14/6/10

Γαλλία: Περικοπές στην άμυνα

Η Γαλλία πρόκειται να περικόψει κατά περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σε διάστημα τριών ετών, τον αμυντικό της προϋπολογισμό, στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού του δημοσίου ελλείμματος, δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ερβέ Μορέν, τονίζοντας παράλληλα ότι θα διατηρήσει το εξοπλιστικό επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων.

"Υπάρχει μία διαφορά σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τρία χρόνια" μεταξύ του νόμου περί στρατιωτικού προγραμματισμού και του ανώτατου ορίου που όρισε ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αποφάσισε πάγωμα των κρατικών δαπανών για τα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε ο Ερβέ Μορέν στην εφημερίδα La Tribune.

Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο ότι το βάρος θα παραμείνει στον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν κυρίως από τις διοικητικές δαπάνες.

Ο γαλλικός στρατός συμμετέχει σε διάφορες διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων και στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, όπου έχει αναπτύξει 3.750 άντρες.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το γαλλικό κράτος πρόκειται να μειώσει κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ τις δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.
athina984.gr

1 σχόλιο:

  1. Η Γαλλία δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από πουθενά και από κανέναν. Γιατί να μην περικόψει τις αμυντικές της δαπάνες;

    Οι δικοί μας χαβαλέδες που χρεοκόπησαν την χώρα, γιατί τις περικόπτουν, αφού έχουν απέναντι την Τουρκία που τις αυξάνει; Προφανώς διότι δεν έχουν ποτέ σκοπό να αμυνθούν. Ξέφραγο αμπέλι, περάστε κύριοι, περάστε! Φτου κατάντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.