβραϊκό λόμπι είναι πανίσχυρο."


    Το οτι εχει αρχισει η αντιστροφη μετρηση για το ξυλωμα του ισραηλ δεν το βλεπει ο νενεκος που μας προτεινει να συμμαχησουμε με ενα τρομοκρατικο συνοθυλευμα εγκληματιων.(αραγε ποσα τσακωσε για να γραψη την κοτσανα του; και ποιος του ταδωσε;)
    Το οτι ολος ο κοσμος συχαινεται και απεχθανεται το ισραηλ και ιδιως οι Αμερικανοι Πολιτες δεν το εξεταζει ο χαζοκουμπαρος.
    Αλλα ουτε εξεταζει ο "γουμπαρος" τι θα αποδωση μια "τετοια συμμαχια" αφου ειναι γνωστο και αποδεδειγμενο οτι οι εβραιοι δεν εμπιστευονται κανενα μη εβραιο και τα θελουν ΟΛΑ μα ΟΛΑ δικα τους. Δεν εμπιστευονται ουτε και τους Αμερικανους που τους ταϊζουν τους οποιους κλεβουν επι 24ωρου βασης και μετα πουλανε τα μυστικα τους σε Κινα-Ρωσια και οποιον αλλον τους δωσει τα περισσοτερα. Απλως μια τετοια συμμαχια θα δωση ευρυτερο πεδιο κατασκοπειας των εβραιων υποστηρικτων του ισραηλ εναντιον μας μεσα κι εξω απ' τον Ελλαδικο χωρο και θα εγκαθυδριση το ΚΙΣ κυβερνηση μεσα στην κυβερνηση του καθε Γιωργακη- Κωστακη-Λαλακη κλπ. (αν δεν εχει γινει ηδη).

    Δειτε και τα τεσσερα κομματια του βιντεο που παραθετω για του λογου μου το αληθες.
    http://www.informationclearinghouse.info/article7545.htm
    Ας τα δει και κανας γκυμπραιϊκος γαϊδαρος μπρε.
    Να γιατι ο Ελληνισμος υποφερει. Γιατι εχει τετοιους γραικυλους σαν τον Ιακωβιδη.




    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραιους, γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με το ίδιο σκεπτικό, δεν θα έπρεπε να έχουμε πει ΟΧΙ στον Μουσολίνι, ούτε να προβάλλουμε αντίσταση στους Γερμανούς. Στο κάτω-κάτω δεν ζήταγαν και τίποτα άλλο εκτός από έδαφος για τη διάβαση των στρατευμάτων και όποιες άλλες ευκολύνσεις, χρήση λιμανιών κλπ.
    Δεν ήταν ισχυροί; Δε θα μπορούσαμε να τους έχουμε κάνει φίλους αντί να αντισταθούμε και να υποστούμε τόσες συνέπειες; Το ίδιο και στο Μαραθώνα και στις Θερμοπύλες, ο Ξέρξης δεν ήταν ισχυρός; Βάσει της λογικής δεν έπρεπε να είχαμε δώσει γη και ύδωρ;
    Το δίλλημα που τίθεται λοιπόν είναι πανάρχαιο: Το Δίκαιο του ισχυρού και η ηθική αντιμετώπιση του, η λογική και το συναίσθημα, η real πολιτική και η ιστορική θεώρηση κάθε έθνους.
    Κάθε λαός απαντά στο δίλλημα αυτό με το δικό του τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ .Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ.ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΙΑ) ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ.ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ,ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα που όλη η υφήλιος είναι εναντίον του Ισραήλ -ακόμα και ο Ομπάμα κάπου τους τα χαλάει- θα πάμε εμείς να κάνουμε "φιλίες" με το Ισραήλ;
    Και άλλωστε, πέρα απο τους συναισθηματισμούς, είναι αντικειμενική πραγματικότητα ότι αν η Τουρκία είναι μια φορά μπελάς, το Ιραήλ μπορεί να γίνει 10 φορές μπελάς. Οι εχθροί μπορεί να επιβάλλονται αλλά οι φίλοι και οι σύμμαχοι σίγουρα επιλέγονται.
    Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να αναθερμάνουν με τον πιο απόλυτο τρόπο το ενιαίο αμυντικό δόγμα και συνδυασμένα να αποζητήσουν συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με όλες τις χώρες που περιβάλλουν την Τουρκία. Μόνο αν περικυκλώσουμε την Τουρκία με δικές μας συμμαχίες θα έχουμε μοχλό πραγματικής πίεσης.
    Το να αναζητούμε τον ένα και μοναδικό σύμμαχο-προστάτη-σωτήρα είναι ραγιαδισμός. Το να παίξουμε σε πολλά επίπεδα, έξυπνα και μεθοδικά (επιτέλους!) είναι διπλωματία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εβραϊκή κουλτούρα. Απολαύστε την ψυχοσύνθεση αυτών που μερικοί ονειρεύονται και συμμαχιες μαζί τους.
    http://www.youtube.com/watch?v=-4jxhqXNvTQ&feature=player_embedded#!


    @ "ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ"

    Όπως εκείνο το κύριο που εξέφρασε κι ΑΥΤΟΣ την αποψή του;
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_1344.html


    Λόνι Σερφατή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. File Ioani an nomizeis oti to Israel den exei dinami tote zeis se allo kosmo.
    09 Ιουνίου 2010 2:29 μ.μ.
    -----------------------
    Και η μαφία έχει δύναμη.
    Την χρησιμοποιεί όμως με εγκληματικό τρόπο.
    Σαν να βρίσκεται στην ζούγκλα και εφαρμόζει τους νόμους του πιό δυνατού.
    Αλλά όταν οι ναζί -που είχαν κι αυτοί δύναμη- σκότωσαν εβραίους, δεν τους άρεσε. Των Εβραίων.
    Αυτά που υπέστησαν τα εφαρμόζουν τώρα και οι ίδιοι.
    Δεν είναι λογικό να τους συμπονάμε και ως θύματα και ως θύτες.
    Νομίζω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το Ισραήλ εδώ και καιρό κάνει τα γλυκά μάτια στην Ελλάδα,αλλά το πιθανότερο είναι ότι όλα αυτά είναι ναζάκια προς τη Τουρκία μετά το ερωτικό τους καυγαδάκι.

    Λοιπόν ας κόψουμε τις χαζομάρες τώρα,σε όλους αυτούς τους φιλο-Ισραηλινούς που γράφουν στο ιστολόγιο αυτό θέλω να πώ πως αν θέλουν για σύμαχο την Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να απεξαρτηθούν απο την Τουρκία,πράγμα δύσκολο,όταν αποφασίσουν να το κάνουν αυτό τότε εδώ είμαστε.......μέχρι τότε μη μας ζαλίζετε!!!


    Μέχρι τότε η Ελλάδα θα ελπίζει τα προβλήματα Τουρκίας-Ισραήλ μέρα με τη μέρα όλο και να αυξάνονται και να διογκώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε ολους τους φιλους και αυτοχειρες που επιθυμουν τον μοναχισμο της Ελλαδας!

    -Ο μοναχός ο άνθρωπος όταν γλεντούν οι άλλοι ντρέπεται που ναι μοναχός και στη χαρά φαλτσάρει...

    -Μαζοχισμός: σεξουαλική διαστροφή κατά την οποία το άτομο μπορεί να φτάσει σε οργασμό μόνο όταν υφίσταται διάφορες σωματικές ή ψυχικές ταλαιπωρίες

    Ariel'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι να τις κάνουμε τις συνάψεις με άλλα κράτη,εδώ εμείς έχουμε χάσει την πίστη στο θεό και στην πατρίδα μας και θα περιμένουμε από τους άλλους να μας βοηθήσουν?

    ΠΟΤΕ ο Έλληνας δεν ήταν τόσο ελεεινός όσο είναι σήμερα.
    ΑΔΥΝΑΜΙΑ και ΦΟΒΟΣ μας έχουν κυριεύσει, κυλάνε μέσα στο αίμα μας μολύνοντας τις ψυχές μας.

    Αρχαιος Ελληνισμός.Νεο Ελληνισμός
    Το Χτες και το Τέλος.


    Ο ΘΕΟΣ ή ΟΙ ΘΕΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλοι, είναι μερικά πράγματα που δε γίνονται όσο και να θέλουμε-τε. Ένα από αυτά, είναι και η συμμαχία με το Ισραήλ.
    Σε πείσμα κάποιων θεωρητικών που βάλθηκαν να μας πείσουν για το δικαίωμα του ισχυρού, ως φυσικό δίκαιο, και για την ωφέλεια που θα προκύψει από την προστασία του, ανεξάρτητα από το ποιός είναι ο ισχυρός που την προσφέρει, ιστορικά και πολιτισμικά εννοώ, έχω να πω τα εξής:
    Οι λαοί,έχουν τα δικά τους κριτήρια και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει αντίθετα στις επιλογές του. Ειδικά ο ελληνικός λαός έχει και μια "λόξα", όπως εύστοχα είχε παρατηρήσει ο Κίσσινγκερ, και μια δική του λογική. Καλή ή κακή αυτή είναι.
    Η λογική ανατρέπεται φίλοι, μόνο από τον ίδιο τον λαό που όρισε την έννοια της Λογικής. Ένας τέτοιος λαός έχει το δικαίωμα να κάνει που και που τις μεγάλες του υπερβάσεις.

    Ποιοί είμαστε εμείς που θα κρίνουμε έναν ολόκληρο λαό, που στο κάτω-κάτω μαζί με τους αγώνες και τις νίκες, έχει πληρώσει με αξιοπρέπεια και τα λάθη.
    Και ο λαός αυτός, αγαπητοί, δεν την επιθυμεί αυτή τη συμμαχία, όχι φυσικά επειδή "οθωμανίζει", αλλά επειδή τα κριτήρια των επιλογών του, μπορεί να είναι συχνά συναισθηματικά, αλλά διαπνέονται από έναν ανθρωπισμό και μια τάση προς την ιδέα της ελευθερίας, κουσούρια που τα έχει αρχαιόθεν. Και το Ισραήλ δεν καλύπτει αυτές τις προϋποθέσεις. Πολιτικό-στρατιωτικά (ίσως, δεν είμαστε και σίγουροι)καλύπτεται η ασφάλεια της χώρας, όμως συναισθηματικά και ηθικά δεν καλύπτεται ο λαός. Και ο Έλληνας αποφασίζει και με γνώμονα τη συμπάθεια, αλλιώς δεν λειτουργεί. Ακόμη και αν κάναμε συμμαχία θα ήταν ψεύτικη και δεν θα κρατούσε. Γιατί;
    Είμαι σίγουρος ότι όλοι το ξέρετε. Ίσως κάποιοι δεν το παραδέχεστε, αλλά όσοι μιλάτε για πραγματικότητα θα πρέπει να δεχθείτε και αυτήν.
    Μας αρέσει δε μας αρέσει, οι Εβραίοι δε συμπαθούν τους Έλληνες και οι Έλληνες δε συμπαθούν τους Εβραίους. Έτσι είναι. Για ποιό λόγο; Μήπως τρελαθήκανε οι λαοί έτσι ξαφνικά;
    Μπορεί, εξαρτάται όμως από ποια πλευρά βλέπει κάποιος την θρησκευτικότητα και την δύναμη της θρησκείας να επηρεάζει την πορεία των εθνών. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι και οι δύο αυτοί λαοί είναι βαθύτατα θρησκευόμενοι (παίρνω ένα μέσο όρο).
    Αυτό, επιδρά στις σχέσεις τους, έτσι και αλλιώς, αλλά στην περίπτωση μας πολύ αρνητικά, όχι τόσο εξαιτίας της συνάφειας των δύο θρησκειών, αλλά κυρίως από την αβυσσαλέα διαφορά τους που την σφραγίζει αίμα. Το αίμα του Ιησού Χριστού, του ιδρυτή της Χριστιανικής θρησκείας. Προκατάληψη, δεισιδαιμονία, σκοταδισμός, αλήθεια; Ότι και να πείτε, η πραγματικότητα είναι αυτή, ριζωμένη βαθειά. Ο Έλληνας χριστιανός βλέπει τον Εβραίο (ειδικά τον σιωνιστή, όχι όλους ανεξαιρέτως και γενικά) σαν απόγονο των φονιάδων του θεού του και ο Εβραίος τον Έλληνα
    σαν εχθρό, που επιβουλεύεται τη θρησκεία του μέσω της λατρείας ενός "απατεώνα" Υιού του Θεού.
    Για να μη κρυβόμαστε, τα ιερά βιβλία και ειδικά αυτά της Μ. Εβδομάδας δεν είναι καθόλου φιλικά σε χαρακτηρισμούς των Εβραίων. Για τους χριστιανούς αυτό είναι δίκαιο, για άλλους όχι. Τό ίδιο και το Ταλμούδ, δεν είναι τσιγγούνικο σε αφορισμούς και κατηγόριες εναντίον των χριστιανών, για τους Εβραίους είναι δίκαιο, για άλλους όμως όχι.

    Όσο η πλειονότητα των Ελλήνων είναι ακόμη Ορθόδοξοι τέτοια συμμαχία δε θα τη βλέπουν με καλό μάτι, όσο και να πασχίζουν οι πολιτικοί και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι.

    Συμπεραίνει λοιπόν κανείς, γιατί σύμφωνα με τον Κίσσινγκερ, πρέπει να χτυπηθεί και η Ορθοδοξία μαζί με τη γλώσσα και την ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολυ σωστος ο Ιακωβιδης!

    Οσο δεν καταλαβουμε πως ο κοινος εχθρος ειναι το ισλαμοφασιστικο death cult, θα συνεχιζουμε να ζουμε στον κοσμο των ψευδαισθησεων.

    - Ν. Λυγερος, Το πλαίσιο του τουρκικού δόγματος
    http://www.lygeros.org/5846-gr.html
    - Ν. Λυγερός, Το περσικό σύμπλεγμα της Τουρκίας
    http://www.lygeros.org/5815-gr.html
    - Π. Ηφαιστος, 5.6.2010. Οι τούρκοι "στρατηγικό βάθος" και εμείς ΑΒΓ....
    http://www.ifestos.edu.gr/103Xalara2010.htm
    - Ianus, "How much Islamic do you need to be to become 'secular' ? 100% !",
    Reader comment on item: Islamist Turkey Overreaches,
    http://www.danielpipes.org/comments/174065

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Τουρκία επιζητεί να γίνει ισχυρή χώρα. Δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό σε αυτό. Μπορεί να δοκιμάσει και μόνη της να έρθει σε σύγκρουση με το Ισραήλ. Όσο για την υποστήριξη της Κύπρου, σε διπλωματικό επίπεδο; Να την κάνουν τι οι Ισραηλινοί; Οικονομικό; Δεν βλέπω κάτι ουσιαστικό. Γιατί δεν συζητούν οι Αρμένιοι να κάνουν συμμαχία με το Ισραήλ;

    Το Ισραήλ μόνο του κάνει ότι κάνει και μόνο του θα καθαρίσει. Εάν τώρα θέλει έναν εναέριο χώρο για να κάνει ασκήσεις, δεν είναι τίποτα να πετάξει πάνω από το Αιγαίο... Χωρίς επισημότητες.

    Η αγάπη που έχουμε για την πατρίδα δεν θα πρέπει να μας τυφλώνει.

    Η δύναμη της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να βασίζεται σε συγκυρίες, αλλά οι προυποθέσεις πρέπει να ελέγχονται και να βασίζονται σε εσωτερικές δυνάμεις. Ισχυρές ένοπλες δυνάμεις με πολλαπλό ρόλο και ηθηική καταξίωση στην Ελληνική κοινωνία. Ναι, μπορείς να αντικαταστήσεις το υψηλό κόστος τους εξοπλισμού με προσωπικό ηψηλού ηθικού και κατάρτησης. Να κάνουμε τα απλά πράγματα σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μην περιμενεις το Μανα Πετρες απο παντου συν Αθηνα και χειρα κινει.ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βεβαιως αμεσα να σταματησουμε τις σχεσεις με 30-40 μουσουλμανικες χωρες και 1.5 δισ μοσουλμανους επειδη το λεει ενας χορτασμενος Ε/Κ δημοσιογραφισκος; Μα καλα τους παιρνετε στα σοβαρα τους Ε/Κ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τά ἔχω ξαναγράωει καί στό παρελθόν.
    Ἄντε μιἀ φορά ἀκόμα.


    Ἀφοῦ ὁδήγησαν τήν Ἑλλάδα σέ πολλαπλά ἀδιέξοδα -οἱ ἀμερικανο-βρετανο-ισραηλινο-βρωμοπαΐοι- καί σέ ἀπελπιστική κατάσταση, ἀφοῦ ἐπί σειρά ἐτῶν τήν ἔχουν στήσει στόν τοῖχο, τώρα τήν ῾῾προσεγγίζουν᾽᾽.


    Ἄς τήν καταστήσουν ὑπερδύναμη-ὅπως ὁ Τσώρτσιλ ἔλεγε ὅταν ὁ ἑλληνικός στρατός χάριζε στούς ἀχάριστους τίς νίκες του στό ἰταλο-γερμανικό μέτωπο- 
ἄς κάνουν Κύπρο καί Βόρειο Ήπειρο ΕΛΛΗΝΙΚΗ- ἄς ἐφαρμόσουμε τό δίκαιο τῆς θαλάσσης 12 μίλλια -ἄς μᾶς άφήσουν νά ἐξορίξουμε πετρέλαιο καί μεταλεύματα -ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΥΠΕΔΑΦΟΣ-
ἄς τελειώσει τό παραμύθι μέ τά Σκόπια, 
ἄς καταργήσουν ὅποιες βλέψεις τῶν μογγόλων γιά Θράκη καί Αἰγαῖο 
-ἄς ξεχάσουν τήν πολυπολιτισμική Ἑλλάδα-
ἄς δώσουν στόν λαό νά περάσει ἀπό δίκες τούς βρωμερούς πολιτικούς μας
..... καί μετά βλέπουμε.

    Ἄλλιῶς μᾶς βλέπω νά ἐπιταχύνουμε μόνοι μας τήν ἐξαφάνισή μας. Ἔνδόξως βεβαίως.

    

Γιά νά μήν ἔχουμε νά διαλέξουμε δηλαδή ἀνάμεσα σέ δορυφορυοποίηση τῆς πατρίδας ἀπό Τουρκία ἤ ᾽Ισραήλ.



    ΥΓ.1 Ἀφοῦ ἔχουν (;) πυρινικές τί μᾶς χρειάζονται ἐμᾶς;
    ΥΓ. 2 Καί ἄς κάνουν το γκιόρκο τό ἀμερικανάκι κυβερνήτη σέ κάποια πολιτεία τῶν ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Mk 75, εσύ από πού είσαι; Τι επαγγέλλεσαι; Γιατί να πάρουμε εσένα στα σοβαρά; Εσύ θα προτιμούσες να παίρναμε στα σοβαρά τους Τ/Κ;
    Ο κ. Ιακωβίδης δεν είναι καθόλου νενέκος. Προ του δημοψηφίσματος ήταν΄ίσως ο δημοσιογράφος που υπερασπίστηκε το ΟΧΙ και καταπολέμησε το ΝΑΙ με τα άρθρα του όσον ουδείς άλλος. Είναι τίμιος δημοσιογράφος και δεν χρηματίζεται.
    Αυτά για όσους τον υβρίζουν, επειδή εξέφρασε μια άποψη (με την οποία και εγώ διαφωνώ), και την οποία εξέφρασαν πολλοί αναγνώστες του Ινφογνώμονος πριν από τον κ.Ιακωβίδη.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Όσο αφορά τη στάση του Ισραήλ. από την άλλη, όμως, δεν τρέφω καμιά αισιοδοξία μιας και οι συμπατριώτες μας Ελλάδίτες και Κύπριοι είναι παραπάνω Παλαιστίνιοι από τους Παλαιστίνιους και στο μυαλό τελικά... Τι να κάνουμε 36 χρόνια ακόμα διερωτούνται γιατί δεν μας υποστηριξαν τόσο σθεναρά οι αδελφοί σας Άραβες, Τούρκοι και Σαρακηνοί όντας τουρκόσποροι του στυλ Γεννάδιου Σχολάριου και παπανδρέικου - μακαριακού φιλοτυρρανικών κθεστώτων τύπου καντάφι και νασσερ που υπότίθεται μισούσαν τον Καθολικισμό - Δύση οπως γράφαουν στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας, ενώ στην ουσία μισούσαν αεναώς τον Ελληνισμό τόση κάψα είχαν και ηθέλαν να λέγονται Ρωμαίοι (δεν πανε να λέγονταν και Τεύτονες) οι παλιοπροδότες. Κι όμως αυτοί οι Καθολικοί πήραν και υιοθέτησαν από τους Έλληνες ενωτικούς, όπως ο Βησαρρίωνας ήταν οι πρόδοριμοι της Αναγέννησης και του Ουμανισμού της αναβίωσης του ελληνικού πνεύματος και ηθικής.

    Και κάτι άλλο που δεν ξέρετε;
    Οι μαύροι της Αιθιοπίας γλύτωσαν τον Οθωμανικό ζυγό χάρη σοτυς Πορτογ΄λλους αποικοιοκράτες της εποχής με ανατάλλγμα να γίνουν καθολικοί αλλά όχι μμόνο νιίκησαν έδιξαν μετά και τους σωτήρες τους παραμάνοντας Ορθόδοξοι (κόπτες). Αυτλα για την ιστορία και για τις δικαιολογίες των αδικαιολόγητων.
    Τέτοιοι λοβοτομημένοι είμαστε, τέτοια τύχη μας αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δυστυχώς, ό,τι και να λέει ο Σάββας Ιακωβίδης,
    όσο έχουμε πρωθυπουργό τον λάτρη του οθωμανικού, γιώργο

    όχι με το ισραήλ δεν συνάπτουμε συμμαχία αλλά τσάτσος και ποδογλείφτης του Ισλάμ θα είμαστε.

    Θα ξανα-θυμήσω ότι στις μαύρες εποχές της λεηλασίας της χώρας μας από το βαθύ κράτος του πασοκ,
    ένας ήταν ο υπέρμαχος της ελληνο-ισραηλινής συμμαχίας, ο αείμνηστος Γιάννος Κρανιδιώτης, και αυτός... οποία σύμπτωση! είχε εκείνο το τραγικό δυστύχημα!
    Και μαζί και ο γιος του, Νίκος.
    Έτσι είναι ο κανόνας: Παιδιά, δεν είναι να αφήνεις ζωντανά πίσω. Γιατί, ποτέ δεν ξέρεις πότε και σε ποια γωνία θα στην έχει φυλαγμένη.
    Ξεφύγαμε από το θέμα, αλλά όλα έχουν τη σημασία τους: τα παιδάκια των βρωμιάρηδων και των λήσταρχων κυβερνάνε, ενώ ο γιος του έντιμου Κρανιδιώτη ακολούθησε τον πατέρα του στο χώμα. Μια ακόμα επιμέρους τραγωδία στην γενική κωμωδία με τίτλο-ανέκδοτο: "Ελληνική Δημοκρατία"

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κυριε Ιακωβιδη;;!!
    Ακομα δεν στεγνωσανε τα καυτα δακρυα και ο πονος και ζητατε τωρα προδοτες της τουρκοοθωμανικης μανας πατριδας και αρνητες των ισλαμιστων αδελφων;
    Οχι κυριε Ιακωβιδη,μονο πανω απ'τα πτωματα των περηφανων γενιτσαρων!!!

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο ρε Ερντογάν, σε παραδέχομαι. Έδωσες φωνή στα γιουσουφάκια σου και τιτιβίζουν, όχι σαν εκείνο τον αγά που κατά Καζαντζάκη το βαζε μόνο να τραγουδάει... και μετά το κουτούπωνε. Εσύ τα αφήνεις να κρατούν και τα ΕβραιοΧριστιανικά τους ονόματα... Πολά Νεογιουσουφάκια εδώ... πάρα πολλά... και ευτυχισμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στην ανάρτηση του Ινφογνώμονα

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_878.html

    ο κ. Δελαστίκ γράφει:
    «Να δικαστούν κι εδώ οι πειρατές.»
    Διαβάστε τώρα και συγκρίνετε τα «σχόλια» και την λάσπη που πετάνε εναντίον του Δελαστίκ οι σεσημασμένοι εβραιολάγνοι της ιστοσελίδας, και απ' την άλλη μεριά δείτε τα «σχόλια» και τα σάλια των ίδιων που τώρα υμνούν μια ....Ελληνοισραηλινή συμμαχία από τον... «Πολύ σωστός ο Ιακωβίδης!»
    Καλά σας τα κοπανάνε κάποιοι ανηλεώς. Αυτοί είστε αυτά σας αξίζουν.



    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. σας βαζουνε γυαλια οι κυπριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ελληνες ειστε ηλιθιοι αισθηματιες,ειστε λαος με λοξα...
    καντε πολιτικη ειτε με εβραιους ειτε με τουρκους ειτε με ινδους,ειτε με ρωσσους αστε το τι κανουν οι αλλοι και κοιταξτε να χρησιμοποιατε καταστασεις για να βγητε απο πανω!σας χρησιμοποιουν τους χρησιμοποιατε!!!

    Κυπριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ερτογαν ξερει ποσο οι βρωμοπαπαδες που καφιωνται οτι ΄΄εσωσαν΄΄ το εθνος ειναι εναντιον των εβραιων επομενως οπως και αυτοι ελεγαν καλυτερα με κοκκινο σκουφι παρα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. οι κυπροι ειναι σε πολυ κακο δρομο για δεστε αυτο.

    Turkey's growing hostility to Israel may have been partly caused by its effective rejection by the European Union, the US defence secretary says.

    Robert Gates said Turkey may have been "pushed by some in Europe" away from the EU and into closer partnerships with states like Iran.

    Turkey has been put on the path to EU membership, but countries like France and Germany are openly opposed.

    Turkey and Israel's once-close alliance has come under severe strain.

    Their relations were already deteriorating before Israeli troops stormed a ship carrying aid to Gaza last month, killing nine Turks.

    'Matter of concern'

    Turkey's President, Abdullah Gul, said relations between the two countries would "never be the same", while Deputy Prime Minister Bulent Arinc accused Israel of "piracy" and "barbarism and oppression".

    Continue reading the main story
    I think we have to think long and hard about why these developments in Turkey [occurred]
    Robert Gates

    US secretary of defence
    Turkey has also strengthened ties with Iran, firmly opposing sanctions over its nuclear programme.

    "The deterioration in the relationship between Turkey and Israel over the past year-or-so is a matter of concern," Mr Gates said during a visit to London.

    "I think the two had a pretty constructive relationship and one that contributed to stability in the region, and I hope that, over time, that kind of constructive relationship can be re-established," he added.

    "I personally think that if there is anything to the notion that Turkey is, if you will, moving eastward, it is, in my view, in no small part because it was pushed, and pushed by some in Europe refusing to give Turkey the kind of organic link to the West that Turkey sought."

    "I think we have to think long and hard about why these developments in Turkey [occurred] and what we might be able to do to counter them."

    Migration fear

    The issue of whether Turkey should join the EU strongly divides European governments.

    It started formal membership talks in 2005, but has only been allowed to open 12 of the 35 chapters that candidate countries must complete.

    Some, like Britain, firmly believe Turkey should be encouraged to modernise and westernise, and that welcoming a big Muslim country would strengthen Muslim moderates. The US has also supported this view.

    But other countries, like Germany and France, fear Turkey could destabilise the EU, not least with mass migration, and think it should be offered no more than a "privileged partnership".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το έχω ξανά διατυπώσει το Ισραήλ καλός η’ κακός μετρά αντίστροφα αν το αντιλήφθη και συνετιστεί θα διασωθεί ως ένα κράτος περιορισμένης κυριαρχίας αν δεν το αντιλήφθη και συνεχίσει να το παίζει ο φουσκωτός της περιοχής θα βρεθεί προ δυσάρεστων εξελίξεων είναι σαν το μάγκα της γειτονιάς έχει ένα μεγαλύτερο προστάτη που του έχεα δώσει ένα σουγιά και απειλεί τους πάντες κάποια στιγμή τα πράγματα αλλάζουν και ο μάγκας καταλήγει να τρώει μπάτσες από όλους τους πρώην καταπιεσμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Galia
    Perseas

    Δεν σας βγαίνει ρε παιδιά. Παντρειά με το ζόρι δεν γίνεται. Και είναι, αν μη τι άλλο, άκομψο να κατηγορείς κάποιον μόνο και μόνο επειδή δε σε γουστάρει (όχι προσωπικά, την άποψη σας εννοώ)

    1.53 π.μ

    Και πολλά σκουφάκια φίλε μου, πολλά σκουφάκια...


    Σαλόμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. >ελληνες ειστε ηλιθιοι <


    Γιατι εσεις τι εθνικοτητος ειστε;Μηπως δεν νοιωθετε Ελληνες αλλα κατι αλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οι παπάδες δεν έσωσαν κανένα έθνος. Την κοιλιά τους έσωσαν και πέραν από κάποιες νησίδες όλοι εξισλαμίστηκαν σε Βαλκάνια και Μικρασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμε ελληνόφωνε Κύπριε 10 Ιουνίου 8:46, πρώτα απ' όλα μάθε να γράφεις σωστά ελληνικά. Εσύ ποιον παριστάνεις; Αν δεν σου αρέσουν οι Έλληνες, αναζήτησε τα πρότυπά σου στην Βόρειο Κορέα ή στην Κούβα. Και, όταν γίνει πόλεμος, να δούμε εάν θα μείνεις να πολεμήσεις τους Τούρκους ή θα τα περιμένεις όλα από την "μητέρα πατρίδα".

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δεν ξέρω πώς του ήρθε τώρα του Ιακωβίδη αυτή η ...έξυπνη ιδέα, αλλά ρώτησε εάν οι Εβραίοι θέλουν συμμαχία με τους Έλληνες;
    Ή άδικα τους γλείφει;

    Επίσης, ξέρει τι ρόλο παίξανε οι Ισραηλινοί κατά την εισβολή των ομόαιμών τους Τούρκων στην Κύπρο;
    Ο πρώτος που έγραψε σχόλιο σε αυτό το θέμα, με 5 μόνο λέξεις, τα είπε όλα!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.